GhostMile 4614 Napisano Decembar 25, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Balaclava ili potkapa, nose je i nindze i mindze (da ne nazebu). Ima ih raznih, od raznih materijala, za razne svrhe. Evo da znate na sta mislim LM, mene zanima sa stanovista odrzavanja unutrasnjosti kacige cistijom. Nesto sto upija znoj / sprecava da bude upijen u unutrasnjost kacige, ali da bude naravno sto tanji, da ljeti ne prosistim na ventovima. Koji materijal bi za to bio najbolji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dainese svilena pokazala odlicna za leto, kad je hladnije i ne znoji mi se glava nosim pamucnu iz louisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Pamučna IXS i leti i zimi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Pamuk je za glavu nezamenjiv.Mnoge potkape imaju likre u sebi sto nije bas dobro.Ja sam je imao jedan dan,glava je pocela da se znoji.Cak i na velikim vrucinama nema znojenja,kad je pamuk u pitanju.Balaklava je jos bolja.Ja ih imam,maska za lice je od neoprena i okovratnik,potkapa je od nekog tankog mat.neznam sta je lici na pamuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Decembar 25, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan koristio obichne louis od 2E, raspale se nakon god dana. na bubanj potoku neki matori prodaje za 400din neke potkape, uzeo jednu da probam i sledeche sedmice sam doshao po josh mnogo dobra potkapa, elastichna, ne razvlachis e posle 2 noshenja, deblja, pamuchna. nezamislivo mi je voziti bez potkape. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 169 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan Po meni najkvalitetnija a najtanja i najprijatnija za nosenje je Vanucci http://www.louis.de/_206f14d8ba9f3bd9371a4d44e51a22e00c/index.php?topic=wgr&grwgr=185&wgr=811&hersteller=34&anzeige=0&typ_id= Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 25, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naletih u nekoj drugoj temi na jednu od merino vune. Zvuci idealno. Iskustva? Da nije vruce ljeti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 25, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ja uvek imam potkapu, s'tim da leti nosim i dve rezervne jer se znojim. Pamuk ima prednost u odnosu na sintetiku i svilu... kod mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pamuk je zakon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2638 Napisano Decembar 25, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2670 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan I ja leti koristim pamučne, uvek bar jedna čista u rezervi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Decembar 25, 2013 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Imam nekoliko letnjih, onih obicnih od 2EUR iz Louisa. Tretiram ih kao carape, dakle cesto pranje i menjanje, narocito leti. Cuva kacigu od neprijatnih mirisa i znoja, tako da postavu retko moram da perem. Ali najvaznije je sto mi vise prija pamuk nego materijal od kog je postava kacige (to me nervira). Svakoj sam isekao pravouganik na delu koji ide preko usta, lakse disem tako. Kad temperatura padne ispod 10 stepeni, koristim onu deblju probiker sa portiklom od 10 EUR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13247 Napisano Decembar 26, 2013 Ne silazi, 7497 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Potkapu nosim od prvog dana kada i kacigu. Jednom sam je izgubio i nisam seo na motor dok je nisam pronasao. Nikako ne mogu da stavim kacigu na golu glavu. Navika. Da ne ponavljam, nosim je iz razloga koje je Alien napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Januar 5, 2014 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Naletih u nekoj drugoj temi na jednu od merino vune. Zvuci idealno. Iskustva? Da nije vruce ljeti? merino vuna je jedan od najboljih materijala, jer je prirodan a ima svojstva kao sintetika da upija a brzo se sushi, kao da jako dobro zadrzava temperaturu tela sto mu je glavna odlika....kada je toplije i glava se znoji pamuk je greska jer se sporo sushi, pa dugo vremena provodis u mokrom, a i zimi slabije zadrzava toplotu tela, sinteticki materijali su najbolji, naravno oni kvalitetniji, ili merino vuna! govorim iz visegodisnje iskustva sa alpinistickom opremom na svim delovima tela....poz. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Januar 5, 2014 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan podkapu je mozda pametnije kupiti od nekog dobrog moto brenda jer je namenje da se nosi ispod kacige pa je verovatno najtanja moguca(mada sam siguran da se u alpinistikim radnjam moze naci neka jako tanka), a ostali aktivni ves, bilo da je za zimu ili leti na 30 stepeni ispod koznog kombinezona, vindtopere, termo slojeve, carape....je mnogo isplativije kupovati u alpinstickim radanjam nego davati pare za dainese, alpinestars itd... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Januar 16, 2014 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pamučna iz luisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Januar 16, 2014 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Ferrino PSP Light balaclava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 103 Napisano Januar 31, 2014 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam dve pamucne ixon-ove ,prosto je nezamenjiva stvar opreme ta podkapa ! I kad se znojis leti,mnogo je prijatnje oznojati se u pamucnoj potkapi koju operes svaki dan i koja mirisi nego da znojis postavu kacige... Kad je malo hladnije,nabavio sam neoprensku masku koja ide nize i stiti vrat i grlo, zakopcam preko podkape,pa kacigu...skroz dobro radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Octobar 26, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovako da ne otvaram novu temu iskoristicu ovu staru Moj problem se javlja od skoro kada nosim potkapu i stavim kacigu posle nekog vremena(tj km) javljaju mi se zuljanje i bolovi na glavi. Predeo usi i zadnji deo glave. Pocinje da smeta,zulja, boli toliko da mi ometa voznju. Ovaj problem nisam imao pre, primetio sam od ove moto godine. I da, da napomenem kada stavim kacigu na glavu bez potkape onda najnormalnije nista ne zulja, ne smeta cak ima i lufta malog Neko bi rekao pa nosi tako, ali iskreno meni je lepse sa potkapom ima mnogo prednosti, stiti od vetra,prljavstine,znoja, itd.... Koji je vas savet koju potkapu bih trebao da pogledam, trenutno imam one obicne od po 2$... Ako je uopste to do potkape??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Octobar 26, 2017 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da potkapa toliko moze biti debela da ti ucini kacigu tesnom, ako je bez potkape sve ok... Mene su usi bolele zbog oblika kacige, malo je bila uza u tom delu nego ova sto sad imam. Sa starom posle sat vremena voznje, toliko su me usi bolele da sam morao pola sata da pauziram da se vrate u normalu. Otkako sam uzeo Nexx XR2, mogu ceo dan drzati kacigu na glavi, svuda lepo naleze, stisne gde treba, ne pritiska gde ne treba, sve super. Mozda ipak imas kacigu koja ti ne odgovara obliku glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Octobar 26, 2017 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @king_julien Probaj da nabaviš veću i elastičniju potkapu. Ako kacigu možeš nositi satima bez problema onda je problem isključivo u potkapi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 248 Napisano Octobar 26, 2017 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan I meni je nerealno da ti podkapa toliko smeta. Meni je npr. smetala na čelu kad je ne namestim lepo pa mi šav dođe ispod kacige i bude pritisnut pa posle stotinak kilometara ume baš da bude neprijatno i obavezno mi tad ostane crta na čelu, ali oko ušiju i zadnji deo glave.. nikad Ja sam uzeo ovu (https://www.louis.eu/artikel/vanucci-coolmax-balaclava/20011040?filter_article_number=20011040&list=384980384) i mogu reći da mi je odlična, pogotovu leti, ne osećam je i dosta je rastegljiva. Bukvalno kad skinem kacigu tipa u prodavnici ne moram da skidam potkapu, samo je kroz ovaj otvor prevučem na vrat, i posle vratim, kao kapuljaču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Octobar 26, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Momci hvala Vam na odgovorima. Što se moje potkape tiče, nije toliko pamučna, više je od elastina. Komforna je, ne steže, šavovi ne žuljaju i sasvim je normalna kada je stavim. Problem sa žuljanjem i bolovima nisam imao prošle moto sezone. Ali zato ove ne mogu da vam opišem, toliko mi je jednom smetalo da sam jedva dovezao motor. A uši toliko bole posle da noću ne mogu lepo da spavam. Što se tiče samog ne nošenja potkape otac mi je to rekao da probam, jer do tada nisam nikada stavljao kacigu bez nje. Probao sam na neku manju km i nisam osećao nikakvo žuljanje i bukvalno sam osetio ogroman komfor unutar kacige, kao da to nije moja kaciga. Što je bilo problema kada je vratim potkapu na posle 20tak km počinje da smeta sve više i više.Imam jednu potkapu koju devojka koristi, njoj se šav prednji na čelu toliko utisne da posle satima ne može da se to skine i njoj samo tu smeta.Zato i sumnjam ja na potkapu, ma koliko i meni bilo čudno ona je tanka i ne može toliko da popuni prostor unutra, ali opet bez nje na onoj manjoj vožnji je sve bilo u redu. Moraću da odvozim još neku vožnju, ali ovaj put dužu pa da probam i da budem siguran dal je do potkape ili mi je glava porasla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 103 Napisano Octobar 26, 2017 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Evo još jedno razmišljanje....možda je postava kacige ostarila malo,povukla se,utabala pa ne naleže i absorbuje kao prethodnih sezona pa nisi ranije imao taj problem... Ja inače nosim običnu pamučnu IXON i ocrta mi se i šav na čelu,ali ne smeta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3076 Napisano Octobar 26, 2017 8-bit, 1898 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je tako uhvatilo pre par godina. Zulja kaciga - ubija, a ja 500km od kuce. Popizdeo sam, izvadio postavu i sa britvom izvadio stiropor gde mi smetalo. Posle toga milina jedna, kaciga ko salivena stoji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 26, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostsvljam da problem nije ni u kacigi ni u potkapi vec u kombinaciji ta 2. Ako se potkapa ‘zalepi’ spolja za oblogu kacige a kad se možda oznojis i tebi za kožu glave a pri tom duže vremena si izložen vetru tj čitaj pritisku sile na kacigu gde kaciga hoće da se obrne oko glave a zbog potkape ona povlaci i kožu. Zašto tek od ove godine..možda se sad malo više razgazila kaciga pa ima više prostora za pomeranje prilikom vožnje. Rešenje je možda druga potkapa/ tanja/svilenkasta/ili bas možda neka malo deblja pamicna da popuni bolje prostor a da bude i dalje mekana. Ili druga kaciga ali to su već ulaganja. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...