spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, pošto mi je akumulator na motoru na izdisaju zanima me koji da kupim. Riječ je o motoru BMW R1200 GS iz 2004. godine. Koji brend i kolike sange mi je potreban? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano Octobar 31, 2013 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Vartin gel 19 ampera, mislim da je 12380,oo samo pazi na dimenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Vartin gel 19 ampera, mislim da je 12380,oo samo pazi na dimenzije. Mislim da je 19 ampera previše, u međuvremenu sam našao na netu da ide 12V 14A 100A udarna struja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 31, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan http://www.akumulator-shop.rs/starter-akumulatori/moto-akumulatori/enersys-odyssey-pc680-12v-17ah-detaljno Kod tebe je ovo sigurno jeftinije. http://www.ebay.de/itm/Odyssey-Hawker-PC680-12-V-16-Ah-Power-Batterie-/140499676088?pt=DE_Autoteile&hash=item20b66eebb8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan U REP ROM sam našao da ide 12V 14Ah 100A udarna struja. Pošto se u to poprilično slabo razumijem zanimam me da li ima potrebe da idem na jači i ako bih stavio jači kako bi to uticalo na rad alternatora i da li bi alternator mogao jači akumulator da pravilno puni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 31, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemas problem sa ovim akumulatorom. GS ima jak alternator, a ovaj aku je (cini mi se) po svim parametrima najbolji na svetu. Najcesci izbor za GS na zapadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Octobar 31, 2013 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Lale ne moze njemu da stane 680 mora da uzme EnerSys Odyssey PC535. Taj prvi je za r1100gs i r1150-ke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 31, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hmpf.... ili da kupi veci motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17683 Napisano Octobar 31, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan U REP ROM sam našao da ide 12V 14Ah 100A udarna struja. Tako je, takav aku odgovara za tvoj motor. 14Ah je potpuno ok. Takođe obrati pažnju na dimenzije i položaj polova i to je to, dalje biraj brend. Moj predlog takođe ti je Odisej 535: http://www.nippynormans.com/products/batteries-and-chargers/item/odyssey-high-performance-battery-r1200gsadventure-ody-pc535gs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hehe i tamo piše da r1200 ima manji nego 1150. E ima li iko iskustva sa Baner-om? www.ebay.com/itm/BANNER-BATTERIE-YTX14-BS-BMW-R-1200-ST-05-08-/400595055184?pt=DE_Motorradteile&hash=item5d45537250 Ja imam baner u svom bmw automobilu i prezadovoljan sam sa njim, ali ne znam kakvi su za motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 31, 2013 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ABs jednako podešen ko na 11xx, onda mora Odisej kome napon ne pada ispod inicijalnog za uključivanje ABS-a, na stranu gabariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan E sad ne znam kako je podešen ABS, ali znam da mi se par puta u zadnje vrijeme desilo da prilikom paljelje zbog pada napona mi isključi ABS, tj, počne mi blinkati lampica od ABS. U vožnji mi se to nikad nije dešavalo, mada prilikom kočenja značajno mi žmignu svijetla, posebno na manjim obrtajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 31, 2013 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan E sad ne znam kako je podešen ABS, ali znam da mi se par puta u zadnje vrijeme desilo da prilikom paljelje zbog pada napona mi isključi ABS, tj, počne mi blinkati lampica od ABS. U vožnji mi se to nikad nije dešavalo, mada prilikom kočenja značajno mi žmignu svijetla, posebno na manjim obrtajima. Fabrički je tako, postoji modifikacija kojom se zaobilazi inicijalni napon odnosno uzicaj pada ko kod većine baterija, ako ti se to dešava, izvozaš par stotina metara, ugasiš motor, ponovo startuješ i tad napon bude nešto veći i kuljuči ABS odmah. Odisej jeste za BMW, njemu napon ne ide ispod 12,4-12,5v do pred samo totalno pražnjenje. Imaš ovde neke linkove pa ćeš možda naći šta korisno: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/87137-akumulator-ugradnja-kabla-za-punjenje-i/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo samo pri prvom paljenju i to sad pred sam kraj kad mi je akumulator na izdisaju. E sad imam još par pitanje što se tiče punjenja i održavanja. Da li ima potrebe da se akumulator na motoru puni "pametnim" punjačima ili je sasvim ok puniti ga klasičnim punjačem? Doduše ja svoj nisam niti jednom punio punjačem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan A može li se ovaj moj što je na izdisaju kako reparirati, imam bosh sa gelom ili su mu dani odbrojani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 31, 2013 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan "Pametni " punjači imaju mogućnost regeneracije a imaš u navedonoj temi link ako se ne varam: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/76341-popravak-agm-akumulatora/page__p__1222536__fromsearch__1#entry1222536 (Danas sam dobio info da je par novih baterija pocrkavalo zbog ugrađivanja "diy" reglera). Takođe on ne uzrokuje ključanje prilkom punjenja pa se održavanje može raditi bez skidanja akumulatora, plus ima spavajući režim za teoretski trajno čuvanje baterije. Klasičan može naravno, ono, svaki mesec po jednom recimo. Moraš da prelistaš datu za tvoj motor, mom odma zakaže ABS kad baterija oslabi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Novembar 1, 2013 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kod ovih Hawker / Odyssey baterija moras da obradjujes i siris kuciste da bi stala. Ima dosta posla oko toga, ali inace fantasticna baterija. Uzmi ovu bateriju: http://www.ebay.de/itm/JMT-GEL-Batterie-YTX14-BS-BMW-R-1200-GS-ABS-2006-K25-98-PS-/230801180889?_trksid=p2054897.l4276 i ovaj punjac, polovan: http://www.ebay.de/itm/Original-BMW-Motorrad-Ladegerat-bzw-Ladeerhaltungsgerat-/231082709021?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item35cd9a501d BMW - orginal baterija mi je posle 2 godine totalno otkazala. Od 2008 koristim ovu kombinaciju bez ikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 1, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kod ovih Hawker / Odyssey baterija moras da obradjujes i siris kuciste da bi stala. Ima dosta posla oko toga, ali inace fantasticna baterija. Uzmi ovu bateriju: http://www.ebay.de/i...=p2054897.l4276 Jeli ti imaš iskustva sa ovom baterijom? Kako ti se pokazala i koliko dugo ti je radila? i ovaj punjac, polovan: http://www.ebay.de/i...=item35cd9a501d BMW - orginal baterija mi je posle 2 godine totalno otkazala. Od 2008 koristim ovu kombinaciju bez ikakvih problema. Jel se ovaj punjač uključuje u onu utičnicu ispod sica prilikom punjenja? Ne može on šta da phebe elektroniku ili šta ti ja zna već? Imaš li iskustva sa ovim punjačem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Novembar 1, 2013 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Taj " osvezivac " baterije je od BMW-a, koristim ga vec 6 godina bez problema. Prvo ga ukljuci u uticnicu ispod sedista, pa onda tek u struju, posle nekoliko sekundi " osvezivac " ustanovi stanje baterije i pocinje sam sa dopunjavanjem Kada obe lampe zeleno svetle, baterija je puna. Ako ostavis naprimer preko zime stalno ustekan on posle nekoliko dana sam isprazni bateriju i puni je iz pocetka. ( osvezava je ) Veoma je bitno kod tvog motora da uvek imas dovoljno snage u bateriji, posto ti je stari kocni sistem sa pojacivacem snage kocenja ( Bremskraftverstärker ) koji samo radi ako ima dovoljno energije u bateriji !!!! Taj je sistem ugradjivan u GS do 08/2007, posle toga su GS-motori bez tog pojacivaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 1, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da čuo sam da je za moj model jako bitno da ima dobru bateriju, zato sam i postavio temu da se posavjetujem sa vama koji BMW vozite duže i vidim šta da kupim. Znači ti na njemu držiš bateriju preko zime, on čuva bateriju od propadanja. Iz tvog iskustva koliko dugo su ti radili akumulatori prije nego što si morao da ih mjenjaš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Novembar 2, 2013 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da čuo sam da je za moj model jako bitno da ima dobru bateriju, zato sam i postavio temu da se posavjetujem sa vama koji BMW vozite duže i vidim šta da kupim. Znači ti na njemu držiš bateriju preko zime, on čuva bateriju od propadanja. Iz tvog iskustva koliko dugo su ti radili akumulatori prije nego što si morao da ih mjenjaš? Skoro svaka " orginal " BMW baterija je posle 3 sezone mrtva. Sto manje koristis motor, baterija je slabija. Cak imaju i dosta teskoca da upale, ako motor stoji vise od 6 nedelja bez palenja, zato je " osvezivac " uvek potreban. Can-Bus sistem BMW-a uvek vuce struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...