jager 3446 Napisano Jul 23, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan @bobanm Pa da li ti troši ulje?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Jul 23, 2011 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan na svakom mora da duva vazduh ne valja samo da gura ulja kroz rupu jer je onda prsla kompresiona karika i duva ulje iz kartera i diže ga a lično znam motore koji duvkaju i prelaze po još 50000km laganice i najbolje ide kad omiriše ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 23, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan pa na lergasu sam to probo , ne dimi nista samo puse ko ludo , a ulja mi oce da potrosi malo, lagao bih kad bi rekao da ne trosi . pomalo trosi ja ga kontrolisem sta cu . i kad stavim ruku blizu otvora malo baci ulja na ruku . kakva je prognoza za moju afriku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 23, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa na lergasu sam to probo , ne dimi nista samo puse ko ludo , a ulja mi oce da potrosi malo, lagao bih kad bi rekao da ne trosi . pomalo trosi ja ga kontrolisem sta cu . i kad stavim ruku blizu otvora malo baci ulja na ruku . kakva je prognoza za moju afriku ? Još punooo bezbrižnih kilometara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 23, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan ako tako mislis onda je ok. sad mi puno lakse, neznam sta sam uopce se sjebo ovako nekad sam sebi nisam jasan, ko da mi je krvna svojina ova afrika moja . sad je dobro.za puhanje nemam vise pitanja .hvala puno, ako se ikad sretnemo imas pivu od mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 23, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan i dok je za vruce rane evo jos jedno kratko pitanje., kolika je tvornicka kompresija za xrv 650 ., pitam jer mi je mjerena kompresija i pokazala je prednji 11 , a zadnji 11. 5 , e ko da mi kaze sad jel to ok. jer ja stvarno nisam nasao kolika je tvornicka kompresija.hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Jul 23, 2011 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Make Model Honda XRV 650 Africa TwinYear 1988-89Engine Liquid cooled four stroke, Longitudinal 52°V-twin. SOHC, 3 Valve per cylinder Capacity 647Bore x Stroke79 x 66 mmCompression Ratio9.4:1Induction 2x 32mm CVIgnition / Starting - / electricMax Power 57hp @ 8000 rpmMax Torque 6.1 Kg-m @ 6000 rpmTransmission / Drive 5 Speed / chainFront Suspension Telescopic air assisted forksRear Suspension Pro-link, rebound damping adjustment.Front Brakes Single 296mm discRear Brakes Single 210mm discFront Tyre 90/90-21Rear Tyre 130/80-17Dry-Weight 185 KgFuel Capacity 25 Litres Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan pa druze ne kontam ovo , ili nije mjereno kako treba ili sta ti ga ja znam ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 24, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da mesas kompresiju i kompresioni odnos. Ova druga velicina je fiksna i predtsavlja odnos zapremina cilindra kada je klip u gornjoj i donjoj mrtvoj tacki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan ok. a sta mislite za izmjerenu kompresiju na mojoj africi . ona iznosi prednji 11 a zadnji 11.5 jel ovo u redu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6163 Napisano Jul 24, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To ti je odlicno, ne brini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
artic cat 2 Napisano Jul 24, 2011 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kolasin Montenegro Motocikl: africa twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo podstaknut ovom pricom i ja sam sada odsrafio cep mjeraca ulja i upalio motor,napominjem da je bio zagrijan.Kroz otvor prskaju sitne kapljice ulja i to poprilicno tako da sam vidio kasnije da je cak i auspuh dohvatalo.Na otvoru nema dima osim tih kapljica ulja.Sada sam mijenjao ulje poslije oko 6000 km i potrosio mi je bio za to vrijeme oko pola litra a koliko sam primijetio ne dimi.Motor ide sasvim dobro i sta mislite dokle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Jul 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan arakis hvala. i ja sam maloprije zamolio kuma da odvrne cep od dekla dok motor radi , inace on vozi rd 04 koja je presla oko 60 000 km , ovo se zna jer je dobio neke knjige kad je kupovao motor koji je opet uvezen iz svicarske , i ime neke naljepnice na kojima stoji pomenuta kilometraza. hocu da kazem da motor tako lijepo radi da je to cudo jedno. e sad , njegov motor puse ko najsnazniji kompresor. kad sam ja to vidio rekao sam sebi neka je mom motoru bog dragi na pomoci ali ja se zbog tog puhanja ne sekiro vise pa taman se on razletio od toga . eto toliko od mene . hvala svima.poz iz mostara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 25, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhhhhhhhhhh !!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sanmikele 22 Napisano Jul 25, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd-Sombor Motocikl: Tomos 4ka Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi brza pomoc. Svratio sam do Bg na dan ipo i u to ugurao i kupovinu novog akumulatora za RD04. Odem do Guevare, napomenem da je za RD04 i covek mi da Landport YTX14-BS. Dodjem kuci odradim proceduru punjenja,a onda me crv natera da bacim oko na njihov sajt i tamo vidim da je navedeni model akumulatora za Afrike od 93-95. Nazovem coveka u Guevari (do maksimuma uvek korektni) i kazem mu da nisam siguran da cu moci da smestim kupljeni akumulator u moj motor (siri za cm od prethodnog na kiselinu). Dakle zna li iko pouzdano hocu li moci YTX14-BS smestiti u RD04 bez nekih vecih hirurskih zahvata? U slucaju da ne jos sutra mogu da ga zamenim za stariji tip proverenih dimenzija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, stradao mi je plasticni puz iz pinjona, ima li neko da mu je visak i da bi ga prodao, ili neku drugu ideju (dali to neko pravi i gde)? Ako nema ne preostaje mi nista drugo do Centa S... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhhhhhhhhhh !!!!!!! Auuu Aco, razbi me na sitni kamencici! Sad shvatam na sta je Kepa mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A ima toga još.... Kopletan opis modifikacija: http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/15787-very-radical-africa-twin.html Ili ova: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan A ima toga još.... THE END Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe i meni se ta dopada ali BAŠ! Otkud mi samo paaaaaraaa.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan samo je ti oguli ovako za pocetak, a posle ako ima kalemi al nema posle Goca, more i ostale zajebancije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan :D :D http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/honda-africa-twin-rd-04-oglas-22993/ Pogledati "dodatne informacije" :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Jul 27, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan samo je ti oguli ovako za pocetak, a posle ako ima kalemi al nema posle Goca, more i ostale zajebancije Ma da sastavimo samo jednu, posle bi vec islo lakse.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 27, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bogami.... vidim ja da ću da kupim ponovo neku RD03, što razdrndaniju pa da je čerupamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 27, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Veruj mi da sam i ja poceo da razmisljam na tu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...