longy 0 Napisano Februar 26, 2014 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan zdravo svima! repariram tockove od bmw-a r25!zbice bih niklovao ili hromirao,jos uvek sam u dilemi...,znam koja je vizuelna razlika,ali neznam sta je trajnije od ta dva.takodje me interesuju i cene po kojima se to radi,a i cene novih zica(ako ih ima). pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Februar 27, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Prvo moras skinuti vec postojeci hrom ma kakav bio, mehanicki ili hemijski(dehromiranje). Zatim ide poliranje,delovi se moraju sijati kao da su hromirani, onda se nanosi sloj bakra,pa nikla i na kraju dekorativni hrom koji mu daje onaj pravi ljubicasti odsjaj. Sobzirom da su u pitanju zbice mozes odraditi i niklovanje, mada on ima onako zuckasti sjaj. Sto se cene tice nije bas jeftino i ide od do. Najjeftinija je drzavna firma DES u Bgd. Ja sam 2000-te godine pravio trajk i sve sam radio u zavodu Rudo(medicinske proteze) u Bgd i Onda je kostalo 3DM po dm2 povrsine po operaciji. Ako jos uvek rade tu je najbolje u zemlji, Jer oni hromiraju delove koji se ugradjuju u ljudski organizam, tako da mora da bude kvalitet. Cuo sam i za jednu firmu u Simanovcima, kazu da su dobri i cena je prihvatljiva. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Februar 27, 2014 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/84619-ispravljanje-felne/page__view__findpost__p__1382593 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 327 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se slozio da je razlika neprimetna i da je hrom providan "ko staklo", hrom ima plavicast odsaj, a nikl zuckast. Nisam ih uporedjivao kad su svezi ali sa godinam razlika je ocigledna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 211 Napisano Mart 9, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,bmw r 1150 gs Prijavi odgovor kao problematičan razlika izmedju nikla hroma je estetski velika a o mehanickoj izdrzljivoste tek netreba trositi reci vidljiva je odmah razlika bas kao sto kolega kaze. u svakom slucaju bakarisanje pa niklovanje pa hromiranje. takvo je brem moje iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Mart 11, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan razlika izmedju nikla hroma je estetski velika a o mehanickoj izdrzljivoste tek netreba trositi reci vidljiva je odmah razlika bas kao sto kolega kaze. u svakom slucaju bakarisanje pa niklovanje pa hromiranje. takvo je brem moje iskustvo Pa jel' možeš da prepoznaš od predmeta na slici koji su samo niklovani a koji samo hromirani...a kod kojih je hrom preko nikla? Pa sa slike je malo teze,ali uzivo iskusno oko primeti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 211 Napisano Mart 11, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,bmw r 1150 gs Prijavi odgovor kao problematičan Moj komentar se odnosio na moje iskustvo zato sam to i napisao kod mene u fazi nikla felne i zbice su imale malo zuckastu boju a kada je dosao hrom na to dobilo je mnogo lepsu boju, inace to mi je radio neki komsija koji je imao proizvodnju dugmadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 211 Napisano Mart 11, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,bmw r 1150 gs Prijavi odgovor kao problematičan Inace sam i sada u toku neke restauracije pa svaki komentar pratim je covek se uci dok je ziv pozdrav kolege. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lychobeznik 0 Napisano Januar 25, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kisac Motocikl: Yamasaki Sky 50 Prijavi odgovor kao problematičan a kako i cime se skida nikl ili hrom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...