kwiss 264 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Reših da premotam jedan spaljeni rotor alternatora od Honde cb750k (650-750-900).Juče sam rasklopio skinuo namotaje,presekao namotaje premerio debljinu žice i broj namotaja.Ako nekoga interesuju podaci,debljina je 0,7mm a broj namotaja 500. Ovo sam već radio na mojoj hondi i već pet godina traje bez nekog velikog skoka -pada napona na svim obrtajima. Danas sam na poslu napravio špulnu od tekstolita,originalni namotaji nemaju špulnu već su zaliveni stakloplastikom. Namotava se u smeru okretanja radilice i posle svakog reda se premazuje lakom za žicu,posle se peče na 80' stepeni oko dva sata. Sutra sledi nabavka žice,namotavanje,pakovanje,balansiranje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 5, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 5, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan И ја... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Februar 6, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Danas je napravljena ručna motalica... Početak motanja i premazivanje pre prvog reda... Prvi red namotan.Premazivanje posle svakog reda sa loctite 638,lepak za učvršćivanje zazora do 0,25mm i temperature do 150' Završeno premotavanje,otpor kao fabrički Preko bakra namotan pamučni konac i premazan sa loctate-om,sada se suši,sutra nastavak radova... Proba kako leži u kućištu,sutra se nastavlja... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 6, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Par pitanja: -Koja je ovo varijanta alternatora, pošto sam tek sada skontao da su u pitanju namotaji rotora a ne statora, i to poprilično prosti namotaji? -U prvom si postu naveo premazivanje lakom za žicu, a u 5-om sa loctite-om 638, u čemu je razlika? -Jesu ono Ei Niš zvučnici u onoj bjeloj kutiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Februar 6, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Par pitanja: -Koja je ovo varijanta alternatora, pošto sam tek sada skontao da su u pitanju namotaji rotora a ne statora, i to poprilično prosti namotaji? -U prvom si postu naveo premazivanje lakom za žicu, a u 5-om sa loctite-om 638, u čemu je razlika? -Jesu ono Ei Niš zvučnici u onoj bjeloj kutiji? Alternator kao na kolima,ovi namotaji prave magnetno polje.Što se tiče laka,imao sam loše iskustvo sa lakom kod samog lepljenja namotaja za špulnu tako da se namotaj okrenuo(inercija jbg) pa sam se odlučio za loctite.Ovaj loctite je za tvrdu montažu ležaja za osovinu pri tome da je zazor osovine i ležaja max 0,25mm. Jesu niški,privremeno rešenje za malo lampaško pojačalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Februar 7, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Za struju i ta motanja nisam veliki strucnjak, ali vidim da je ovo profi odradjeno. Ne znam samo ovaj LOCKTITE lepak, za svoju svrhu je extra, koristio sam ga. Daje super cvrstocu, sto bar meni ukazuje na razmisljanje da ima pored ostalih sastojaka i cestice metala, sto mozda moze uticati na indukciju? Inace ideja je super jos uvek dosta nas vozi ove motore i vozice hvala Bogu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Februar 7, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Za struju i ta motanja nisam veliki strucnjak, ali vidim da je ovo profi odradjeno. Ne znam samo ovaj LOCKTITE lepak, za svoju svrhu je extra, koristio sam ga. Daje super cvrstocu, sto bar meni ukazuje na razmisljanje da ima pored ostalih sastojaka i cestice metala, sto mozda moze uticati na indukciju? Inace ideja je super jos uvek dosta nas vozi ove motore i vozice hvala Bogu. Pozz Mikamoto kažeda nas dosta vozi ovakve motore i da nije loša ideja,mada za ove naše babe ima sve da se kupi ama baš sve ali ja ipak volim da nešto napravim sam... Imam na poslu na desetine raznih loctite i njihove karaktristike tako da ovaj 638 nema nikakvog metala u sebi. Sinoć spakovan rotor... Spakovan sa hidrauličnom presom(home made) od pet tona i zaleplljen sa loctite-om. Samo rasklapanje ,premotavanje i sklapanje i nije neka nauka. E sad jedan od naj većih problema,balansiranje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez79 5 Napisano Februar 8, 2014 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan To bi moglo da stane na balanserku za rotore el. rucnog alata, ali mora imati osovinu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Februar 8, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan To bi moglo da stane na balanserku za rotore el. rucnog alata, ali mora imati osovinu ... Imao sam osovinu od stare radilice koju sam dao majstorima u Čačku kada su mi balansirali rotor i ne znam dali je to kod njih. U ponedeljak ću do Čačka pa ako nisu sačuvali praviću drugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...