Jump to content

Moto Zajednica

V.Rossi46

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu V.Rossi46

  • Rođendan 13.09.1993.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    Derbi SM DRD V. Xtreme 125

V.Rossi46's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Promenio sam ulje u menjacu, sipao sae 10W40 koje ide po user manualu, prvih par dana je bilo istih simptoma ali ne kao pre, evo vec par dana upalim ubacim u prvu i nista lepo odvaja nema nikakvih problema, ulje sto je curkalo je bilo iz posude za ulje koje se mesa sa gorivom, ona selna koja drzi ono malo tanko crno crevo je spala i od vibracija je uvek tuda malo curkalo. Hvala svima na odgovorima!
  2. Hvala mada vodenu pumpu bi iskljucio jer sam imao problem sa pumpom na proslom motoru, i znam simptome. Duza vozanja od 30 km termostat ne prelazi pola na ovom motoru. Mislim jednostvno da nije adekvatno ulje, u svakom slucaju hvala.
  3. Pre neki dan sam sa komsijom(Auto mehanicar po struci), pustao ulje iz menjaca nije ga bilo uopste na miminum koliko treba da bude kad se odvrne onaj sraf za minimum(oil minimun na dekli sto pise) a jos je i ulje bilo sivo i dosta gusto, oni mi svi kazu samo ispusti ulje sipaj novo i nemas problema, posto smo utvrdili da sajla nije, lamela(nije istrosena), i jedino sto je ostalo je to ulje. Hvala svima na odgovorima. Inace sam video u upustvu da ide ulje sae 10 W40
  4. Da li neko zna, koje ulje ide u menjac u Derbi sm 50 , manuelni menjac 5 brzina?

    1. Marko1995

      Marko1995

      e nisam siguran al mislim da moze ATF ipak proveri ti

    2. V.Rossi46

      V.Rossi46

      Nasao sam po "user manual", ide sae 10W40

  5. Da li bi pomoglo kad bi promenio ulje, sipao mozda neko kvalitetnije ili ulje koje preporucuje proizvodjac mozda? Jos jedan primer kad je ugasen i ugacim ga u brzinu i guram ga osetim da malo zapinje tocak kao da ne odvoji dovoljno mozda bi sajla trebalo vise da povlaci onu polugicu od menjaca, ne znam stvarno . Ako je samo ulje dobro je... Hvala na odgovoru.
  6. HVala na odgovoru, probacu pa cu javiti. Pozz
  7. Nedavno sam uzeo motor koji mi se oduvak svidjao, i tako ja skupim pare i uzmem Derbi Sendu sm DRD Xtreme.Uglvnom sve je ok motor je 2009 godiste nije puno presao god dana bio registrovan, jedino sto mu curka neko ulje stalno, i kad ga ostavim duze (npr. par dana se ne vozi ) kad ga upalim stisnem kvacilo i ubacim u prvu on kad da ne odvoji i motor se samo ugasi posle 2 ili 3 put sve normalno, da li neko ima predstavu sta se to desava. Mislim da sajla kvacila je ok, jedino lamela ali opet kad ga ubacim u prvu i sa pola gasa pustim kvacilo dize me na zadnji , da je lamela trebala bi da proklizava koliko se razumem? <br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;">Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovu temu/pitanje ali nov sam pa nemojte zameriti, vec sam postavio ali niko ne odgovara.. Hvala unapred..
  8. Nedavno sam uzeo motor koji mi se oduvak svidjao, i tako ja skupim pare i uzmem Derbi Sendu sm DRD Xtreme.Uglvnom sve je ok motor je 2009 godiste nije puno presao god dana bio registrovan, jedino sto mu curka neko ulje stalno, i kad ga ostavim duze (npr. par dana se ne vozi ) kad ga upalim stisnem kvacilo i ubacim u prvu on kad da ne odvoji i motor se samo ugasi posle 2 ili 3 put sve normalno, da li neko ima predstavu sta se to desava. Mislim da sajla kvacila je ok, jedino lamela ali opet kad ga ubacim u prvu i sa pola gasa pustim kvacilo dize me na zadnji , da je lamela trebala bi da proklizava koliko se razumem? Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovu temu/pitanje ali nov sam pa nemojte zameriti.. Hvala unapred..
  9. Hvala puno, nov sam ovde pa se ne znalazim jos uvek kako treba..
  10. Koji preumatici su najbolji u ranku cena/kvalitet, za Supermoto/Enduro motore?

    1. Marko1995

      Marko1995

      ja sam gledao za sm michelin pilot activ al nema se novaca, skupa al dobra

    2. FJCharlie

      FJCharlie

      uzmi conti twist SM gume

    3. V.Rossi46

      V.Rossi46

      Hvala na odgovorima, ja trenutno imam neke fabricke made in taiwan ali šara je možda 2 mm, tako da bi morao da ih menjam cim pocne sezona bar, zadnju..

  11. Pozdrav svima, ja sam se skoro prikljucio forumu, mada vec duze vreme posedujem i vozim motocikle. Nedavno sam uzeo motor koji mi se oduvak svidjao, i tako ja skupim pare i uzmem Derbi Sendu sm DRD Xtreme. Uglvnom sve je ok motor je 2009 godiste nije puno presao god dana bio registrovan, jedino sto mu curka neko ulje stalno, i kad ga ostavim duze (npr. par dana se ne vozi ) kad ga upalim stisnem kvacilo i ubacim u prvu on kad da ne odvoji i motor se samo ugasi posle 2 ili 3 put sve normalno, da li neko ima predstavu sta se to desava. Mislim da sajla kvacila je ok, jedino lamela ali opet kad ga ubacim u prvu i sa pola gasa pustim kvacilo dize me na zadnji , da je lamela trebala bi da proklizava koliko se razumem? Hvala unapred...
  12. Derbi sm DRD Xtreme , dugacko ime ali pravilno sam napisao posto je ovo ipak ozbiljan bajkerski forum !
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja