Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Ako neko mozda ima neki nacrt ili fotografiju centralnog stendera od rd 07 neka ga stavi ovde! Planiram ovih dana da pravim stender , izgleda komplikovan , nemam nikog u blizini da pregledam. Unapred hvala !

( ;D ;D "unapred" pocinjem polako sa vama da ucim ekavski! ;D)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Ne dize se na snagu ima tu tehnike ;). Staneš na stender, a ima te  ;D, zanci da ti je noga na stenderu, a druga odigunuta od tla, desnom rukom za rukohvat i samo cimnes nazad. Kad se uvezbas ici ce jednom rukom.

Verujem da postoji tehnika... Naravno da sam stao nogom na stender, ali je rukohvat dosta pozadi, a ona dugacka, pa dok dohvatim jednom rukom do volana, a drugom do rukohvata...

U svakom slucaju, slatke muke - odusevljen sam postojanjem stendera na mom motoru. Mnogo lakse za bilo kakav rad.

(Kad kazem rukohvat govorim o nosacu kofera, drugog bocnog rukohvata nema!)

E Lalajko, da nije tebi ona malo velika :D  Salu na stranu, i ja sam bio u istom problemu pri prvom pokusaju dizanja na stender. Znaci kao sto je receno; levom nogom na stender, levom rukom vuci centralnu precku volana ka nazad, a desnom uhvatiti za nosac kofera. Ne znam da li imas bocne nosace kofera, ali precka koja drzi donji deo bocnog nosaca vezanim za fudastere meni znacajno olaksava dizanje na centralni posto uhvatim bas za nju.

• Drug član, 1777 postova

Ako neko mozda ima neki nacrt ili fotografiju centralnog stendera od rd 07 neka ga stavi ovde! Planiram ovih dana da pravim stender , izgleda komplikovan , nemam nikog u blizini da pregledam. Unapred hvala !

( ;D ;D "unapred" pocinjem polako sa vama da ucim ekavski! ;D)

http://www.mo-tech.de/anbauanleitungen/hps_01_023_100.pdf

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

E jes vala, ja mislio da nesto nije u redu kad mi tako tesko ide na centralni... uff sad ste mi olaksali muku  ;D

Misli da bi lakse islo da je ona polugica na koju stanes bila maaalo duza.

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Africa Twin 750 RD04

Ima i laksi nacin podizanja motora na centralni stender.Desnom nogom stanes na stender,a desnom rukom uhvatis nosac zadnjeg nogostopa.Desnom rukom podizes motor uvis i vuces nazad,a desnim kolenom guras ruku.Na ovaj nacin jednom rukom mozes podici motor.Prvi trzaj idite do pola,a drugi do kraja.Videcete veoma lako i sigurno.

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Ima i laksi nacin podizanja motora na centralni stender.Desnom nogom stanes na stender,a desnom rukom uhvatis nosac zadnjeg nogostopa.Desnom rukom podizes motor uvis i vuces nazad,a desnim kolenom guras ruku.Na ovaj nacin jednom rukom mozes podici motor.Prvi trzaj idite do pola,a drugi do kraja.Videcete veoma lako i sigurno.

Ja to isto radim i izuzetno je lako.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ubio se za montazu Scottoilera! :)

Nego jedno pitanje. Kad se montira crashbar na onaj centralni zavrtanj sa strane (nosac motora), kako se taj zavrtanj vadi napolje? Hoce li motor da se pomera kad se izvadi?

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Evo Aca-pn mi napravio kreš-bar pa ga ja danas na brzinu ofarbao i montirao i izgleda vako

Šteta, e baš mi je žao, pošto je moj bolji, isto made by Aca-PN Co. i to model Rudged Superior™ :D Šalim se malo, danas sam pripremio moj primerak za plastifikaciju, nosim sutra - trebalo bi da kosta oko 1000 din.

• Enduraš, 6392 postova
  • Motocikl: CRF300L

A tek da vidite moj, on je tek najbolji :) Danas ga ofarbao, za vikend ga montiram pa cete da vidite kako stoji crven krasbar na africi :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

A tek da vidite moj, on je tek najbolji :) Danas ga ofarbao, za vikend ga montiram pa cete da vidite kako stoji crven krasbar na africi :)

heheh videli smo, koliko se secam Veve ima crveni crashbar... Mozes li da izbegnes dabude crven? :)

• Drug član, 1777 postova

Nego jedno pitanje. Kad se montira crashbar na onaj centralni zavrtanj sa strane (nosac motora), kako se taj zavrtanj vadi napolje? Hoce li motor da se pomera kad se izvadi?

Ovo su dva pitanja a ne jedno ;D

odgovori:

Bez problema

Ni teorijske sanse...

• Enduraš, 6392 postova

heheh videli smo, koliko se secam Veve ima crveni crashbar... Mozes li da izbegnes dabude crven? :)

Bas mi se svidja kako crven stoji na vevinom motoru, zato sam bas i odabrao crvenu boju. Bela mi je nekako suvise neutralna.

• Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Zadnjih par dana sam malo radio na motoru ,napravio i postavio gps nosac i prosirio stopu bocnog stendera. Nosac na slici izgleda kao da zaklanja pogled na tablu ali to je zbog ugla slikanja, kada sjedim na motoru sve se vidi normalno.

Ovako kada nesto radim oko motora proljece mi se cini blize ;)

post-1867-12879019113428_thumb.jpg

post-1867-12879019114601_thumb.jpg

post-1867-12879019115824_thumb.jpg

Vanja, jesi li ovaj nosac GPS-a pravio ili kupio?? Kako god, fenomenalno izgleda.

Pravio.

• Enduraš, 6392 postova

Alal ti ruka, ala si ga napravio svaka ti cast :) Taj nosac zasluzuje posebnu temu, kako si ga pravio, od cega itd. Nadam se da si slikao postupak ?

Alal ti ruka, ala si ga napravio svaka ti cast :) Taj nosac zasluzuje posebnu temu, kako si ga pravio, od cega itd. Nadam se da si slikao postupak ?

Imao sam srece da kao osnovu nadem neki lim koji oblikom odlicno odgovara a ostalo i nije neki veliki posao ,malo varenja,busenja sjecenja,farbanje. Gumeni odbojnici na drzacima su od crijeva za gorivo, ublazivaci vibracija su neke gumice od golfove instrument table ,bravicu sa kljucevima sam kupio (3e) i to je to ;)

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Vanja, jesi li ovaj nosac GPS-a pravio ili kupio?? Kako god, fenomenalno izgleda.

Pravio.

Bravo Vanja, ovo je bolje nego original! ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja