triton 230 Napisano Mart 25, 2014 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan (Powered by frubar.net) Pre nego što ga isečeš,probaj ovako sa radapcigerom na krake,ja sam tako skinuo kad je otišao navoj,a i magnet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan IMa slika magneta gore malo vise . Ne moze da pridje radapciger sa kracima . A i dobio sam odobrenje da ga secemo tako da ce slika biti uskoro . Nadam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2389 Napisano Mart 25, 2014 Andragog, 4968 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne nosite kod majstra he he h..... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan He he he ako si nam reko . Sutra ga nosimo kod majstora , nisam ni znao da takvi postoje . Da nije bilo tvog komentara jos bi se mucili 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 241 Napisano Mart 25, 2014 Zainteresovan, 500 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel skinuste taj magnet ili jos ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam danas imao vremena , sutra ga secemo i stavljam slike sta je bilo tj. uzrok zasto nije hteo napolje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Mart 25, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drugacije nego sam mislio.. Ovo lupaj sa pistoljem ako iscupas navoj nabaci maticu i zavari okolo i opet pistolj ili T komad sa gedorom i ono cuveno lupanje cekicem dok je nategnuto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 25, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 26, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drugacije nego sam mislio.. Ovo lupaj sa pistoljem ako iscupas navoj nabaci maticu i zavari okolo i opet pistolj ili T komad sa gedorom i ono cuveno lupanje cekicem dok je nategnuto.. Mislim da bilo koju maticu da navarim nije navoj jak kao sto je na magnetu i ispustice veoma brzo . Jer ako njegom original navoj nije jak da ga skine , onda je ili neki SOM nabio isti na osovinu , ili su izgubili kajlu pa se mozda polomila i malo zaokrenula ........Ima sto mogucnosti . Stavljam danas slike , evo jos malo i secem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Mart 26, 2014 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E jesi poranio da mu dodjes glave, srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Mart 26, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 26, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda secenja . Cim smo napravili predposlednji rez gde je drzala kajla magnet je sam popustio . Kajla nije bila lepo namestena i nabijen je na silu , tako da se malo zaokrenula ka spolja i fakticki smo od konusa dobili jos jedan konus tj.vukli prema napolje prema konusno postavljenoj kajli . Kako se to desilo . AKo neko ima magnet da proda neka hitno javi imace porucujemo iz inostranstva . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Mart 26, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan AUUUUU...jel to strardalo sve,zamajac i frajlauf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 26, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog frajlaufa smo ga i skidali , tako da nije bilo vazno paziti ga . A nov je doso u kompletu sa zamajcem i ostalim zupcanicima sve do anlasera . Samo da napomenem onima koji poseduju ovaj motor da ako neko hoce da skine anlaser mora da skine sve ovo , pa da skine deklu koja je na slici pa tek onda njega . Tako su ga iskomplikovali da ne mozed a se skine bez sveg ovog rasturanja . Ili je ovaj poraso ovde . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Mart 26, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Alal vam MAKITA sila Boga ne moli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2389 Napisano Mart 26, 2014 Andragog, 4968 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Dobro da sam prodao KLXa. Ukoliko prodam SVa dolazim po WRa ako nije prodat. Bravo na skidanju magneta @@@#### Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Mart 26, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ti ga majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 27, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zalosno je bilo upropastiti nesto sto je bilo dobro . Zato i kazem ovde svima da ne cackaju po motorima nego da prepuste to drugima koji bar malo nesto znaju . Eto da ovo nije strucnjak pre mene nabio na krivu kajlu bilo bi sve ok i nebi bilo troska jos oko 50 evra . Nije WR prodat nego koliko cenis SV-a ima ovde jedan koji skuplja novac za slican motor pa da vidim ako se uklapa u cenu da ti ga preporucim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Mart 27, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zalosno je bilo upropastiti nesto sto je bilo dobro . Zato i kazem ovde svima da ne cackaju po motorima nego da prepuste to drugima koji bar malo nesto znaju . Eto da ovo nije strucnjak pre mene nabio na krivu kajlu bilo bi sve ok i nebi bilo troska jos oko 50 evra . Nije WR prodat nego koliko cenis SV-a ima ovde jedan koji skuplja novac za slican motor pa da vidim ako se uklapa u cenu da ti ga