Jump to content

Moto Zajednica

prvi problem sa gpz500, savet, pomoc

Recommended Posts

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Jutros krenem na posao, motor upali iz prve, kao da je juce vozen, ugreje, sve ok. Prvo mi se ugasi na prvom semaforu, mislim hladan, posle par verglanja upali, ide ok, i kod sajma pri brzini od 40-50 km/h stade, ukopa se u mestu. Verglam ,nista, kao da nema goriva, jedva upali na sec gasa, ako pregura 6-7k obrtaja, radi, ispod toga se zagusi i ugasi, i posle nekoliko pokusaja uvek isto. Nekako stignem do posla. sa par kolega odem posle sat vremena da "vidimo" sta je, upali bez gasa, bez sauha, posle par minuta kada je ugrejao kada se zavrti, ima malu knedlu ponekad, ali mnogo bolje radi nego kada sam ga parkirao. Moje misljenje je da li je u pitanju mozda filter vazduha, da je on povukao vlagu, malo prljav, malo zaledio, malo "nesto"... Sada kada se prosusio pusta dovoljno vazduha. Ili su mozda kablovi, neki kondenz na njima? Ili nesto trece? motor je juce upaljen na tri minuta, poslednji put vozen 29.12.07. radio je besprekorno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

evo, malo pre ga upalim na kratko, radi, smanjim sauh, posto je hladan  zavrtim ga do 4k obrtaja  3-4 puta i ostavim , radi ok, bem li ga sta je bilo. Videcu sta ce da radi i kako ce da radi pri povratku kuci. Suba mi je usput ;D. Sutra nastavak...

Nastavak: Ako nekog zanima ;D , krenem sa posla, motor posle 5 minuta voznje pocne malo da trokira i tako nekoliko puta na putu do kuce. Odem do pumpe, nalijem 10 litara bmb (nisam ranije napisao da je bio na rezervi) malo ga izvozao po kraju, posto je bio ugrejan, naterao ga 3-4 puta u crveno i sve ok. Jutros dodjem na posao bez ikakvog problema, prima gas ko besan. Najverovatnije je bio problem u malo goriva koje je sipano pre par meseci, pa kondenzi iz rezervoara ga razredili...  Uglavnom, to je to.

• Svrati ponekad, 133 postova

Karburatori sigurno, imao sam isti problem sa Suzanom, ako te zezne na putu, probaj da ispraznis posude karbova da se dokotrljas do kuce i pod hitno neko strucan da ih preceslja.  Svasta se desava sa nasim gorivom kad malo stoji, hiljadu slojeva se izdvoji, pa neki zapne!

Meni se licno to dogodilo kada sam sipao na pumpi preko puta auto pijace Bubanj Potok.

Mozes i sam, ali ti majstor ne gine!  ;), (iz iskustva)  :)

Odoh ja da vidim sta cu sa mojim diznama na Puntu, pozz!

• Drug član, 1261 postova

Nastavak: Ako nekog zanima ;D , krenem sa posla, motor posle 5 minuta voznje pocne malo da trokira i tako nekoliko puta na putu do kuce. Odem do pumpe, nalijem 10 litara bmb (nisam ranije napisao da je bio na rezervi) malo ga izvozao po kraju, posto je bio ugrejan, naterao ga 3-4 puta u crveno i sve ok. Jutros dodjem na posao bez ikakvog problema, prima gas ko besan. Najverovatnije je bio problem u malo goriva koje je sipano pre par meseci, pa kondenzi iz rezervoara ga razredili...  Uglavnom, to je to.

Srafciger u ruke, na locicima od karburatora imas srafove ya ispustanje taloga iz karbona, naravno i vode. okret dva u levo ispustis govna dok ne krene cisto gorivo i gotovo (fabrike preporucuju tu radnju svaka cetri meseca u ruralnim podrucjima, Indija, Libija , Tunguzija, Srbija.......

Ali sleduje ti pranje rezervoara i slavinice pre naredne sezone...

• U prolazu, 21 postova

Pozdrav ekipa,moj gpz 500s isto se gasi u leru,radi nekih 30ak sekundi i ugasi se.Znaci jutros ga pokusao upaliti i tesko jest da je stajao 4,5dana.

Mislio sam lose gorivo,ispraznio rezervar ulio novo pregledo svjecice i ista stvar.

Mozda iz karburatora treba ispustiti vodu  ali gdje se nalazi ti loncici na karbyratoru?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja