Jump to content

Moto Zajednica

CTEC punjac XS3600

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: sv650

Naime imam gore pomenuti punjac , stavio sam akumulator da se puni , i cas pokazuje da je pun cas da je poluprazan.Da napomenem da jo to onaj ''intelignetni'' punjac sto odrzava akumulator, cele zime moze biti na punjacu , tako pise makar?0stabre.gif1neznam.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8552 postova

Punjac se ponasa normalno, vidi nedovoljan napon i onda pocinje desulfatizaciju ("oporavak") baterije.

Ista traje do 24h.

Drzi ga ove zime na punjacu i baterija ce trajati jos min 1 sezonu.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

akumulator se vise prazni kad je napolju toplo nego kad je hladno ali ako se vergla kad je napolju hladno nema istu snagu kao kad je toplo

• Drug član, 1715 postova

Punjac se ponasa normalno, vidi nedovoljan napon i onda pocinje desulfatizaciju ("oporavak") baterije.

Ista traje do 24h.

Kako radi tu desulfatizaciju? Ja sam citao o desulfatizaciji ali se ubaci gorka so i dastilovana voda pa se ostavi na punjacu i onda ispitanje itd, naravno kod akumulatora sa kiselinom...

• Zainteresovan, 783 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Ista traje do 24h.

Ima li ovaj model CTEK-a režim desulfatizacije?

• Integrisan, 8552 postova

Ista traje do 24h.

Ima li ovaj model CTEK-a režim desulfatizacije?

Ima.

Desulfatizacija se radi tako što se kompletan ciklus punjenja tera u krug (4 faze) f-kvencom od par sekundi. Na punjaču se to vidi kao naizmenična promena led dioda koje svetle, najpre ona za punjenje, pa ona da je baterija puna i tako u krug, baš kako je postavljač teme opisao.

Taj ciklus završi za max 24h. Uostalom, toliko je prošlo, pa neka postavljač teme javi da li sada svetli dioda za punu bateriju, a verujem da je upravo tako.

evo malog reporta, drzao sam akumulator na pametnom punjacu, stavio na motor i kvrc, okrenuo par puta i mrtav..znaci nov akumulator.....1hmm.gif i dalje mi nije jasno kako se sjebao kaumulator tako brzo...za godinu dana prosle godine skinem akumulator stavim u sobu na sobnu temeraturu stavim i mrtav nista , posle ga punio ali nije to to....1neznam.gif0stabre.gif

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Druže, nemoj se iznenaditi....Yuasa je postao govno neviđeno....na CBF600 je crkao 5 dana posle garancije i nisu hteli da uvaže garanciju, a koštao je duplo više od kineskog akumulatora. Sada imam kineski akumulator, koji ima isto godinu dana garancije, samo što košta upola manje nego čuvena Yuasa......

PS: ista situacija je i sa Vartom.....

• Podržavam 1

e tu me utesi.. nikao sebi da dam odgovor...platio ga 80 e! mislio sam da mi mozda ne valja motor da prepunjava i li ne znam ni ja sta...tako da mi je ovo koliko toliko pozitivan odgovor.. a pitanje je sad sta dalje ? sta kazete na UNIBAT ?1zdravo.gif0stabre.gif koji Vi kolega imate

BMW?

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

u GS-u imam ODYSSEY , u R1200C je BOSCH, a u CBF600 i Kymco skuteru je JMT (kinez, proizveden pod nemačkom rukom)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja