Jump to content

Moto Zajednica

DENSO VS NGK

Recommended Posts

• ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Došlo vreme da se menjaju svećice. Iznenadilo me ovo lepo vreme pa radim servis ranije nego što sam planirao tj sad za vikend.

Pisalo se ovde dosta o tome da su Denso bolji izbor jer se dešavalo da se NGK pojavljuju kao kopije pa je rizik kupovati. Ja sam čuo da se rade u 4 fabrike pa sad ko kakav kvalitet uveze. Ja sam se trenutno odlučio za DEnso i našao sam ih na 3 mesta.

1. AUTOMIKA Zemun po ceni 640/kom

2. EUROAUTO - 653/kom

3. KOMPP CO Batajnica - 825/kom

e sad kod koga kupiti ove svećice, da li je neko kupovao kod nekog od njih Denso svećice.

Molim brze savete jer bih sutra išao do sajma i usput da pokupujem ulje, filter i još neke sitnice.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ajde neki savet sutra ujutro idem na sajam kupujem i svećice - do ujutro moram da se odlučim NGK u massu ili Denso u nekoj od ovih radnji. :stabre:

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Suzuki SV

Meni je lik iz Mass-a tvrdio da oni nikad nisu imali kopije,kao sve su originali. I ako slucajno primetim da nije ok,da mogu da reklamiram,tako da sam uzeo NGK iridijumsku i na njoj pise Japan.

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Ja sam u Guevari kupio NGK i verovatno je original posto je presla vec 5000 km i nista joj ne fali . Na kutijici pise da je uvoznik Mass Company tako da su njihove verovatno original.

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black

Ja sam prosle god kupio NGK iz prostog razloga zato sto verujem da su orginal i kupljene su u MASS-u. Ali generalno mislim da je DENSO malo kvalitetniji, ali nisam znao ko je generalni uvoznik za nasu zemlju pa prosto nisam hteo da rizikujem!

• Podržavam 1

Ja sam planirao da iz Londona naručim Denso ili NGK iridijum, ženin stric živi tamo, ali sam se zablentavio i iznenadilo me ovo lepo vreme i ranije radim servis nego što sam planirao. Ove sezone stavljam svećice kupljene kod nas a na leto mi stižu iridijum kad stric stigne na godišnji odmor.

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

MASS prodavci se ubise pre neki dan na sajmu da objasnjavaju kako su njihove NGK svecice sigurno original i da, ako se desi da svecica otkaze, sigurno nije do svecice nego do motora. :lud:

Uz to, ne umeju tacno da objasne sta je uopste Iridium svecica, a kamo li da naprave neko smisleno poredjenje sa regularnim svecicama.

• Podržavam 2

Ja sam danas uzeo Denso kod mene u Zemunu, na sajmu nisam našao Denso da imaju kod sebe. Isto prodavac na moje pitanje šta da radim ako motor počne da trokira sa novim svećicama ili neće da upali. Prvo mi kaže da može karb da prelije i potopi svećicu a ja mu kažem nije karb nego direktno i da je motor prešao 26K i da je skoro ko nov. Onda me pita koji mi majstor menja jer se oni kao kolju oko toga koja je bolja NGK ili Denso. Ja mu kažem da sam ja majstor tj da ja sam sebi to odrađujem i da sam se odlučio za DEnso jer se dešavalo da se pojavi NGK falš i on mi reče da su oni direktno uvezli ove svećice.

Takođe su mi i na sajmu na štandu Moto bika rekli da su oni uvoznici i da uvoze iz Italije ali trenutno nisu imali na štandu moj model.

E to meni rekoše pa sad da li je istina ko bi ga znao. Uglavnom pristali su da im vratim ako motor ne bi radio kako treba. :stabre:

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Kawsaki Nomad

Definitivno Denso. I ja sam imao problem sa novim NGK svećicama iz MAS a, jednostavno motor trokira. Stavim stare NGK radi, odvrtao, zavrtao, kombinovao jedna stara jedna nova trokira. Od tada Denso i na drugom motoru. Moguće da je nešto loše bilo sa serijom, ili ko će ga već znati... NGK je vrhunska firma, ali plagijati NGK izgleda nisu.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja