Jump to content

Moto Zajednica

neće da upali africa twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 125 postova

uzeo sam motor xrv 650 koji je dugo stajao i danas probao da je upalim. Sipao benzin i verglao nekih 3 minuta bez sauha pošo je poluga sauha zaglavljena i motor je upalio, radio na jednom cilindru oko pola minuta i ugasio se. Nastavio sam sa verglanjem i posle 20 sekundi ogromna explozija iz auspuha. To se ponovilo još 10 puta i motor je upalio, počeo da radi na oba cilindra nekih 2 min i pri dodavanju gasa se ugasio. Prpbao sam još 5 minuta sa verglanjem i ništa. Zanima me šta mu to pravi problem, šta prvo da gledam i da rasturam

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kakv siledžija.. jes da je to Honda.. ali.. koliko dugo je stajala?

Ako je više godina nisi smeo da verglaš dok ne zameniš ulje i proveriš karburator, gorivo eventualno novo.. oce talog da se skameni u karburatorima..ima dosta stvari koje mogu biti..

Sada čišćenje karburatora, osposobljavanje sauha i provera ostalih sistema.. od struje, varnice, filtera za vazduh i samog rezervoara, pumpe za gorivo i njenih kontakta.... ako ima puno rđe, mulja iliti taloga.. sve to mora da se sredi pre upotrebe inače će te posle zezati.. i odušak na čepu od rezervoara.. česta zajebancija na starijim motorima.. meni je na CB-u išao normalno do pola rezervoara a onda stane.. odškrinem čep i sssp..proradi..

Ako se baš moralo tako nasilnički.. onda si trebao da sipaš novu čorbu i na veliku nizbrdicu.. puf pant.. možda i tako proradi ako uspe da izbije taj čep koji se negde napravio :moto3:

• Podržavam 3

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

A da ti to daš stručnjaku da pogleda? može da bude voda u čorbi od kondenza.. može da bude loša smeša i štelovanja razna su potrebna.. ali pre toga karb na čišćenje u kadu.. i proveri stanje u rezervoaru.. ako ne znaš koliko je stajala zameni svakako ulje i filter.. nemoj da škrtariš :jee:

Jeste da je to paprika a ti si iz tih krajeva.. samo mora batke da se održava..makar malo :P

• Podržavam 1

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

i obavezno prospi staro gorivo i sipaj novo! Ne mesaj nego samo cisto novo gorivo, nemoj pojebati klipove badava. Trebalo bi da primi gas i kad je pod saugom ali mora postepeno da se dodaje a ne da se zavrce. Zameni bar po jednu svecicu na cilindru i sto ti rece vlajko obavezno karbove ocisti a tad ces videti i membrane kakve su. I jos neka banalna glupost koja mozda moze da se dese je da ti je odvrnuta samo jedna slavina goriva... I da, zameni i filter goriva...

• Svrati ponekad, 125 postova

nema stručnjaka u leskovcu, u tome je problem. insče motor je stigo iz švajcarske i spolja pristojno deliju. idem da vodim jednog majstora pa ce mo da vidimo kako stoje stvari sa karburatorom i sa svime što ste mi napisali

javljam se kasnije

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

druze, zameni i gorivo ako vec ne znas od kad je, jeftinije je tako nego posle da radis generalnu! Jer sad radi ali se u cilindru talozi voda koju mozda ne moze da izbaci napolje i moze da dodje do hidroudara i da ti pukne klip. Jebo 1000 din goriva, zameni to dok je vreme...

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

proveri da ti neko nije podmetnuo agregat od tenere cissto da ti napakosti 1hmm.gif

• Enduraš, 6387 postova
  • Motocikl: CRF300L
! Jer sad radi ali se u cilindru talozi voda koju mozda ne moze da izbaci napolje i moze da dodje do hidroudara i da ti pukne klip.

Al si lupio pa ostao ziv :)
  • Podržavam 3

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Kome se desi hidroudar od vode u gorivu, ja mu plaćam generalnu

Da si to izjavio pre mesečak dana, sad bi bio kraći za par zelenih.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Izvinjavam se ako kvarim temu, ali imam jedno pitanjce

Moze li se hidroudar desiti na dvotaktnim motorima ?

Vise puta sam video da sipaju benzin kroz rupu za svecicu pri prvom paljenju motora nakon nepaljenja od mesec, dva, pa cak i posle nedelju dana stajanja. Nakon sipanja upali iz prve. Pa i kod 4T sam bio prisutan kad nakon generalne opravke ili skidanja karburatora, tako pale sklopljenu masinu

• Enduraš, 6387 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bas bi voleo da cujem nesto vise o tome. Kome se to desilo i ko je postavio dijagnozu i na osnovu cega ?

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Bas bi voleo da cujem nesto vise o tome. Kome se to desilo i ko je postavio dijagnozu i na osnovu cega ?

...i mene interesuje :) mislim, može da dobije hidroudar i od benzina, ako je prelivao... mada teško, anlaser nije baš tolko jak da sabije klip i klipnjaču...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja