Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko izbora motora Piaggio MP3

Recommended Posts

  • U prolazu, 7 postova

Pozdrav svima!

Evo ovako drugari, jako dugo lurkujem ovde i pratim teme, posmatram, citam i upijam znanje takoreci. Imam budzet od 4000e ( ne smeta mi ako i kupim za manje, recimo 2500e) za neki MP3 aliii koji?. 

S obzirom da bi mi ovo bio prvi motor, ne znam sta tacno treba da gledam, ne znam sta je dobar odnos cene i kvaliteta. Na oglasima ima dosta uvezenih od napolje, koji su jeftiniji i sa manje predjenom kilometrazom (vracano??). Da li je za Piaggio mp3 300 LT 46000km puno? Na sta treba obracati paznju kada se kupuju ovakvi motocikli ili ti trocilki. 

Ako neko ima iskustva ili predlog sve je dobrodoslo!

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 745 postova
  • Lokacija: Lazarevac

U(s)lovljen si nemanjem kategorije?Ako je tako vidim,znaš da mora da bude LT.Ono što bi ti savetovao je da obavezno povedeš nekoga ko se dooobro razume.Po onome što sam ovde pročitao ali i stekao utisak kroz vreme provedeno na forumu Darko Satelis je onaj ko ispunava usluve za sigurnu kupovinu.Samo znaj da čak ni on nije u stanju da uđe u motor i da garantuje da,ako danas prede,sutra neće da bude na respiratoru...Toga mora da si svestan.Znači nemoj da cepaš glavu i gubiš vreme guglajući u nadi da ćeš instant metodom naći lakši put u raj...Sve najbolje matori!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 292 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

@Mavaka007

Mp3 je ukratko skupa zajebancija, moj ti je savet da polozis za A, A2 i da kupis sebi klasican skuter sa dva tocka.

Medjutim ako si bas resio da kupujes Mp3, evo prenecu ti neko moje iskustvo.

 

To je tezak skuter, stariji modeli imaju male disk plocice na prednjim tockovima i racunaj da ces ih menjati na svakom redovnom servisu tj na oko 5-6000km.

Samim tim sto je tezi, normalno je da se brze haba i samo kvacilo i kais nego na klasicnom skuteru sa istim agregatom a i sam Mp3 je malo lenji u startu.

Racunaj tu odmah da kupujes 3 umesto 2 gume kad ih budes menjao.

Cest problem kod njega je da mu procuri ulje na senzoru pritiska pa onda nece da radi zakljucavanje prednjeg trapa, senzor kosta oko 17000din.

Sad zanimljivost, svaka sajla koja ti bude zaribala ili pukla, a tu mislim na sajlu za otvaranje poklopca za gorivo, otvaranje gepeka, sajla rucne kocnice, da bi se zamenile zahtevaju skidanje skoro svih plastika sa motora jer 2 idu sa kontakt brave, a sajla rucne ide sa tunela izmedju nogu.

Ne verujem da ce ti iko menjati sajlu bez da ti naplati 50e za ruke samo za zamenu.

 

Dalje, obrati paznju da nije ostecen hladnjak jer nov kosta oko 200e, a vrlo lako se ostecuje jer je nos na Mp3 isturen i obicno ga ljudi pri parkiranju kucnu i lako iskrive konstrukciju koja nosi sam hladnjak.

 

Agregat od 300ccm ide malo bolje od 250ccm ali za razliku od 250-ice hoce cesto da mu ode dihtung glave.Nista mnogo strasno ali kod 250-ica se to mnogo redje desava.Jedino sto se 250-ica radila negde do 2009 pa ih sad vec gaze godine.

 

Verzije od 400 i 500ccm mi bas i nisu nesto privlacne jer je i ovako tezak Mp3 sa tim agregatom bas pretezak i za guranje i za manevrisanje u mestu, a i skuplji je za odrzavanje od 250 i 300, vise trosi a po mom misljenju ne ide nesto mnogo bolje.

Recimo ako se kais i rolnice na 250/300 menjaju na 15000km, na 400/500ccm je zamena na 10000km i skuplji je kais i skuplje su rolnice i klizaci.

Obrati paznju da nije dobio lufta u lezajevima prednjih viljuski jer je i to dosta posla, traje zamena, pa ce te i to dobrano kostati.

 

I za kraj, sa tim motorom pogadjas sve rupe, sa prednjim tockovima predjes oko rupe a onda zadnjim tockom tresnes u tu istu rupu

 

Pozdrav.

 

span widgpan widget

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja