Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

@Dr. Arakis - joj nisam, bilo je ok pre mesec dana (od tada je regler kao sva kablazha bila pod vodom par puta) :D moracu da pogledam... imam ispod sedishta onaj ubadajuci (u upaljach rupu) voltmetar chisto odokativno da vidim dok ne stignem kuci da pogledam sa onim pravim...

@Popsy - :*

@SmokeS - mlogo kume :) necu da menjam sve, hocu H4 sistem da zadrzhim... ako bih stavljao te chudnjikave farove onda bih menjao i masku za onu boano i bla bla bla

i btw, da nema neko desni far sa pozicijom da mi proda?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

Ljudi,

Evo i ovde da pitam (unapred hvala Arakisu i guji011 na pomoci koju su do sada pruzili), otisla mi je pumpa za gorivo na AT 1994 RD07 (nisu platine vec je otisao namotaj). Ja trenutno zivim u Cg i hteo sam u petak da idem do NS i na jos neku voznju dalje. Mislio sam da je premotam, ali u Podgorici kazu da ne moze. Ne mogu da nabavim pumpu tako brzo.

Probao da nadjem onu Micubisi (masao nesto slicno) ali je pritisak 0.7 bar sto je duplo vise nego sto treba. Moze li se izmedju pumpe i kaarburatora staviti neki regulator pritiska ili se na neki drugi nacin taj pritisak moze regulisati?

Nudili su mi sa foruma ovde od ZX7R pumpu, koja potpuno isto izgleda, isti nosac ima, ima pritisak od 3.5 do 5 psi (sto bi trebalo da je ok) ali nisam siguran jel to to..

Ima li neko ideju sta da radim?

Hvala,

Vlada

Oke :) Ja cisto da ti dam ideju :)

Samo sto cudnjikavi farovi?! :D

:D nekako su... "posebni" :)

http://cdalejef.smugmug.com/Other/Rallye-Alp/P1010006/736740358_Cugrg-M.jpg

ti tvoji imaju josh manji prechnik nego ovi?

zar nije lakshe ubaciti xenone u fabrichku postavku i dodati dva para onih hella sa strane da dobijem na shirini i zbog skretanja u oshtre krivine?

• Zainteresovan, 582 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ljudi,

Evo i ovde da pitam (unapred hvala Arakisu i guji011 na pomoci koju su do sada pruzili), otisla mi je pumpa za gorivo na AT 1994 RD07 (nisu platine vec je otisao namotaj). Ja trenutno zivim u Cg i hteo sam u petak da idem do NS i na jos neku voznju dalje. Mislio sam da je premotam, ali u Podgorici kazu da ne moze. Ne mogu da nabavim pumpu tako brzo.

Probao da nadjem onu Micubisi (masao nesto slicno) ali je pritisak 0.7 bar sto je duplo vise nego sto treba. Moze li se izmedju pumpe i kaarburatora staviti neki regulator pritiska ili se na neki drugi nacin taj pritisak moze regulisati?

Nudili su mi sa foruma ovde od ZX7R pumpu, koja potpuno isto izgleda, isti nosac ima, ima pritisak od 3.5 do 5 psi (sto bi trebalo da je ok) ali nisam siguran jel to to..

Ima li neko ideju sta da radim?

Hvala,

Vlada

Verovatno vec znas ovo ali ako se ne snadjes, vozi bez pumpe. Prespoj creva direktno u karburatore, samo moras da imas goriva iznad odredjenog nivoa (ne znam tacno koliko).

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Oke :) Ja cisto da ti dam ideju :)

Samo sto cudnjikavi farovi?! :D

:D nekako su... "posebni" :)

http://cdalejef.smugmug.com/Other/Rallye-Alp/P1010006/736740358_Cugrg-M.jpg

ti tvoji imaju josh manji prechnik nego ovi?

zar nije lakshe ubaciti xenone u fabrichku postavku i dodati dva para onih hella sa strane da dobijem na shirini i zbog skretanja u oshtre krivine?

Manji je precnik :)

Naravno da je lakse ubaciti xenon sijalicu u postojeci far i vozi, ali, pre svega sa ovim farovima necu nikome smetati 100%.. Mogu da izadjem u EU takodje da me ne smaraju panduri (jer xenon svetla mogu samo u projektore + prskalice + automatska nivelacija (koja kod motora ne treba) ) Onda snop po putu je jednak, nemam crnih "rupa" ili neke tacke gde svetli jace..

Prosto, uzivanje je voziti sa takvim farovima ;)

Svrati do mene, da vidis kako to uzivo izgleda pa ces shvatiti i sam ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

... el neko polirao pukotine na onoj plastici na ekranu trip mastera i chime?

Eeeeee! Ovo i mene zanima! Izuzetno ružno izgleda koliko mi je ta plastika ispucala od sunca, a i jedva da se nešto vidi po danu....

el bi ponekad spalili svoj motor jer uvek neshto preostaje da se sredjuje i budzhi? :)

NE! :D Sređujemo i budžimo sa uživanjem :D

• Podržavam 1

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

samo moras da imas goriva iznad odredjenog nivoa (ne znam tacno koliko).

Od pola pa na vise .. Znaci, otprilike na svakih 150 km-a dospi do vrha i sve ok 0takoje.gif i, da, to je zaista odlicno resenje .. 0takoje.gif0takoje.gif

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

... el neko polirao pukotine na onoj plastici na ekranu trip mastera i chime?

Eeeeee! Ovo i mene zanima! Izuzetno ružno izgleda koliko mi je ta plastika ispucala od sunca, a i jedva da se nešto vidi po danu....

Ceh i ja smo uspesno ispolirali tu plastiku kod mene na sledeci nacin :)

Ja sam nabavio neku ultra finu tecnost koja se koristi za poliranje stakala za cvikere u opticarskim radnjama .. Rasklopili smo trip master, na mali kucni borer smo namotali neku finu pamucnu krpicu, natopili krpicu sa tom tecnoscu i smirglali borerom staklo iznutra i spolja nekih 2 sata uz konstantno umakanje :D

Nakon toga je staklo vraceno maltene u fabricko stanje 0takoje.gif

Pre poliranja se takodje preko dana i po suncu apsolutno nista nije videlo .. Sada se vidi najnormalnije bez obzira na vremenske uslove 0takoje.gif0takoje.gif

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

samo moras da imas goriva iznad odredjenog nivoa (ne znam tacno koliko).

Od pola pa na vise .. Znaci, otprilike na svakih 150 km-a dospi do vrha i sve ok 0takoje.gif i, da, to je zaista odlicno resenje .. 0takoje.gif0takoje.gif

Hvala momci :)

Ja sam nabavio neku ultra finu tecnost koja se koristi za poliranje stakala za cvikere u opticarskim radnjama ..

Odlično! Imam drugara optičara, pa valjda on ima te magične tekućine :D

FALA!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ja sam nabavio neku ultra finu tecnost koja se koristi za poliranje stakala za cvikere u opticarskim radnjama ..

Odlično! Imam drugara optičara, pa valjda on ima te magične tekućine :D

FALA!

Izvine za plastike, malo su se osmudile od prženja po Goču i stolovima :P :P :P

ps. Hitmane, vidi ako sumnjaš da ti je "viđen" motor za krađu, dodaj još jedan disclock (imaš u planetbikeu baš jeftine, nisu neka pretarana osiguracija ali ne škodi) mada je moj savet naravno alarm...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ode i crveni tdm sa Olimpa.. >:(

Hitmane, zamoli u komercijalnoj da parkiras preko noci..

al ujutru moras da je isteras naravno.. tokom dana brka pusi pored nje :D

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Da li je skid plate fizicki isti na svim afrikama? Mislim da li mi pasuje desna strana skid plate-a sa RD 07a na RD04?

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Da li je skid plate fizicki isti na svim afrikama? Mislim da li mi pasuje desna strana skid plate-a sa RD 07a na RD04?

Isti je Zoki, ako si ga našao negde uzimaj oma, ja ti donosim ostatak.

Pu, mater mu! Da li je iko imao problema sa KRIVOM OSOVINOM PREDNJEG TOČKA?!?!?

Osetim ja da motor malo vuče i sam se obara u levo...

Danas sam menjao unutrašnju gumu na prednjem točku i kada sam vraćao i zavrtao osovinu, primetim da se točak POMERA kako je uvrćem. Ne mnogo, ono 2-3 milimetra, ali opet... Definitivno je osovina kriva! Pa od čega, majke mu ga... Jest' da sam pao, ali nije to bio takav pad da se ona iskrivi...

Šta mi je sada činiti? Da se to nekako ispraviti? Ako je odgovor NE, ima li neko viška jednu prednju osovinu da proda??

HVALA!

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Danas sam menjao unutrašnju gumu na prednjem točku i kada sam vraćao i zavrtao osovinu, primetim da se točak POMERA kako je uvrćem. Ne mnogo, ono 2-3 milimetra, ali opet... Definitivno je osovina kriva! Pa od čega, majke mu ga... Jest' da sam pao, ali nije to bio takav pad da se ona iskrivi...

Šta mi je sada činiti? Da se to nekako ispraviti? Ako je odgovor NE, ima li neko viška jednu prednju osovinu da proda??

HVALA!

Svaki bravar ti moze napraviti novu prednju osovinu na osnovu tvoje postojece. Moja se iskrivila od pada, pa ju je ciko napravio za sitne pare. Najveci dio vremena se izgubio u ganjanju odgovarajuceg materijala.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

HVALA!

Goran iz SM to resava brzo i efikasno (064 53 65 014). ;)

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kad se pojave ovakve nove platine na prodaju nikom ne treba a tokom godine kad im crknu, kukaju...:D

a jbg, facet nije mnogo daleko sa cenom paaaa... :) da mi je crklo, uzeo bih, ovako, necu da dozivam nesrecu :D

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Tomos 4ka

Jesenas, nenaviknut na kofere, prilikom izlaska iz garaze zakacio vrata, sto je dovelo do gubitka ravnoteze i `naslanjanja` na zid. Posledica naprslo ogledalo levog retrovizora (plastika neostecena). Ima li neko ideju kako to da saniram/kupim?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Skines plasticni obrub i zamijenis razbijeno staklo ili nadjes sa neke honde starije jer su isti retrovizori na dosta modela.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja