theativ 7 Napisano Novembar 16, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx,sabre Prijavi odgovor kao problematičan Kada postane hladno za voznju ali ne i za krpu,vodu i poliranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Novembar 16, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan lepo, al kad bi napisao shta si, kako i chime radio bilo bi josh bolje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Novembar 16, 2013 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Druze napisi nesto vise, koja krpa, koja voda, koja smirgla...sta, kako, redosled...ako vec pises u rubrici Sam Svoj Majstor ili je ovo oglas za sta radis za malo para i mnogo vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theativ 7 Napisano Novembar 16, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx,sabre Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se svima,nov sam ovde...oprostite... Nikako nije oglas,ovo radim mom motoru( honda vf 750 sabre)... evo redosleda i opisa rada : prvo dobro operite deo koji zelite da "ulickate" ... bitno je da sva prljavstina(zemlja,prasina,ulje...) bude ociscena... Voda i pamucna krpa za prljavsitne i posebna krpa za bilo koje sredstvo za odmascivanje... Nakon toga novom krpom dobro osusiti deo koji se prao... Moj savet je da sto vise '' oslobodite '' deo koji zelite da radite ,sto zbog manevrisanja sa njim a sto zbog pristupacnosti..(ovo sam trebao da napisem na pocetku ) . Kada je deo opran i osusen,u zavisnosti od "stanja" krece se u smirglanje ili ako nema potrebe za smirglanjem - poliranje. Sto se tice smirglanja opet treba videti kakvo je stanje povrsine(ako su ogrebotine,udubljenja veca- krece se sa grubljom smirglom),ja skoro sve smirglam rukom,nemam poverenja u smirgle za busilicu,sto zbog brzine ali i zbog samog rada i kontrole...Grublje smirgle idu na suvo,nekad sa plocicom a nekda bez(smirglu pritiska plocica ili prst,saka direktno).Krece se od grublje ka finijim...Naravno ,nije lose da se zastiti neka povrsina( papirnom trakom ili sta vam je pri ruci ) koju ne zelite da obradjujete,npr stampa ili farba ...Kada zavrsite sa "suvim" smirglama polako krenite sa vodenim...Granulaza je stvar izbora i trenutne ponude...Al na primer od 80-100 ,120 za pocetnu fazu do 1000 ili 2000 za zavrsnu fazu sa vodom... Kada radite sa finim smirglama + vodom ,gledajte da vam je smirgla i povrsina koju obradjujete uvek mokra...Nije lose imati neku plitku a siroku posudu sa vodom koja vam je bas blizu prilikom rada...I savetujem da imate neku kecelju ili nesto sto ce vam zastititi pantalone Sto se tice polir paste(kada smo zavrsili sa smirglanjem i ponovo isprali deo pa potom osusili) koristio sam razne i nikakve razlike nije bilo...Uvek je efekat bio zadovoljavajuci Koja god pasta bila,nanesite je u malim kolicinama na deo koji zelite da polirte i pamucnom krpom(ovog puta bez plocica ) izaberite smer koji je prirodniji za taj deo i udri! Kada se pasta istrosi na delu ili ono sto je od nje ostalo mnogo zaprlja,ocistite krpom i nanesite novi sloj...Nije lose imati vise,tj. gomilu krpa posto se one bas trose,tj brzo prestanu da ''rade '' kako treba I kao sto naslov kaze, mnogo vremena ode na ovo ali mnogo i ispunjva kada vidite razliku i kada vam motor zablista 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Novembar 16, 2013 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Mene su zaboleli prsti gledajući ove slike,jednom sam ručno polirao i nikad više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Novembar 17, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ja sam prekjuche gledao Andjela kako polira, brate, 10ak minuta je polirao granu od auspuha do ogledala. samo sam zinuo.. vech gledam gde da nabavim sprave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Novembar 18, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam pratio ceo proces uživo, slobodno mogu da kažem da je (u konkretnom slučaju) primenjeno zlatno pravilo pri šmirglanju: "Kada misliš da si završio sa šmirglanjem, onda još 15 minuta." Dobro je ovo ispalo a kad sutra stigne novi "sapun" za poliranje, videćemo da li može još bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 18, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Nije loše. Fali samo još završna - ogledalce faza Kad smo ostali bez otisaka na prstima od šmirglanja onda smo mu dali finalni glanc setom za poliranje kupljenim na: http://www.poliranje.rs/set2.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theativ 7 Napisano Novembar 18, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx,sabre Prijavi odgovor kao problematičan peki,svaka cast! opako izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 18, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan peki,svaka cast! opako izgleda... Hvala druže. Bogami i trljalo se momački Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Novembar 18, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Ja se planiram upustiti u amatersko poliranje uskoro, videh neke dodatke za bushilice i brusilice sa filcom i vunom, kontam da je to dovoljno da ispolirash da sjaji, znam da nikad neche biti kao shto bi to kolega Andjelo odradio al opet bolje i to nego da je matirano i izgrebano. samo me te paste brinu gde nachi? Andjelo mi pomenu da su paste za svaki materijal drugachije, ima neko neku preporuku gde i shta uzeti za aluminijum (taga najvishe na motoru ima) i recimo plastiku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 18, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan U setu za poliranje (vidi moj link) imaš "kredu" za fino i grubo poliranje koju nanosiš na grubi i meki filcani kotur. Za ručno trljanje imaš u Luisu "NEVER DULL" pucval za poliranje a imaš u bolje snabdevenim radnjama sa autodelovima kreme za poliranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Novembar 18, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ja se planiram upustiti u amatersko poliranje uskoro, videh neke dodatke za bushilice i brusilice sa filcom i vunom, kontam da je to dovoljno da ispolirash da sjaji, znam da nikad neche biti kao shto bi to kolega Andjelo odradio al opet bolje i to nego da je matirano i izgrebano. samo me te paste brinu gde nachi? Andjelo mi pomenu da su paste za svaki materijal drugachije, ima neko neku preporuku gde i shta uzeti za aluminijum (taga najvishe na motoru ima) i recimo plastiku? U LOUIS'u imas dosta veliki iybor sredstava za poliranje aluminijuma i uopste svega sto ti treba oko toga. Samo dobra volja i napred. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theativ 7 Napisano Novembar 19, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx,sabre Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima na informcijama...kod nas je problem naci spec. paste za nikl,aluminijum i ostala cuda...ovo iz louis-u zvuci ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theativ 7 Napisano Novembar 20, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx,sabre Prijavi odgovor kao problematičan evo i (glavnog dela) motora na kojem se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...