Jump to content

Moto Zajednica

Da nije ko za druzenje do Alpa ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

a zna li ko da li je potrebna medjunarodna vozacka za ove drzave kroz koje prolazimo , posto sam vidio da u Italiji je potrebna, e sad ne znam da li je ko trazi i sta se desava kad je nemas a cika policajac trazi :staa:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Nikad mi ni nije palo na pamet, da uzmem međunarodnu dozvolu za evropske države, čak ni za Tursku, a pogotovo ne za Italiju. Jedino za egzotiku, gde su jezici i pismo malo drugačiji, Iraq, Kuwait, Thailand,...

Možda su se pravila u zadnje vreme promenila, pa ja nisam u toku.

Obično u EU (osim kod nas) policajci ne skaću iz žbunja, da bi zezali vozače, dokumenti dolaze u obzir samo, ako se (nedajbože) desi nešto nepredviđeno.

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 900

dule CG pa ne treba ti za Evropu .Čak i kad bi živeo negde tamo mogao bi da se služiš jedno vreme sa tvojom, naravno pod uslovom da je modernije izrade tipa kartice.Jel su pripreme počele? :moto3:

odlicno ,borhez sto se mene tice nema nikakvih problema , evo da vidimo sa njima, nismo razmatrali koliko nas moze najvise ici i da li kome predstavlja problem ako nas ide vise , a sto se tice pripreme , pare se skupljaju , kupljen kofer od 42 l, napravljen drzac za njega , bisage od ranije imam . uglavnom se raspolaze sa 142l prtljaga :moto3::moto3:

Treba mi mala pomoc, kuda ici od Milana do Venecije, i onda ka Ljubljani, samo da nije auto-put i da nije blizu mora..

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Treba mi mala pomoc, kuda ici od Milana do Venecije, i onda ka Ljubljani, samo da nije auto-put i da nije blizu mora..

Severno od autoputa...koji god lokalac da odaberes, sve je bez greske. Ukoliko imas dovoljno vremena, u 2 dana mozes da obidjes lepe prevoje i prdele.

sve je isplanirano, samo je ostao taj dio puta koji nismo odredili kuda i kako, jer je sve auto put,imas li neka mjesta ili gradove koji su na tome putu a koje bi trebali obici

sve je isplanirano, samo je ostao taj dio puta koji nismo odredili kuda i kako, jer je sve auto put,imas li neka mjesta ili gradove koji su na tome putu a koje bi trebali obici

Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda, ja bih obišao Lago di Garda i Veronu.

http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%88%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BE_%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0

• Podržavam 1

Ne moras slikati ekran, imas u google map-u link za rutu koju iscrtas...(mada nesto nece kratki link)-to je onaj znak sto lici na karike lanca.

https://www.google.rs/maps?saddr=Via+Borgo+Palazzo%2FSS42&daddr=45.9164674,10.3926649+to:45.9134842,11.1725838+to:Via+Tiziano+to:Unknown+road+to:Via+Adriatico&hl=en&ll=45.713851,10.851746&spn=1.582144,3.749084&sll=45.570794,12.385712&sspn=0.396552,0.937271&geocode=FZ4suQIdBBaUAA%3BFTOhvAIdWJSeACn3mk85Ms2DRzG6QB-MAUkiMg%3BFYyVvAId53qqACk1e020maB4RzFUlO-G9q2i2A%3BFbj7vgIdDTi5AA%3BFa73vQIdvrG5AA%3BFU5htgId57_AAA&mra=mi&mrsp=5&sz=11&via=1,2&t=m&z=9

Ja bih to pre ovako...ima oko 420km, malo je ambiciozno, ali izvodljivo ako se krene na vreme. Svracate u Rivu del Gardu, prelep gradic, odlicni putevi za voznju, i za kraj poslastica, Passo san Boldo.

znam za tu foru, nego ovako ostavljam slike da imam za sebe u komp.Passo san Boldo je predivno mjesto, sad sam gledao na slike,ovo se mora obici , ova ruta je odlicna, a reci mi gdje ici od venecije?

aha, pa od venecije idemo kuci, al sad ne znam dal da idemo malo visocije, posto je dolje blizu mora previse vruce za voznju

Ako mene pitas...ja ne bi ni silazio u Veneciju, vec bi odmah od Bergama otisao u Alpe/Dolomite, tu potrosio vreme koje imam i krenuo nazad jadranskom ili kroz BiH, i nema greske. Ako bas hoces u Veneciju (lepa je ali zrtvujete uzivanje u voznji), a imate jos uvek vremena, idite severno u okolinu Cortine d' Ampezzo, okrenite nekoliko pass-ova pa opet nazad kuci.

Sad,... hm, da,

nekima je to, kad posetiš Veneciju ili Veronu, žrtvovanje puta, krivina i vremena.

Meni npr, nije. Meni puno znači poseta značajnih gradova neke zemlje, njihovih znamenitosti, često idem u crkve i na gradski pijac, gde doživim onu pravu atmosferu i kontakt sa ljudima. Volim da doživim zemlju i upoznam običaje, takođe u nacionalnoj hrani i piću. Često želim da se zaustavim u raznim zabaćenim selima. U Toskani na selu npr. je ručak i vino jeftinije nego kod nas.

Da mi je stalo samo do mog guvernala, krivina i obaranja, onda mogu time da onaniram negde bliže,.... pa makar na Tresibabi.

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja