AcoHonda 76 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan neke africe imaju tu sisicu a neke ne.mozda su oni stavljali gl.kocioni prednji od transalpa pa je u tome razlika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Jos je na iskusenju Јуче је пробао Комин КТМ, тако да се неће тај скоро јавити у овој теми! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 13, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jos je na iskusenju Јуче је пробао Комин КТМ, тако да се неће тај скоро јавити у овој теми! e do qurca, ode nam hitman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano April 13, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jos je na iskusenju Јуче је пробао Комин КТМ, тако да се неће тај скоро јавити у овој теми! e do qurca, ode nam hitman Lep je KTM, ali za mene suvise sportski orijentisan ... Ipak sam ja rekreativac co`ek i volim ko svaki seljak proste stvari kao sto je Africa Ne brinite se za mene, uredno koristim svaki slobodni trenutak za trening i vezbu za predstojeci "Kepeninng" http://www.youtube.com/watch?v=Sal-B87bezY 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 14, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Чекај, јеси на крају успео да покренеш КТМ? Очигледно ниси чим си опет у овој теми! Не свиђа ти се превише спортски оријентисан... Аха, све ти нешто верујемо! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano April 14, 2011 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Чекај, јеси на крају успео да покренеш КТМ? Очигледно ниси чим си опет у овој теми! Не свиђа ти се превише спортски оријентисан... Аха, све ти нешто верујемо! morao da ide na obuku da ga ne otrese ko cigance slinu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 16, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Trebaju mi oznake lezajeva volana! Ali originalnih.. Sad kako sam rasturio motor, vidim da su kod mene kuglicni lezajevi.. A trebaju da budu konusno valjkasti! Covek je pisao o zameni lezajeva na 130 str. I isti takvi su trenutno kod mene, ali ja bih stavio konusno valjkaste.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano April 17, 2011 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Slike ce sve recihttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=117754844970550&set=a.117754521637249.24155.100002081042922&type=1&theater http://www.facebook.com/photo.php?fbid=117754634970571&set=a.117754521637249.24155.100002081042922&type=1&theater http://www.facebook.com/photo.php?fbid=117754911637210&set=a.117754521637249.24155.100002081042922&type=1&theater http://www.facebook.com/photo.php?fbid=117754881637213&set=a.117754521637249.24155.100002081042922&type=1&theater svratio je na Ohrid kod mog ortaka Afrikanca Paje MK.Ohrid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano April 17, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Trebaju mi oznake lezajeva volana! Ali originalnih.. Sad kako sam rasturio motor, vidim da su kod mene kuglicni lezajevi.. A trebaju da budu konusno valjkasti! Covek je pisao o zameni lezajeva na 130 str. I isti takvi su trenutno kod mene, ali ja bih stavio konusno valjkaste.. treba da budu kuglicni i to koyo(barem to stavljaju fabricki) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano April 17, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Astrid, Voždovac, Triše Kaclerovića 27k imas ovde da kupis, ako su isti kao na rd07, a trebalo bi da jesu, 3000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 17, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Posto stavljam KTM vile, i pravim novu osovinu koja ce pasovati na AT, mogu da stavim druge lezajeve.. A mislio sam da su original kod AT konusno valjkasti, a da je prethodni vlasnik stavio neke "divlje".. Jer kad sam kupovao motor rekao mi je da ih je zamenio.. I kad sam to rastavio sad skoro .... .... Nemam reci, nogama je radjeno... Vec je jedan zardjao, a menjano je pre dve godine.. Nije problem da ih nadjem Hvala na info.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 18, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene su dosli konusno valjkasti vec ugradjeni, u pitanju je RD03 iz Svicarske. Kod kolege sam takodje na RD04 vidio konusno valjkaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam zamenio ležajeve volana na mojoj RD07A i na joj su bili kuglični ležajevi, po stanju čini mi se da je bila prva ugradnja. Iznenadilo me to, pogotovo što na prethodnoj africi kou sam imao RD03 su vili konusno-valjkasti. Zamenio sam ih konusno valjkastim ležajima iz Louisa, koji su isto Japanski i koji će sigurno bolje i duže služiti od originalnih (naravno uz podmazivanje jednom godišnje). Cena tih u Luisu je 40 EUR. Dobro proveri da li je prečnik vrata KTM viljuške isti kao i kod afrike, da ne bude da ležaju koje uzmeš budu neodgovarajući. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano April 18, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam zamenio ležajeve volana na mojoj RD07A i na joj su bili kuglični ležajevi, po stanju čini mi se da je bila prva ugradnja. Iznenadilo me to, pogotovo što na prethodnoj africi kou sam imao RD03 su vili konusno-valjkasti. Zamenio sam ih konusno valjkastim ležajima iz Louisa, koji su isto Japanski i koji će sigurno bolje i duže služiti od originalnih (naravno uz podmazivanje jednom godišnje). Cena tih u Luisu je 40 EUR. Dobro proveri da li je prečnik vrata KTM viljuške isti kao i kod afrike, da ne bude da ležaju koje uzmeš budu neodgovarajući. centralna osovina donjeg trougla se menja i stavlja se odgovarajuca za afriku, prodaje je ruggedroads, tako da ostaju fabricke dimenzije lezaja, bez te prerade nije moguce ugraditi KTM-ove viljuske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Sve znam, na stolu pored mene su trouglovi sa KTM-a i od AT.. Moracu da nosim kod strugara osovinu od KTM da mi doradi na mere koje mi trebaju.. Pa kad vec doradjuje da vidim koje lezajeve da stavim.. A i mogu neke druge.. Ne moram original da stavim.. ruggedroads prodaje te osovine, ali dok mi sad to stigne, smoricu se.. Pre svega samo za to treba da izdvojim 90-100e.. Sto je malo mnogo. Za polovinu te cene napravim komplet novu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan I da li neko zna originalnu oznaku lezaja, konusno valjkastog koji je kod rd04? Moze da mi pusti por na 065/890-91-90.. Bio bih zahvalan.. Idem sad da vidim koje lezajeve imaju, ako neko vidi ovaj post i zna koji su, neka odma pusta poruku Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Legenda kaže je taj afrikin konusno-valjkasti specifičan i da ne postoji u prodaji kao neki standardni ležaj (osim kugličnog Koyo koji ima iste spoljašne i unutrašnje prečnike). Navodno to je Hondin patent, OEM... šta god. Sad, nije mi jasno ako je to zaista Hondin zaštićeni i specifični deo kako se taj isti ležaj prodaje preko Louisa pod brendom Saito? Na Saito ležaju koji sam jučer stavio piše samo "Japan" i "96". Ja bih probao da nađem konusno-valjkastu varijantu Koyo kugličnog ležaja čije oznake su poznate (ima je u nekom postu u ovoj temi). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je KTM-ova osovina šira od afrikine i kolika je debljina zida osovine od KTM-a? Da je struganjem ne oslabiš previše? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam isao u prodavnicu KOYO lezaja.. Kupio sam 32005, D=47 d=25 (kod AT d=26).. Popricao sam sa zenom tamo koja radi, i kaze da postoji koyo konusno valjkasti sa unutrasnjim precnikom d=26 (32005/nesto), ali ne mogu da ga dobave.. KOYO iz "nepoznatih" razloga nece da salje te lezajeve obicnim prodavcima.. Sto znaci da samo HONDA moze da ih kupi.. A imaju sac2647 to jest te kuglicne, po ceni od 1500din.. Odem do hondinog zastupnika i pitam cene kod njih, isti taj lezaj je 2500 bukvalno je isti, samo je zapakovan u hondinu kesicu.. Mozda je saito dobro platio licencu da moze da pravi te rezevne lezajeve.. Od KTMa je precnik za lezaj 29mm, dok je kod AT 26mm.. Ali KTMova je od aluminijuma, i ima veci zid, 7mm.. Dok je kod AT od gvozdja, i debljina zida je 5mm.. Ako budem obradio KTMovu osovinu, debljina zida ce pasti na 5mm.. U svakom slucaju cu videti koliko ce me izaci da napravim celu novu osovinu od gvozdja sa debljinom zida na primer od 7mm.. I to nema da mrda Mada i onih 5mm od aluminijuma mislim da ce biti ok.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Koga bude zanimala prerada, bice kompletan info ovde http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/62589-africa-twin-rd04-by-me/ Tamo cu i postaviti dimenzije osovine koje cu odraditi, slike i td.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas podignem makinu na centralni da podmažem lanac i vidi-vidi.... Kad uhvatim felnu i pomeram je levo-desno, ne vidim da ima toliko lufta da se vidno mrda, ali se oseća da "udara". Nadam se da mogu da se stave neki "šio mi ga Đura" ležajevi kojih ima u lokalnoj prodavnici U SREDU PUTUJEM!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Imas koyo da kupis Astrid, Voždovac, Triše Kaclerovića 27k gosa lepo napisao Koliko znam, na tocku su standardni lezajevi. Tako da nema muke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info, SmokeS, ali mi je Voždovac nekih 200km udaljen Ima tih ležajeva i po Subotici, nadam se. Već sam se za ujutro najavio majstoru koji mi je kratko rekao "ma nemaš problema" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano April 18, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info, SmokeS, ali mi je Voždovac nekih 200km udaljen Ima tih ležajeva i po Subotici, nadam se. Već sam se za ujutro najavio majstoru koji mi je kratko rekao "ma nemaš problema" a ti, jadan, ne znas nikog u beogradu, pa nemas koga da zamolis da kupi i posalje autobusom, inace ti lezajevi kostaju oko 400-500 din po komadu, ako se ja dobro secam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan U 9 ujutro sam kod majstora. Ako on nemao ležajeve, obr'o si bostan. IMAM TVOJ BROJ TELEFONA! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...