svestenik 193 Napisano Januar 24, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li iko koji je tacan naziv onih sarafa sa prstenom sto drze bocne plastike, mogu se odvrnuti rukom , pogubio sam cahure, pa bi htio da narucim set ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan UPOMOĆ! U rezervoaru se stvara vakuum prilikom vožnje. Pumpa sisa gorivo, ali vazduh ne ulazi, pa se desilo i to da rezervoar bukvalno "usisan". Kepo mi reče da treba da se rastavi čep, međutim danas sam bio kod drugara koji je najbolji majstor u gradu za auto-moto brave. Čovek je čep rastavio i pogledao i kaže da kroz njega ne treba da ulazi vazduh, već mora "negde drugde". Ajde pomagajte, šta da radim? Na kraju ću popizdeti i iz očaja bušnuti malu rupu na čepu, ali ne bih to da radim. Još ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 947 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan UPOMOĆ! U rezervoaru se stvara vakuum prilikom vožnje. Pumpa sisa gorivo, ali vazduh ne ulazi, pa se desilo i to da rezervoar bukvalno "usisan". Kepo mi reče da treba da se rastavi čep, međutim danas sam bio kod drugara koji je najbolji majstor u gradu za auto-moto brave. Čovek je čep rastavio i pogledao i kaže da kroz njega ne treba da ulazi vazduh, već mora "negde drugde". Ajde pomagajte, šta da radim? Na kraju ću popizdeti i iz očaja bušnuti malu rupu na čepu, ali ne bih to da radim. Još ne! Mozes li da pojasnis ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan UPOMOĆ! U rezervoaru se stvara vakuum prilikom vožnje. Pumpa sisa gorivo, ali vazduh ne ulazi, pa se desilo i to da rezervoar bukvalno "usisan". Kepo mi reče da treba da se rastavi čep, međutim danas sam bio kod drugara koji je najbolji majstor u gradu za auto-moto brave. Čovek je čep rastavio i pogledao i kaže da kroz njega ne treba da ulazi vazduh, već mora "negde drugde". Ajde pomagajte, šta da radim? Na kraju ću popizdeti i iz očaja bušnuti malu rupu na čepu, ali ne bih to da radim. Još ne! Verovatno na Africi ima neka pumpica povezana na radilicu, i sa malim sitnim perajčićima ubacuje svez vazduh prečišcen preko filtera za vazduh u rezervoar sinhonizovano sa brojem obrtaja a samim tim i kolicinom goriva koja je potrebna. Salim se mozda stvarno negde ima rupica koja je zapusila, ali je je nisam nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan UPOMOĆ! U rezervoaru se stvara vakuum prilikom vožnje. Pumpa sisa gorivo, ali vazduh ne ulazi, pa se desilo i to da rezervoar bukvalno "usisan". Kepo mi reče da treba da se rastavi čep, međutim danas sam bio kod drugara koji je najbolji majstor u gradu za auto-moto brave. Čovek je čep rastavio i pogledao i kaže da kroz njega ne treba da ulazi vazduh, već mora "negde drugde". Ajde pomagajte, šta da radim? Na kraju ću popizdeti i iz očaja bušnuti malu rupu na čepu, ali ne bih to da radim. Još ne! Odusak mora da je na cepu . To su kanali za odvod benzina pri prepunjenom rezorvoaru koji prelivaju benzin u prstenasti kanal na samom rezervoaru i zatim u rupu za dreniranje . Nema logike , ali proveri sva creva oduske ili drenove koji se nalaze iza zastitnog lima motora. Njih svakako treba povremeno ocistiti od blata , masnoca koje nanosi lanac itd. Aj' sa srecom pa javi sta si uradio . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan UPOMOĆ! U rezervoaru se stvara vakuum prilikom vožnje. Pumpa sisa gorivo, ali vazduh ne ulazi, pa se desilo i to da rezervoar bukvalno "usisan". Kepo mi reče da treba da se rastavi čep, međutim danas sam bio kod drugara koji je najbolji majstor u gradu za auto-moto brave. Čovek je čep rastavio i pogledao i kaže da kroz njega ne treba da ulazi vazduh, već mora "negde drugde". Ajde pomagajte, šta da radim? Na kraju ću popizdeti i iz očaja bušnuti malu rupu na čepu, ali ne bih to da radim. Još ne! Mozes li da pojasnis ovo? Dakle, pumpa vuče gorivo, ali na mesto izvučenog goriva ne ulazi vazduh, pa se rezervoar bukvalno spljoštio. To još ne znam kako da vratim nazad... Inače kada sam hteo da otvorim rezervoar JEDVA sam skinuo čep od vakuuma koji se unutar rezervoara stvario. Jednostavno, da ne poveruješ.. Ribolovac, hvala, pogledaću sve živo, mada zbunjuje me drugar majstor koji tvrdi da odušak nije na čepu. E jbg sad Negde MORA da jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm... mislim da sam izguglao rešenje Još samo da skinem rezervoar XRV forum neće da mi se učita, ali tu je Google-ov cache Ljudi kažu ovako: Gilbert Member Join Date: Feb 2004 Location: Jörn, Sweden Posts: 37 I belive you must have squeezed one of the airvents that goes out underneath the tank. I am not shure but i think the ventilation is the smallest of the hoses. I have seen pictures of XRV-tanks that have been sucked in beyond recognition due to lack of ventilation. DaveS XRV Site Owner Join Date: Nov 2003 Location: Weston Super Mare Posts: 9,975 Gilbert has it. The both pipes from the bottom of the tank had been pinched when I'd put the tank back on a few weeks back. I straightened them out and then blew some compressed air through them to check they were clear. All in all a successful repair. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam rasklopio ceo čep unutra je imao kanale koje vode vani, preko kojih je stajala guma oblikovana prema kanalima, kao palačinka. Ona mi se tada učinila viškom jer je moguće da su zapušili oni kanalčići od prašine, ipak smo mi prašinari. Sad su bez te gume dosta širi kanali i verovatno će malo teže zapušiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan jel ovi spominju neka prelivna creva da su zapusila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da, crevca ispod rezervoara. Mada, u skorije vreme nisam skidao rezervoar, bemliga. No, ništa neće škoditi jedno rastavljanje i čišćenje. Javiću šta sam uradio EDIT: Onaj englez je prilikom vraćanja rezervoara pričepio neko crevce i spljoštio ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan E jbg! Moja palačinka je završila u kanti, nadam se da mi neće faliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Neće Jedino će ti gorivo brže curiti iz rezervoara ako se izvrneš :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Neće Jedino će ti gorivo brže curiti iz rezervoara ako se izvrneš :D A ko još pada sa Africom!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Januar 25, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Neće Jedino će ti gorivo brže curiti iz rezervoara ako se izvrneš :D I plus, ko jos pada sa punim rezervoarom?! Ajde javi sta si uradio, pa da vidim da proverim to i na svom motoru.. Za svaki slucaj.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 25, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Da nema neko viska zadnju felugu za RD 03 i raspolozen je da je mijenja za zadnju felugu za RD04/RD07 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 25, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan kupujem sediste za RD07, pa ako neko negde nesto vidi neka viče! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Januar 27, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 27, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Napokon, rešena misterija oduška za rezervoar na RD07 Sa donje strane rezervoara, postoji malo crevce koje vodi skroz dole do centralnog štendera. Rezervoar kroz tu cevku dobija vazduh. Interesantno je da meni samo crevo nije bilo zapušeno, već je UNUTAR REZERVOARA bilo zapušeno?!? Skinut je rezervoar, ispražnjen, pa je na taj mali metalni deo koji viri iz rezervoara prislonjen pištolj iz kompresora. Uduvano je malo vazduha i čulo se tačno da je odčepljeno. Ranije nisam mogao ustima uduvati vazduh u rezervoar kroz to malo crevo, a nakon ove operacije bez problema. Sada gorivo curi i sa zatvorenim čepom, što znači da KONAČNO dobija vazduh kako treba Dodatno, skinuta je slavina (za svaki slučaj), vraćen čep, mala cev za odušak začepljena prstom, a na rupu gde ide slavina uduvan kompresovani vazduh. Rezervoar se vratio u svoj stari položaj, ali na žalost, ostala su mi dva ulubljenja koja su nastala savijanjem lima usled vakuuma. Estetska greška, šta sad da mu radim... Nije strašno, ali me nervira. U svakom slučaju, uspešna akcija! Pre nego što sam pritegao šrafove, slikao sam rezervoar sa donje strane. Crevce za odušak se lepo vidi na slici. Ona druga cevka vodi do rupe koja se nalazi gore kod čepa i služi za odvod goriva koje bi se eventualno prelilo prilikom sipanja goriva i prepunjavanja rezervoara. Tuda curi i voda ako pada kiša, pa uđe okolo, pored čepa. Evo i slike: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Januar 27, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da nema neko viska zadnju felugu za RD 03 i raspolozen je da je mijenja za zadnju felugu za RD04/RD07 ? Jesi uradio šta po ovom pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 28, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Da nema neko viska zadnju felugu za RD 03 i raspolozen je da je mijenja za zadnju felugu za RD04/RD07 ? Jesi uradio šta po ovom pitanju? Nisam jos, jel imas felugu za zamjenu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twin 2 Napisano Januar 31, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: ZG Motocikl: HONDA AFRICA TWIN RD03 (1988), TOMOS CLS 15 (1978) Prijavi odgovor kao problematičan Zna li iko koji je tacan naziv onih sarafa sa prstenom sto drze bocne plastike, mogu se odvrnuti rukom , pogubio sam cahure, pa bi htio da narucim set ? mislim da ti ovo ulazi u set: 1 17223-KN5-670 COLLAR, AIR CLEANER COVER SETTING 004 0 2 17225-KN5-670 STUD, 6X21 004 0 21 64297-MR7-000 RETAINER 004 0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zanima me jeli preteska i u kucnoj varijanti izvodiva zamjena Sajle kvacila. Citao sam uputstva ali bi volio iskustva ako je neko radio. Sajla treba da stigne uskoro sa wemoto.com pa bi je promjenio sam. Takodje me zanima cime zaglaviti onu polugu na kucistu kvacila da ostane u tom polozaju dok stavim novu sajlu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan i.......? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ma prosto ti je to , samo popustiš one matice koje služe za štelovanje sajle, jedini problem što im je možda malo teže prići Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Februar 8, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan i.......? Nista komplikovano i nista sto ne bi sam mogao da uradish .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...