preporucim . Taj da je malo znao on ne bi nabio kajlu ukrivo, nego vidis da je to radio neki teletabis. Upravo zbog ovakvih stvari mrzim ono nase '' DRZI BURE VODU DOK MAJSTORI ODU'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6357 Napisano Mart 27, 2014 Enduraš, 6375 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drzalo mnogo duze posto je majstor otisao, vidis da je drzalo i kad nije trebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Mart 27, 2014 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Aj ako neko moze da pojasni malo, posto se jos nisam susreo sa ovakvim problemom, a nadam se i da necu Kajla nije legla u svoj zljeb, nego je nekako krivo nasela i magnet je samo nabijen preko nje ? Mislim deluje mi totalno idiotski, nema tu neke filozofije, stavis kajlu na svoje mesto polako navuces magnet, ono sve lepo nasedne, rukom ga gurnes do kraja i zavrnes sraf...gotova stvar ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Mart 27, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drzalo mnogo duze posto je majstor otisao, vidis da je drzalo i kad nije trebalo Ima tu malo istine a malo sudbine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 27, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste to tako teoretski . Naravno da stavis kajlu ravni i navuces magnet . Ali pre toga treba proveriti da li je kajla odgovarajuca tj. da li moze da se zaokrene . Kad kazem zaokrene ne mislim na levo i desno ( gledano magnet ) nego ona se zaokrene prema prednjem delu magneta , napravi ostecenje kao neki zub i koliko god vukao magnet prema tebi ona drzi kao da je konus na tu stranu . MIslim da me razumes sta pricam tj. sta se u ovom slucaju desilo . Evo jos situacija ali u ovom slucaju nije preporucljivo . Desi mi se vec nekoliko puta da se isto tako kajla zaokrene na nekim drugim stvarima tj. konkretno na autu . E sad ja sam napravio jednu alatku tj. ima i da se kupi ali bila je skupa . Evo kako izgleda ( moram da opisem jer nije kod mene da je slikam ) . To je u sustini puna cev tj. sipka dimenzije nekih 30 mm u precniku i duga jeno 700 mm . Na jednom kraju te cevi je zavarena ploca a oko te cevi je teg od ( mislim ) 5kg a mozda i vise . Na drugom kraju sam napravio razne dodatke . Krive za izvlacenje limarije , navoj za razne reducire sa navojem i imteresantna stvar jedan dodatak kao udica za pecanje ( bukvalno tako izgleda ) . E sad kad se nesto tako skarabudzi ili polomi ja zakacim jedan kraj za to i onda lupim teg od plocu i verujte mi kidam 16 mm sraf 8.8 sa tom alatkom . Ali u ovom slucaju sam mogo samo da izvucem celu radilicu jer je blok od aluminijuma i bilo me je strah da se ne polomi . Inace pukla bi kajla kao od sale . Probacu da nadjem na netu neku sliku za taj alat od kog sam dobio ideju i ovo napravio . E ovako izgleda samo sto je masivnije i ubitacno za izvlacenje lagera ( polomljenih ) kad ostane samo kosuljica i ostalih zezalica . Npr izvucem sa njim za sekundu lezajeva upravljaca na motoru i ne zezam se da kuckam i udaram bezveze . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctorr67 6 Napisano Septembar 4, 2019 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3/27/2014 at 5:39 PM, draza said: Jeste to tako teoretski . Naravno da stavis kajlu ravni i navuces magnet . Ali pre toga treba proveriti da li je kajla odgovarajuca tj. da li moze da se zaokrene . Kad kazem zaokrene ne mislim na levo i desno ( gledano magnet ) nego ona se zaokrene prema prednjem delu magneta , napravi ostecenje kao neki zub i koliko god vukao magnet prema tebi ona drzi kao da je konus na tu stranu . MIslim da me razumes sta pricam tj. sta se u ovom slucaju desilo . Evo jos situacija ali u ovom slucaju nije preporucljivo . Desi mi se vec nekoliko puta da se isto tako kajla zaokrene na nekim drugim stvarima tj. konkretno na autu . E sad ja sam napravio jednu alatku tj. ima i da se kupi ali bila je skupa . Evo kako izgleda ( moram da opisem jer nije kod mene da je slikam ) . To je u sustini puna cev tj. sipka dimenzije nekih 30 mm u precniku i duga jeno 700 mm . Na jednom kraju te cevi je zavarena ploca a oko te cevi je teg od ( mislim ) 5kg a mozda i vise . Na drugom kraju sam napravio razne dodatke . Krive za izvlacenje limarije , navoj za razne reducire sa navojem i imteresantna stvar jedan dodatak kao udica za pecanje ( bukvalno tako izgleda ) . E sad kad se nesto tako skarabudzi ili polomi ja zakacim jedan kraj za to i onda lupim teg od plocu i verujte mi kidam 16 mm sraf 8.8 sa tom alatkom . Ali u ovom slucaju sam mogo samo da izvucem celu radilicu jer je blok od aluminijuma i bilo me je strah da se ne polomi . Inace pukla bi kajla kao od sale . Probacu da nadjem na netu neku sliku za taj alat od kog sam dobio ideju i ovo napravio . E ovako izgleda samo sto je masivnije i ubitacno za izvlacenje lagera ( polomljenih ) kad ostane samo kosuljica i ostalih zezalica . Npr izvucem sa njim za sekundu lezajeva upravljaca na motoru i ne zezam se da kuckam i udaram bezveze . Taj alat se zove "Radapciger sa tegom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...