Golub 1643 Napisano Januar 24, 2014 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam da obradujem sebe novom kacigom full-face, budzet mi je do 150e, znam da treba kacigu staviti na glavu i videti koja najbolje lezi odgovara... Ali sta uzeti? U uzem izboru su mi AIROH-a i Scorpion-a mada tu su i Sark, LAZER, HJC i Caberg... Neka preporuka za proizvodjaca, sta uzeti il izbegavati? Naravno kad stavim na glavu videcu sta mi odgovara...Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Januar 24, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Airoh bi izbegavao, ne deluju mi da su preterano kvalitetne iako su lepe, nekako skripe, krckaju u rukama, ne kazem da su nebezbedne ali mi odnos cene i kvaliteta ne deluje bas nesto, scorpion korektno sve, pogotovu sto imaju ludacke dezene tako da su upecatljive, ja sam letos bio zagrejn za njih ali mi kalup ne odgovara, sa lazerom i sharkom nisam imao dodira tako da o tome nisam kvalifikovan da pricam, sa HJCom i Cabergom sam radio tako da sam tu evo mog misljenja, obe firme su dobre, e sad do tog budzeta, od Caberga V2R, ili moja preportuka sad imas akciju u Guevari, tako da za 159e mozes pazariti HJC FG15, sto je po meni sam vrh onoga sto mozes uzeti NOVO za taj novac, pod uslovom da ti odgovara kalup itd itd, kaciga je kompozitna sto je stavlja po bezbednosti iznad vecine stvari koje mozes uzeti za tu kintu jer su od polikarbonata tj termoplastike, ima zakljucavanje vizira tako da se pri vecim brzinama ne moze otvoriti, nije bucna, dobro luftiranje itd, kvalitetna unutrasnjost, eto moje neko misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Januar 24, 2014 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima skupu Shoei kacigu i HJC FG15 i cini mi se da mu je HJC draza. Ja imao HJC i bio sam zadovoljan, isto FG15 model. Ne znam da li ga jos uvek proizvode ili je izasao neki naslednik... Inace po nasem zakonu ako se dobro secam kaciga kao ne zma biti starija od 5god. Mada i da hoce ne verujem da oni znaju to proveriti. Napominjem to jer ako negde ima novih FG15 mozda su starijeg datuma. Scorpion imao, nije losa, malo su teske. Imaju onu dobru foru sa naduvavanjem i lako je skidanje vizira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Januar 24, 2014 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Имам AIROH и могу рећи да је за те паре одлична. За 2 године падала небројено пута са мотора на бетон, једном је чак и добро треснула са главом унутра, и том приликом остале само 3 тачкице једна до друге на њој (једва приметне, због дезена кациге на том делу). AIROH SpeedFire Graphite Koлико пара толико и музике, плаћена негде око 100е. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Januar 24, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Uz motor dobih od drugara Shark RSI koju je novu kupio. Iznad 100Km/h ima pistanje zbog koga su me usi bolele posle par stotina km. Prva mi je kaciga ali ja Shark ne bih za sebe uzimao u razmatranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabuto 56 Napisano Januar 24, 2014 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošlu celu sezonu vozio Caberg Ego i skroz sam zadovoljan, više ne bih mogao da nosim kacigu bez integrisanih naočara. U Guevari je koliko vidim na popustu za 151 eur... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 24, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Imas sada K3 Limited Edition na popustu u mass company,to je skroz ok kaciga.Ja je imam i nemam zamerki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano Januar 24, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam neko ograničeno iskustvo sa uglavnom jeftinijim fullface kacigama. Odnosno kada sam kupovao svoju gledao sam klasu Caberg, Lazer, Hjc, Airoh i slicno sa cenom 100 -150 eura i sa što više opreme u smislu integrisanih načara, vizira protiv magljenja, grebanja i slično. Na kraju sam uzeo Caberg V2RR koja je solidna i fino opremljena. Međutim, pred kraj prošle sezone sam kratko imao prilike da probam u kratkoj voznji i Scorpion Exo 500 i to je prosto klasa iznad - udobnija, tiša plus neki sistem sa pumpicom. Sada vidim da je još uvek možeš da nađeš sa dobrim popustom tako da mislim da je za taj novac nenadjebiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Januar 24, 2014 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan http://www.moto-berz...ge-na-ps-testu/ Najbolja kaciga za te pare je Scorpion exo 750 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Januar 24, 2014 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Imaš za te pare HJC................exo je dobar za prva dva / tri meseca posle se sve rasklima kao da je od plastike.................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Januar 24, 2014 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec bio pokrenuo ytemu, a vidim i da je link nesipravan. Evo probaj ovde, pa klikni na link http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/96588-o-kacigama/page__pid__1557118#entry1557118 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano Januar 24, 2014 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam HJC FG15, kaciga je udobna do bola, ventilacija odlicna. Ako moze da se kupi za 150e nemoj da razmisljas. Kada sam je kupio bila je 260e tako da je to i vise nego povoljno za tu kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Januar 24, 2014 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan ima trenutno u moto landu shoei xr1000 nove, ako su dobro cuvane, ne smeta sto su stajle toliko, kostaju 20 000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tjole 15 Napisano Januar 25, 2014 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i ovde obavezno sigurnost kaciga koje razmatras: http://sharp.direct.gov.uk/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Januar 25, 2014 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Uf svako hvali nesto...moram da suzim izbor pogledacu tu HJC FG15, Airoh Speed Fire Graphite i Scorpion exo 750 koji je sad takodje na akciji ali mi se ne svidja taj air - sistem, sumljam u dugotrajnost... Ako gledmo po SHARP-ovom testu sve 3 kacige imaju po 4 zvezdice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano Januar 26, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Uf svako hvali nesto...moram da suzim izbor pogledacu tu HJC FG15, Airoh Speed Fire Graphite i Scorpion exo 750 koji je sad takodje na akciji ali mi se ne svidja taj air - sistem, sumljam u dugotrajnost... Ako gledmo po SHARP-ovom testu sve 3 kacige imaju po 4 zvezdice.... Ja glasam za Scorpion-a, kako sam vec rekao, ali najbolje da sam odeš i pogledaš ove modele pa ćeš verujem lako odlučiti. I to ako njega uzmeš u razmatranje, razmisli ipak o modelu exo 500 koji je, kako nalazim sada samo 1000ak dinara skuplji, a ima sunčane naočare što 750 nema, i neku dobru džidžu preko vizira protiv magljenja. Mislim da se svakako isplati za tu razliku u ceni. Što se dugotrajnosti tiče, ja se ne bih mnogo brinuo jer deluje kvalitetno napravljena. Ipak, pretpostavljam da je moguće da nekako nabodeš unutrašnjost i probušiš vazdušne jastučiće ma kako oni debeli bili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
trenda77 0 Napisano Januar 26, 2014 U prolazu, 3 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: varaderoXL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Scorpio exo 500 i moram ti priznati da je kaciga fenomenalna,nije bučna,preko 100km,lepo naleže na glavu,nije teška iako ima naočare integrisane,ima oličan vizir,ant fog staklo,ugrađenu pumpicui ima dobru zezalicu na samom viziru,može da se odškrine i tako zabravi,prvim podizanjem vizira se razbravljuje automatski,TOPLA PREPORUKA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3006 270 Napisano Januar 30, 2014 Zainteresovan, 666 postova Prijavi odgovor kao problematičan HJC, Škorpion, Šark, sve su to kacige sličnog kvaliteta. Za te pare možeš da kupiš solidnu kacigu, najbitnija od svega je proba. Prvo na glavu, pa kupovina. Sve ovo navedeno, po meni, ne leži isto na glavi. I sve su to kineske kacige. Čak i AGV, koji važi za, kao, kvalitetan brend, što veze nema. Kada sam kupovao poslednju kacigu, probao sam svašta. Za mene, najbolji odnos cena-kvalitet je NEXX, ali to ti neće reći još mnogo ljudi. Svako iz svog iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...