Jump to content

Moto Zajednica

mrvatreci

Članovi
  • Broj tema i poruka

    203
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mrvatreci

  1. Tomerc,ti izgleda ne razumes sta koleginica govori? Ili samo volis da tepes po svom?
  2. Tacno. Sa jednim dodatkom-kaznene odredbe nisu kozmeticke.
  3. Nije kul biti fin,ni savestan ni odgovoran. A stara narodna:"sibaj konja koji radi"... Da ne bih imao moralnu dilemu,ne idem tzv.auto-putem (citaj:onim gde se otima putarina).
  4. Tako nam je zbog teorieticara i svih sajber-kurajbera koji misle da preko tastature mogu da rese sve probleme,a niko od njih nema 2 km prakse.
  5. Ovo bi moglo biti kao i doplatne karte za parking.
  6. Ako je to istina,zato nam je NASA Srbija takva,nazalost. Poltronskim stavom,bez kritike (pozitivne i negativne) se u demokratskom drustvu nista ne postize. Nisam video NIKADA pozitivnu kritiku od Alvirovica nikome,osim radu MUP-a (kaznjavanju i rigorznom primenjivanju...) i "vrednim" putarima kada je Mrkonjic tamo. Onda ovlas kritika istima i udri po ostalima.
  7. Drugar,konstruktivno! I sam sam takvog misljenja. Ali... ne bi Alvirovic opstao da TV da mu je stvarno cilj bezbednost. Bila je jedna emisija gde je on bio u autu presretacu i njegovi komentari tada... Kao i u vecini segmenata naseg drustvenog zivota,najglasniji su oni koji nemaju pojma o cemu pricaju!
  8. Vise puta sam imao ideju da nekako postavim kameru na kacigu ili gde god,pa da se snima moja brzina i celokupan saobracaj. Tu bi bilo zabelezeno sve o cemu,mi motoristi,govorimo sve vreme i onda to poslati TOM ALVIROVICU! Nazalost,ne verujem da bi to ista promenilo.
  9. Imenjace,ne ocekujem odgovor,vise se pitam...
  10. I samo ovo je Alvirovic hteo da cuje. Drugari,ne kritikujem vas. Ko je pametan (a ne vozi motor),shvatice sustinu.
  11. Znam sta zakon kaze. I tako je. Ali mi nismo ubrzavali,drzali konstantnu brzinu,Punto se ubacio i naglo kocio...a u prkoracenju brzine. I sta sad? Nije dovljno rastojanje,nisi prilagodio brzinu i tralala. Uvek je najlakse poslednjem napisati kaznu i ispostaviti racun i uopste ne razmisljati sta se dogodilo. E zato pesaci stradju od svih,mi utucemo pesake,a nas ostali... Smatram da je saobracaj ziva stvar koja se svake sekunde menja i svaka situacija tipa ove zahteva ozbiljnu ekspertizu.
  12. Kod Alvirovica se uvek zna sta se MORA reci. A i ako se ne kaze tako,izmontirace.
  13. Kaze se d'umrem! Pridruzujem ti se. Nosim B tip,iz kola u rancu,posto mi A ne staje ispod sica,pa se svodi na isto. Necu da kupujem.
  14. Boli u 3 pm,a zato sto njega nece kazniti za zaHebavanje drugih ucesnika u saobracaju. Ne mora materijalno,cak je i nepozeljno,vec drustveno-koristan rad. Svaki zakon ima i preventivnu meru-da se covek zapita koliko sebi moze da zagorca zivot ako ga ne postuje,ali ne i da se plasi njega jer neku njegovu sankciju ne moze da plati. Primer od pre neki dan... Idemo drugar i ja Bul.Oslobodjenja,NS. Brzina 55-60,srednja traka. Iseca nas Punto i ubacuje se ispred. Dobro,vozacki je,mi se vucemo k'o babe. Odjednom iznanada koci,drugar na kocnicu i pocinje da krivuda,ja u nizu i u levu traku uz kocenje. Udaljenost,mozda 20-tak m. Sve se dobro zavrsilo,drugar je uspeo usporiti,a iza mene nikoga nije bilo. Sta je bilo? Pesak je sa desne strane krenuo,sa sve telefonom da prelazi van prelaza,tip u Puntu se ukenjao (jer je na TV bila objavljena pojacana kontrola pesaka) i zalegao na kocnicu. Pesak je stao na linije desne i srednje trake. Da je doslo do udesa,sta bi pisalo u zapisniku? Punto bi stao,nista. Drugar bi odvalio u Punta i bio kriv,a ja bih mozda pokupio pesaka ili zalegao motor i bio kriv u oba slucaja. A pesak...verujem da bi odsetao. I konacno,trik pitanje...ko bi bio kriv u svemu tome da neko moze da naplati stetu,a da se ne prave ekspertize i prijave protiv NN lica?
  15. Imam HR pasos i adresu u Srbiji u tom pasosu. Isao u HR i HU sa njim i motorom na SRB tablice i SRB dozvolom. Nikakav problem. Dozvolu mi niko nije ni trazio. Ali su iste adrese,odnosno,jedno prebivaliste. Po zakonu,ne sme se imati dva prebivalista,tu nastaje problem. Moze da bude prebivaliste i boraviste,ali to nisu iste stvari. Sa prebivalistem u SRB se ne sme voziti ni jedno strano vozilo. Ako je prebivaliste u SRB, a boraviste u EU i gomila papira koji to dokazuju (radne vize....i sta god) onda moze. Dva prebivalista su kaznjiva.
  16. Da li gledate oko sebe? Pesaka tako perfektno zabole da li neko vozilo moze da stane...da li ima vremena i prostora! Cesto pricaju telefonom, zveraju, vuku se k'o sline. Pesacki prelaz je svetinja i licno sam tog stava,ali nije ako je pesaku crveno i bezobrazno pretrcava,ne gleda oko sebe,ne postuje signalizaciju. Nije u redu da neko kao vozac ceka 2-3 minuta da defile 15-tak pesaka skoro jedan po jedan predje ulicu...pa dodje sledeca grupa... Motorista je odvrnuo gas,bas ga briga...startniji je od drugih,manji. I faca je kad da gas! Automobil...bas ga briga,ima koji metar lima ispred sebe. A tek sto ima telefon,sto mu se sjaji makina...na lizing... Taksista! Covek mora da radi i boli ga qrac. Kamion...e, ko je glavni baja!? Bahati smo i bezobrazni,svi. I u toj hijerahiji uvek slabiji strada. A po meni je kriv ZOBS i njegovo sprovodjenje iskljucivo sa ciljem OTIMANJA PARA NA BESMILENE PREKRSAJE (one koji se najlakse naplate),a sustinska bezbednost ni nije njegov cilj.
  17. Informacija sa granice. Hrvatske. Pitanje policajca je bilo da li imam z.karton. Ne treba nam,receno je. Odgovor: tako je,nije potreban za ulazak u Hrvatsku,ali ako dodje do udesa,a vi ste krivi,treba vam. U suprotnom sami snosite stetu. U Hrvatskoj se uz polisu osiguranja izdaje z.karton bez nadoknade,a zbog kupona koji se nalaze na njoj. To predstavlja medjunarodno osiguranje. Tako mi je objasnio.
  18. Dodatak onom... U pasosu (stranom) ti ne sme pisati adresa u Srbiji,vec bilo gde. Vozacka dozvola mora biti iz zemlje koja je izdala pasos,a adresa ponovo ne sme biti u Srbiji. Onda mozes da vozis sta hoces i panduri mogu samo da slegnu ramenima,jer je sve ostalo iznuda. E sad,ako je pasos Srbije sa adresom u inostranstvu,a vozacka dozvola Srbije,onda pandur to tumaci kako hoce i tu moze biti problema,jer neki tumace da sa dozvolom iz Srbije se ne sme upravljati stranim vozilom,bez obzira na pasos. A ako je vozacka dozvola strane zemlje i pasos Srbije sa adresom u stranoj zemlji i to moze.
  19. Taj motoric je u danu izvozao Novi Sad-Osijek-Mohacs-Novi Sad,bez problema.
  20. Nisu na odmet,naravno. Ali kao sto je Zika rekao,kod onih koji ne gledaju,to nista ne znaci. A da ne govorim o bezobraznim koji namerno hoce da iseku ili da se utrkuju.
  21. Rano je da postojimo. Niko me danas nije video bez sirene.
  22. Nazalost tako je. Zabrana ide za motorna vozila , pa PSP ne pije vode. Sve je motorno vozilo sto ima bilo kakoav motor. Dakle,zabrana na sve Cesto se salim i elektro bicikl.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja