Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa menjacom/kvacilom

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Derbi SM DRD V. Xtreme 125

Nedavno sam uzeo motor koji mi se oduvak svidjao, i tako ja skupim pare i uzmem Derbi Sendu sm DRD Xtreme.Uglvnom sve je ok motor je 2009 godiste nije puno presao god dana bio registrovan, jedino sto mu curka neko ulje stalno, i kad ga ostavim duze (npr. par dana se ne vozi ) kad ga upalim stisnem kvacilo i ubacim u prvu on kad da ne odvoji i motor se samo ugasi posle 2 ili 3 put sve normalno, da li neko ima predstavu sta se to desava. Mislim da sajla kvacila je ok, jedino lamela ali opet kad ga ubacim u prvu i sa pola gasa pustim kvacilo dize me na zadnji , da je lamela trebala bi da proklizava koliko se razumem? undecided.gif <br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;">Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovu temu/pitanje ali nov sam pa nemojte zameriti, vec sam postavio ali niko ne odgovara.. :)

Hvala unapred..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Имам сличан проблем, а по свему судећи разлог је густо уље. То се нарочито примећује када је време хладније.

Кад га упалиш, пусти га мало да се загреје. Такође, њакај му мало квачило док се греје а и нагло и кратко давање гаса док је стиснуто квачило би ти могло помоћи.

Ово је честа бољка кад температура падне испод 5 степени, не треба да те брине.

• U prolazu, 8 postova

Da li bi pomoglo kad bi promenio ulje, sipao mozda neko kvalitetnije ili ulje koje preporucuje proizvodjac mozda? Jos jedan primer kad je ugasen i ugacim ga u brzinu i guram ga osetim da malo zapinje tocak kao da ne odvoji dovoljno mozda bi sajla trebalo vise da povlaci onu polugicu od menjaca, ne znam stvarno 0zbunjen.gif. Ako je samo ulje dobro je...

Hvala na odgovoru. :)

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2010

Mora teze da se gura kada je u brzini zato sto iako si ti stisnuo kvacilo, trenje postoji zbog ulja. Da je suvo kvacilo, bila bi druga prica :)

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

mozda je neko vozio sa malo ulja,,i to malo iscurilo,,i zalijepio lamele!!!

takav problem je imao drugar na TZR 125

sliki lamele,,ocisti ploce,malo darni vodobrusnim,,novo ulje,zadihtaj i probaj

• U prolazu, 8 postova

Pre neki dan sam sa komsijom(Auto mehanicar po struci), pustao ulje iz menjaca nije ga bilo uopste na miminum koliko treba da bude kad se odvrne onaj sraf za minimum(oil minimun na dekli sto pise) a jos je i ulje bilo sivo i dosta gusto, oni mi svi kazu samo ispusti ulje sipaj novo i nemas problema, posto smo utvrdili da sajla nije, lamela(nije istrosena), i jedino sto je ostalo je to ulje. Hvala svima na odgovorima. Inace sam video u upustvu da ide ulje sae 10 W40

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: KLE 500 , Husaberg FE 350

Pre neki dan sam sa komsijom(Auto mehanicar po struci), pustao ulje iz menjaca nije ga bilo uopste na miminum koliko treba da bude kad se odvrne onaj sraf za minimum(oil minimun na dekli sto pise) a jos je i ulje bilo sivo i dosta gusto, oni mi svi kazu samo ispusti ulje sipaj novo i nemas problema, posto smo utvrdili da sajla nije, lamela(nije istrosena), i jedino sto je ostalo je to ulje. Hvala svima na odgovorima. Inace sam video u upustvu da ide ulje sae 10 W40

Ako je takva situacija sa bojom ulja onda ti je otisao dihtung glave ( ako je cetvorotaktna masina ) ili vodena pumpa ako je 2T. A to ti je vec posao za iskusnog motomehanicara !!! Zato ti se tako i ponasalo kvacilo - jer je rashladna tecnost usla u ulje ( e sad u takvim slucajevima obicno ima viska ulja, a ako ti fali onda su i karike otisle ( 4T ) ili semering radilice ( 2T )

• U prolazu, 8 postova

Hvala mada vodenu pumpu bi iskljucio jer sam imao problem sa pumpom na proslom motoru, i znam simptome. Duza vozanja od 30 km termostat ne prelazi pola na ovom motoru. Mislim jednostvno da nije adekvatno ulje, u svakom slucaju hvala. :)

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Imas sada dok je losije vreme zgodan trenutak da sve lepo resis. Rekli ljudi sta treba, a ti nemoj da budes lenj.

Kazes jos na pocetku da ulje curi, znaci nadji gde i intervenisi.

Kazes sivo je, znaci mesa se sa rashladnom tecnosti, znaci pumpa, dihtung glave ili nedaj Boze neka pukotina.

Prostim dolivanjem ili zamenom ulja sve ovo odlazes za najgori trenutak, mozda cak i negde u sred voznje...sa rizikom da steta bude jos veca.

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: KLE 500 , Husaberg FE 350

Hvala mada vodenu pumpu bi iskljucio jer sam imao problem sa pumpom na proslom motoru, i znam simptome. Duza vozanja od 30 km termostat ne prelazi pola na ovom motoru. Mislim jednostvno da nije adekvatno ulje, u svakom slucaju hvala. :)

Nekazem da neradi pumpa za vodu,nego da semering na osovinici pumpe propusta vodu u ulje !

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Imas sada dok je losije vreme zgodan trenutak da sve lepo resis. Rekli ljudi sta treba, a ti nemoj da budes lenj.

Kazes jos na pocetku da ulje curi, znaci nadji gde i intervenisi.

Kazes sivo je, znaci mesa se sa rashladnom tecnosti, znaci pumpa, dihtung glave ili nedaj Boze neka pukotina.

Prostim dolivanjem ili zamenom ulja sve ovo odlazes za najgori trenutak, mozda cak i negde u sred voznje...sa rizikom da steta bude jos veca.

nedaj Boze da ti se desi belaj,,natovaris neku ribicu da je provozas,ovo ono..kad ono stade stroj!!!

Grizces muda sebi i reces,,,dobro mi rekose na forumu!!!

• U prolazu, 8 postova

Promenio sam ulje u menjacu, sipao sae 10W40 koje ide po user manualu, prvih par dana je bilo istih simptoma ali ne kao pre, evo vec par dana upalim ubacim u prvu i nista lepo odvaja nema nikakvih problema, ulje sto je curkalo je bilo iz posude za ulje koje se mesa sa gorivom, ona selna koja drzi ono malo tanko crno crevo je spala i od vibracija je uvek tuda malo curkalo. Hvala svima na odgovorima!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja