Jump to content

Moto Zajednica

Disk kocnice-problem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Suzuki gs 500

Pozdrav,

Imam problem sa zadnjom disk kocnicom,pri voznji zadnji disk mi koci i skripi i kad je ugasen motor kad ga guram skripi i oseca se mnogo da zadnji disk koci a ne pritiskam kocnicu,kad napravim neki krug to se toliko oseti u voznji da je neverovatno cim pustim gas motor odma koci a disk je usijan ne smem da ga pipnem,e sad kako da odpustim disk ? jer moze da se odpusti disk,ja ga i onako nikad ne koristim sve prednjom kocim,ali za dzabe ce se istrosi disk i ne valja za motor to je i njemu opterecenje jer se oseca mnogo u voznji.JEr moze da se otpusti malo i kako ? Radi se o motoru Cagiva mito 125

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

zaribao ti klip koji gura plocice, trebas sve rastaviti i ocistiti, promeniti ulje, i gumice, verovatno je zato i zaribao, nemoj tako da vozis, zadnja kocnica MORA da bude ispravna, i mora da se koristi, naravno ne toliko koliko prednja, ja otprilike koristim prednju 70% a 30% zadnju

Onda mora da ga oteram kod majstora,ja mogu da ga skinem al ne znam da li cu lepo da ga namestim,jer treba posle skidanja kad se montira da se izbalansira ? da ne seta levo desno ?

Sad sam nasao neke klipove gde otvaraju disk kocnice ,na prvom pogledu nije komplikovano,video sam da oni kad skino disk naprskaju ga sa sprej i one srafove premazu sa necim. JEr moze da se naprska ceo taj sistem sa WD ? a oni srafovi da se prebrisu sa tovatnu mast ?

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Druze postoje tu mnogo stvari koje mogu biti uzrok tvom problemu.

Zaribao disk,zaribale vodjice,lose ulje, nabreklo ili zapuseno crevo,nabrekle gumice,pa nda problemi sa gumicama u malom kocionom cilindru, pa zakoseni i osteceni klipovi.. Koliko vidim iz predhodnih postova nisi strucan za ovu intervenciju pa bi ti preporucio da to lepo oidvezes kod majtora, veruj mi jeftinije ces proci, a sto je najbitnije glava ce ti biti sigurna .

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Druze postoje tu mnogo stvari koje mogu biti uzrok tvom problemu.

Zaribao klip,zaribale vodjice,lose ulje, nabreklo ili zapuseno crevo,nabrekle gumice,pa onda problemi sa gumicama u malom kocionom cilindru, pa zakoseni i osteceni klipovi.. Koliko vidim iz predhodnih postova nisi strucan za ovu intervenciju pa bi ti preporucio da to lepo oidvezes kod majtora, veruj mi jeftinije ces proci, a sto je najbitnije glava ce ti biti sigurna .

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Uvek koci sa obe i kreni da stiskas obe, i nogom i rukom, s tim sto je hod nozne poluge uglavnom kraci i ona ce poceti malo ranije da hvata od prednje ali tako i treba. Uvek obe, samo malo ranije zadnja pa obe.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja