mitri 1847 Napisano Februar 13, 2014 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Dakle ovako, dvoumim se između ova dva modela vrlo slične koncepcije - dvocilindrični roadster sa kardanom, a to je baš ono što želim. Oba su mi podjednako dopadljivog dizajna, pa mi to nimalo ne olakšava odluku. Za oba važi da su veoma pouzdani i nezahtevni za održavanje, što mi je vrlo bitno. Međutim, do sad sam vozio samo japance i sa njima imam samo pozitivna iskustva u tom pogledu, dok sa bavarcima nemam nikakva iskustva. Dodatni problem je što su oba modela prilično retki kod nas, pa ne samo da nisam imao prilike da ih probam nego ni ne poznajem nikog ko ih je bar imao da bih čuo konkretna iskustva iz prve ruke ... R1150R u startu ima prednost od 20 ks, što nije zanemarljivo ali opet nije ni presudno, jer ipak sam ja easy rider E sad, dovoljno sam dugo na forumu da mi je poznato da se ovakve teme obično izrode u navijačko nadgornjavanje iz opusa ''Japan vs. BMW''... ali neka, možda ću ipak saznati nešto što će mi pomoći da prelomim, jer vrlo sam težak na donošenju ovakvih odluka ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3357 Napisano Februar 13, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5499 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da se zenis gornji a ako hoces da putujes donji 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 13, 2014 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da se zenis gornji a ako hoces da putujes donji Hm, srećom moja keva ne čita forum ... inače bi mi uz pomoć motke razrešila dilemu u korist gornjeg ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 13, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ako putujes i treba ti koferi bmw je super za to , na toj slici bas stoje nosaci kofera na njemu , o ovom japancu ne znam bas nista , mozda i on ima velike kofere ? ja ako dodjem do neke love bas ciljam taj R1150R Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2712 Napisano Februar 13, 2014 Drug član, 1232 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da se zenis, a i da udobno putujes, onda donji. Daj da mama procita temu, i ubedjen sam da ce ti kesirati za pola vrednosti motora. Obecavam ti dva besplatna servisa u tom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 389 Napisano Februar 13, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan Bmw naravno...ne znam da li si video uzivo taj BT...izgleda smesno u odnosu na bmw pogotovo sto je uzak kod rezervoara.Potrosnja je veca kod BT-a.Jeste lep i bt i ta dva simetricna auspuha ga cine lepim ali...i ja cu da se vratim kad tad na BMW.A sto se tice cene,predpostavljam koji je skuplji.Ali u svakom slucaju dva pouzdana motocikla,s tim sto je BMW jos laksi za odrzavanje,a BT ti je tzv. veciti motor jer kad odlucis da ga prodas, tesko ces naci kupca...Taj Bt se proizvodio u Italiji koliko znam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Februar 13, 2014 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Mali off: Deda, hoces da prodas svoj R1100R? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasko123 11 Napisano Februar 13, 2014 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan zasto su starije generacije u opticaju? od ova dva ja bih yamahu, kad vec nije mt01 ili warrior, moze i bulldog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 389 Napisano Februar 13, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan zasto su starije generacije u opticaju? od ova dva ja bih yamahu, kad vec nije mt01 ili warrior, moze i bulldog U kom smislu starije generacije?Ova dva modela motora su paralelno izbaceni na trziste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2712 Napisano Februar 13, 2014 Drug član, 1232 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Mali off: Deda, hoces da prodas svoj R1100R? Sve dok izgleda i ide kao da je juce izasao iz fabrike, nema sanse. Bio je u opticaju R1200R, ali mi se ne svidja novo konstrukciono resenje kardana (sklopa konicnih zupcanika) jer ih sada prave da trce samo oko 200000km. a jebes BMW ako ne moze milion km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Februar 13, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gornji, naravno. Da se dobro napatis pre nego shvatis da je pitanje bilo suvisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 820 Napisano Februar 14, 2014 Zainteresovan, 784 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Buldog ima jednu jedinu prednost: uži je i zauzima manje mjesta u garaži. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13679 Napisano Februar 15, 2014 Ne silazi, 7612 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu bre pa kao da je covek pomenuo Boatiana umesto Bulldoga Licno, ja bih se opredelio za R1150R ali zasto da ne i Yama, vidim da se radi o agregatu tipa Virago, kardance, kocnice imaju dobre specifikacije... Ne mislim da je to losiji motor od BMW-a, jedino sto nema tu eksluzivnost i ceo taj BMW fazon. Jebes forum i sta drugi misle, pazari onaj koji ti se svidja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10787 Napisano Februar 15, 2014 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan posto su u pitanju dva odlicna i pouzdana motora ja bio uzeo Bulldog posto mi je BMW gadan do zla boga a i ne vidim zasto bio bio problem putovati sa Bulldog-om, lepo stavis kofere isto kao na Bmw i vozis 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 15, 2014 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Jebes forum i sta drugi misle, pazari onaj koji ti se svidja Apsolutno tačno ...još samo kad bi bilo tako jednostavno ... jbg, sviđaju mi se oba ... P.S. Srećom u oglasima nema nijedna Guzzi Breva 1100, jer onda bi ovo bila trilema ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Februar 15, 2014 festina lente, 754 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Pogledas ponudjene i kupis najbolji primerak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Протомајстор 212 Napisano Februar 16, 2014 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Београд Motocikl: R 1200 GS Rallye Prijavi odgovor kao problematičan Gornji, naravno. Da se dobro napatis pre nego shvatis da je pitanje bilo suvisno. +1 БМВВ свакако Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 16, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Posto znam da ti ne drzis makinu vise od par sezona ne znam zasto ne bi pazario Buldoga !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1505 Napisano Februar 16, 2014 I N S T R U K T O R, 1212 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Buldog je sasvim o.k. Vrlo lep motor, udoban, položaj je takav da sediš u motoru ( nešto slično kao na malom GS 650), težak je, ali zato imaš osećaj moći i stabilnosti. Relativno upravljiv motor ( lako se vozi), za motor tog tipa. Motor je iz Dragstara 1100, maaaalko modifikovan. Pri ubrzavanju,u jednom delu ( recimo od 100 do 140 km/h)zna da se pokaže kao "pravi" motor, to jest ono baš lepo povuče. Sve ostalo je "onako", zavisno od toga šta ko očekuje od motora. Sve u svemu, ima izgled muškarčine od motora, može se sa njim i putovati, normalno ne kao sa nekim Varaderom i sličnim motorima, maksimalna brzina je oko 180 km/h. Ko hoće da popravi svoj imidž u društvu, odličan izbor . BMW je skoro isto to, samo, ima više snage, brži, ugradnjom dobrog vetrobrana i sa koferima mnogo prilagodljiviji za put i ima manju potrošnju goriva. Buldoga sam imao, a BMW-a vozio i sad bih ga vrlo rado imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 16, 2014 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Buldog je sasvim o.k. Vrlo lep motor, udoban, položaj je takav da sediš u motoru ( nešto slično kao na malom GS 650), težak je, ali zato imaš osećaj moći i stabilnosti. Relativno upravljiv motor ( lako se vozi), za motor tog tipa. Motor je iz Dragstara 1100, maaaalko modifikovan. Pri ubrzavanju,u jednom delu ( recimo od 100 do 140 km/h)zna da se pokaže kao "pravi" motor, to jest ono baš lepo povuče. Sve ostalo je "onako", zavisno od toga šta ko očekuje od motora. Sve u svemu, ima izgled muškarčine od motora, može se sa njim i putovati, normalno ne kao sa nekim Varaderom i sličnim motorima, maksimalna brzina je oko 180 km/h. Ko hoće da popravi svoj imidž u društvu, odličan izbor . BMW je skoro isto to, samo, ima više snage, brži, ugradnjom dobrog vetrobrana i sa koferima mnogo prilagodljiviji za put i ima manju potrošnju goriva. Buldoga sam imao, a BMW-a vozio i sad bih ga vrlo rado imao. Do sada najrelevantniji komentar, što je i logično jer je Jasminko vozio oba motora ... Jedino mi boldovani deo nije baš jasan, jer mislim da za svrhu ''popravljanja imidža'' niko ne bi birao motor koji i nije naročito popularan. Počev od R1 il' nijedan tu je još poveliki niz motora koji su bolji izbor za one koji motor voze prvenstveno zbog imidža. Uključujući i BMW, ovaj ili neki drugi ... Jedino ako si hteo da aludiraš na isto ono što i proizvođač, dajući ovom motoru ime Bulldog. Jer kao i istoimeni pas i ovaj motor je zapravo mnogo dobroćudniji nego što na prvi pogled izgleda ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1505 Napisano Februar 16, 2014 I N S T R U K T O R, 1212 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Buldog prelep i pravi je "šmeker" od motora, i mislim da gde god prođeš i gde god staneš imaćeš prijatne poglede i komentare. E sad to što je on dobroćudan znate samo ti i on i još veoma mali broj ljudi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN MOTORCYCLES 46 Napisano Mart 2, 2014 moto-raven.com, 100 postova Lokacija: Palić Motocikl: Kawasaki VN 1700 Voyager, Kawasaki GPZ 900 R, Yamaha XS Eleven 1100, Suzuki GSXR 1000 L7, NSU OSL 251, BMW R 1150 R Rockster 80 Edition, NSU Prima III, Piaggio Vespa T5, Piaggio Vespa NV 150, Honda CBR 900 RR SC 28, Kawasaki W800 Street, Honda XL 125 Prijavi odgovor kao problematičan ........odnos cene i kvaliteta je u potpunosti na strani Buldog-a.......ne vidim ni jednu značajniju prednost koju BMW ima u odnosu na Buldog-a koja pravi toliku razliku ceni. Što bi moj mehanikus rekao: molim te ne donosi mi ništa osim Japanaca......jer za tu razliku u ceni sve što plaćaš jeste novac za njihove pretenciozna imena/brendove......( ovde je u koš stavio: HD, Ducati, BMW, Triumph....)....to je moje mišljenje, nadam se da sam pomogao....... Pozdrav, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano April 27, 2015 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam sličnu dilemu. Rešio sam je onako kao što je jedan kolega u nekom od prethodnih postova rekao. Prvi bolji primerak na koji sam naleteo sam uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3976 Napisano April 28, 2015 Astro Puki krsi sva pravila!, 964 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam inzenjer ni mehanicar, a ni iskusan bajker ali meni je BMW lepsi i upecatljiviji. Mislim da ce neko ko ga bude imao za koju deceniju imati klasika. Ne kazem da buldog nece biti klasik ali mi smo ipak u evropi pa je bmw veca klasika. Vidjao sam vise puta bajkere iz inostranstva na r1150r, na buldogu nisam.sto ne znaci mozda nista sem da je popularniji... r1150r sam vidjao par puta u oglasima i to ne preterano dugo,buldoga sam gledao u oglasima veoma dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...