Jump to content

Moto Zajednica

Stelovanje karburatora

Recommended Posts

• U prolazu, 53 postova

Imam na mojoj Cagivi Super city karburator dellorto phbh28 ali nesto nije u redu sa njim nikako ne mogu da nastelujem iglicu sam pomerao i gore i dole i isto sve, pali sve lepo i lepo ide ali u startu kada mu dam pun gas on ne moze da probije i ugasi se kada idem pod malim obrtajima on se cuje kao da je previse vazduha ali ja to ne mogu nikako da podesim na onaj srafic za smesu, kao zavio kao odvio mala je razlika sta moze da je u pitanju... i uz brdo dok ne probije ne moze da krene nikako....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Ja imam isto problem sa karbom..u najboljem slucaju kada ga nastelujem, u voznji je ok ali se gasi u leru..inace ili se gasi ili sam podize obrtaje u leru..sta bi moglo da bude? Nije mi jasno zasto sam podize obrtaje?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

ako svechica crna garava znachi da ima previshe goriva.

to shto si rekao da ne mozhe da "probije" znachi da zaliva gorivom, tj preliva karb. (verovatno, al ne i 100%)

znachi shta chesh sad.

sad lepo skinesh karb sa motora, iglicu ne diraj (ako si dirao, vrati na kako je bila), vech skinesh kadicu i premerish visinu plovka, zatim sve dizne odvrnesh i ochistish, shraf za shtelovanje smeshe odvrni i ochisti (pazi na gumicu i feder) kad sve to odradish sklopi ga.

podesi smeshu na koliko vech krugova treba (ne znam koliko treba) i montiraj.

upali motor.

• U prolazu, 53 postova

Provalio sam sta je karburatoru, kada zavijem diznu za ler gas do kraja ono ga gusi zna li neko koliko treba tacno da bude odvijena da bih to bilo dobro i dizna za smesu koliko treba da bude tacno?

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Nema tu koliko krugova tacno. To zavisi od stanja masine, stanja karb., stanja filtera za vazduh, stanja izduva ( rezonance ) , ............ kvaliteta goriva, bogatstva mesavine, ...........

To se steluje individualno od motora do motora. Nevredi da probavas sam ( sem ako nisi vrhunski majstor - mnogi su glumili majstora pa istopili klip. Nezelim da basuziram, ali za te 125-ce od 25 i vise ks treba mnogo iskusan majstor.

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Klip nov masina cela uradjena,

Pa ko je to uradio, majstor koji nezna da usteluje karb. nema sta da menja klip i da tvrdi da je karb. problem. Ko zna kako je onda ta masina uradjena. Sta je sa izduvnim ventilom ( veoma bitan deo kod 2t vece snage, jel kontrolisao majtor kako to funcionise. Ja se nesto i nerazumem u majstorisanje, ali matori mi sve to pokazuje i objasnjava. Uostalom odakle si ( izvini ako nisam procitao u tvojim postovima )

Sve to sto sam naveo mora da se prilagodi svakoj masini, NEMA UNIVERZALNOG recepta, Nije isto promeniti klip na takvom motoru i Tomosu . :neznam: A voleo bi da pomognem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja