protector 1915 Napisano Jun 14, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 14, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 14, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 19, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Malo smo se družili ... Malo ... dva dana i - bude se vidjelo kasnije - indikativan broj kilometara ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 19, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 19, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 19, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... Alzo, benđo GSA ... odličan motorić. Začudilo me malčice koliko je dobro izbalansiran, koliko je nizak (na najdonjoj poziciji sjedišta) i kako ga se lako može bacakati po zavojima ... a voli kraće zavoje, oni dugački mu baš i nisu po volji. Kile fino sakriva, kao dobro održavana gospođa svoje godine.Cijeli je mekan ... mekani kuplung, mekano sjedište, mekano ogibljenje. ESA odlično odrađuje svoj posao - naročito u Soft režimu rada - isto kao što i Dynamic način rada odlično funkcionira po pitanju odziva na gas. Onima ostalima - osim Dynamica - baš i ne vidim svrhu ... osim, hajde, kad to čudo netko uvali u ozbiljniji teren. A to će se desiti uglavnom nikada.Bremze funkcioniraju perfektno, nisam imao nikakvih posebnih prilagodbi na to što prednji kraj ne "klekne" kod kočenja ... to kod benđe tak ide i nema problema. Funkcionira.Agregat ... skupa s getribom "najslabija" komponenta benđe. Jel to loše? Ma jok, sve fino radi - osim što je getribica malo svojeglava - i fino funkcionira u kombinaciji sa svime što je oko njega prišarafljeno. Do 140 doleti, od 140 do 160 malo razvlači, dalje mu ponestaje sape. Nije da neće ... samo to traje. Prve dvije trećine "gasa" njegovo su područje.Primjedbe? Nemam. Jedino mi malčice smeta što s punim tankom (svih 30 litara) pokaže koliko stvarno kila imade. Gorivo nosi visoko jer zbog cilindara nema mjesta po strani. Ovo s punim tankom se naročito manifestira u dužim i bržim krivinama. Čim potroši 7-8 litara situacija se uvelike promijeni ... odmah je kao Pony biciklić.Sve skupa ... lajkam. Ja sam old school motordžija i nije mi se problem priviknuti na motocikl ako ja to želim, odnosno ako mi se motor sviđa. A ovaj mi se sviđa.Ah, razlike u odnosu na velikog bijelog austrijanca ... benđo bi se mogao opisati kao "na mekanu stranu, austrijanac "na sportsku stranu". Oba su luksuzni "putni enduro" motocikli, i jedan i drugi su "udobni" samo na različite načine. Oba se mogu voziti cijeli dan bez stajanja. Austrijanac je cca 2 prsta višlji, cijeli je "tvrđi" i utegnutiji. Lakši je desetak kg i gorivo - također 30 litara - nosi u "krilima" koja se spuštaju dosta duboko. Razlika u balansu između full punog i polupraznog tanka doista je minimalna. Agregat sa 160 veselih konjića koji se rado vrti (benđo 125) i 140 Nm momenta (benđo 125) ... pjesmica.PSBenđo je bio napakovan svime i svačime.PPSJa bih benđi ipak stavio i kompletnog Akrapa.PPPSBudu Pulseri (Moto Puls, hrvatski moto časopis) uskoro opširnije o benđi i austrijancu, uz dodatak onog grbavog engleza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 28, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Nema više makadama ... Promijenila riba more, rob čuvara, zvjerka gore, kožu zmija, duga boje ... čuje se iz zvučnika dok na terasi čekam gurmansku pljeskavicu. Veliki Jelen već je stigao tako da mi čekanje konkretnog dnevnog zalogaja nekako lakše pada. Restoran je Klub, mjesto je Bela Crkva, kompletna scenografija viđena i doživljena više od nekoliko puta. Da, opet sam malo zbrisao na Dunavski đir ... vremenska prognoza za Austriju - barem za onaj dio koji sam planirao pohoditi - bila je loša a šteta bi bilo da vrijeme prolazi bezveze. Dunavski đir, rumunjskom stranom, extended verzija. Proširenje se sastoji u tome što se nisam vratio u bazu uz Dunav - ni rumunjskom niti srbijanskom stranom - već sam sve zaokružio vizitom u Baile Herculane, prolaskom uz slap Bigar - prošle godine u centru Oravite vidio sam putokaz - te prošavši uz skretanje za Aninu, gdje sam prije dvije (valda, nisam siguran) godine bio s jednim drugim bijelim austrijancem, polako preko Oravite do GP Kaluđerovo/Naidas i još polakše na večericu.Dal´ je novost dobra ili loša nije zapravo bitno, no cesta uz Dunav - rumunjskom stranom - nema više niti jedne makadamske dionice. Sredili su sve, čak i onaj duži komad nizbrdo iza Svinice. Određeni dijelovi s lošijim asfaltom također su presvučeni novim slojem. Moram napomenuti da sve ovo vrijedi za dionicu od Pojejene do Orsove. Dio od ušća Nere pa do Pojejene izuzet je iz bilo kakvih aktivnosti oko uređenja ceste (svuda je asfalt, jedino baš nije u blistavom stanju) ... i to je dobro. Lijepo ogibljenje na Offroad setup i piči Mile.Baile Herculane moram obići detaljnije prvom prilikom. Naročito "stari centar" gdje postoji gomila prekrasnih starih građevina u različitim stadijima upropaštenosti uzrokovanih temeljitim neodržavanjem i zanemarivanjem. Neke od njih u postupku su restauracije, no moglo bi se to previše otegnuti. Sve su to objekti koji su nekada - prije Nikolaja i Elene - bili u funkciji termalnih lječilišta i mjesta za oporavak. Puno ljudi namače se u potoku Cerna koji teče uz cestu a sumpor na mjestima smrdi za popeezdit. Cesta 67D, dalje prema Targu Jiu, također mi se čini vrijedna vožnje i usputnih pogleda na okolinu.Od Baile Herculane do 20-tak km udaljenog mjesta Plugova europski je pravac E70, i kao i svaki europski pravac u Rumunjskoj zatrpan je šleperima. Skretanje lijevo, na 57B, u prvom je dijelu trunčicu dosadnjikavo - iako je asfalt sasvim korektan - no postaje zanimljivije ulaskom u zonu NP Nerei-Beusnita ... brdovito, šumovito i također dobrog asfalta. Slap Bigar sitna je usputna zanimljivost, no vrijedi zastati i baciti pogled ili čak dva. ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 28, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 29, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 29, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 30, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... Od Eko Petrol benzinjare - istočni prilaz Beogradu, negdje u ravnini Avale - do Zagreba nije bilo potrebe za nadolijevanjem bilo kakvih energenata. Blaženi veliki rezervar. Cijeli rumunjski đir izgleda otprilike ovako: Možda i link na kartu funkcionira: https://goo.gl/maps/AD6Nm Više detalja o Rumunjskoj u svako vrijeme dostupno je ovdje: https://issuu.com/kateembaya Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jul 1, 2015 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jul 3, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Kuhen mit kiršen in NideresterajhSkoro sam se zaletio ... jako je malo nedostajalo. Da nije bilo unutarnjeg glasića koji je dreknuo "de pripazi malo ..." zagrizao bih u taj kuhen mit kiršen kao da četiri dana nisam ništa jeo ... a ne četiri sata. Da, kuhen je bio napravljen po receptu kao što je radila i moja pokojna baka ... u biskvit se stavljaju kiršen s košticama, i to onako bogato.Alzo, sjedim na terasi pod lipom, grickam kuhen, pljuckam koštice i zalogaje ispirem Gletscher Colom, nekakvim Organic Cola surogatom ... nije čak ni loša. Nebo je zastrto oblacima nezgodnih nijansi, hladno nije, tek povremeno vjetrić zanjiše grane pa okolo raspe cvjetiće lipe. Jedan mi je cvjetić zamalo bućnuo u colu organic. S terase vidim velike tende različitih boja - crvenu, narančastu, plavu, bijelu, još jednu bijelu ... ima i jedna kričavo žuta. Kako je i red, boje prate i logotipi - Ducati, KTM, BMW, Touratech ... svašta ima. Zvučna kulisa nije cvrkutanje ptičica - ako ih je i bilo kidnule su još rano ujutro - već brundanje četverotaktnih agregata uglavnom velikih kubikaža.Donja Austrija, Klammhöhe, nedođija na lokalnoj cesti L119 između Hainfelda i Laabena. Što radim tamo - osim što mastim prste biskvitom s trešnjama - te kako sam tamo dospio? Ha, ima nešto što se zove Reitwagen Ranch " ... ein internationales Treffen für Freunde, Interessenten und Besitzer von Reise-Enduros und für Fans von Adventure-Touren." Ove godine se održava tek drugi put i palo mi je na pamet kako bih mogao skoknuti i baciti oko ... a požder´o bih se da nisam.Kako do tamo? Autobanom, naravno ... 363 km od Zagreba ... Maribor, Graz, skidanje s austrijskog A2 kod Leobersdorfa, malčice po prekrasnoj 18-ici, prije Kaumberga desno na L5193 ili poslje Kaumberga desno na L119 ... točno na spoju te dvije ceste nalazi se Klammhöhe, mali brdski prijevoj s dovoljno mjesta sa strane da se organizira nekakav happening.Može se do tamo i kombinacijom puteva koji nisu autoban, no meni je bolje začas doplahutati do ciljne lokacije te preostalo vrijeme utrošiti na vozikanje doista lijepim pejzažima i još ljepšim cestama. Primjerice, odvoziti kratku ali slatku Laabental Panoramastrasse, ili možda po živopisnoj L133 otpraš lagano se odvesti do Kalte Kuchl, lokalnog moto okupljališta od kojeg počinje najbolji dio 21-nice (koji je tada baš bio zašperan jerbo se vozio austrijski auro rally). Našao sam si i nekakav sobičak u hotelu u Laabenu ... izvrsni vajcenbir Schladminger i pošteni vineršnicl veliki su plus ovom hotelu. Glavni hotelski meštar prati GP pa mi je sav sretan u subotu raportirao kako je Rossi pobijedio u Assenu ... da, super hotelčić.Na Reitwagen Ranchu svega nemilice ... motocikala, opreme za motocikle, opreme za motocikliste. Sve generacije bokser benđola i kateemovih adventurea, puno starih Tenerki i Africa, nekoliko starih Transalpa, kateemovih Enduro 690-ki nakitanih najviše RallyRaidovim Evo1/Evo2 kitovima, poneki Varadero, 2-3 stara Caponorda i još gomila svega i svačega. Na parkiranim motociklima posjetilaca, poslaganih svuda uokolo, moglo se uočiti i pobrojati čitave kataloge dodatne opreme. Na vlasnicima i vozačima tih motocikala isto tako ...KTM, Ducati, BMW, Yamaha, Honda i Suzuki dovezli su doslovno gomilu motocikala za probne vožnje ... trebalo se samo prijaviti i čekati svoj red. Organizirano, u grupicama od 6-7 motocikala, plus dvojica iz pratnje, 15-tak minuta vožnje živopisnom okolinom. KTM je na obližnjem brežuljku uredio i malu MX stazu gdje su zainteresirani mogli isprobati nove E-SX motocikle na struju koji su u zapadnoj Europi u prodaji od ove godine. Postoje još i verzije E-XC (Enduro) i E-SM (SuperMoto) ... mene ozbiljno zanima ovaj E-SM no nije ga bilo za probu. Imao sam priliku vidjeti kako se pune baterije i kako se jednostavno "ugrađuju" nazad u motorić ... lajkam. Sve u svemu, zanimacije za razgledavanje nekoliko sati, plus još razgovori ugodni s ovima iz Touratecha. Kad je kuhen mit kiršen prestao djelovati bilo je vrijeme za povratak u simpa hotelčić u Laabenu i za simpa večericu iz njihove kuhinje ... i vajcenbir iz njihovog točionika.Sutradan, nedjelja, treba ići doma a oblaci do poda. Ideja o otiskivanju još malo zapadnije u austrijska brda te povratak preko Semmeringa i RedBull Ringa isprana je kišurinom koja je taman stizala s te strane. Na istoku je ipak bilo manje mokro, vrlo brzo se i potpuno osušilo, no tamni oblaci i povremeni škropci kišice pratili su me skroz do Hrvatskog Narodnog Zagorja ... a tamo me sastavio jedan od onih epskih pljuskova za dobrodošlicu doma. Infuzija energije na Bralli i pravovremeno navlačenje kišnjaka dopustili su mi da ovu dobrodošlicu u potpunosti ignoriram ... još sam i doma stigao na ručak. ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jul 3, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jul 3, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...