Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

koliko moze preci afrika a da se ne mora nesto raditi oko masine (neke normalne okolnosti)

je li 80,000km puno?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Verovatno zavisi od toga kako je vozena, znam jednu koja vec gura 170.000 bez problema. A i ove koje se prodaju kod nas sa predjenih 30-40.000 km verovatno imaju jos 1 ispred tih kilometraza.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

koliko moze preci afrika a da se ne mora nesto raditi oko masine (neke normalne okolnosti)

je li 80,000km puno?

To je za nju lako zagrevanje.  :)  Imao ona prica sa XRV foruma kako je covek vozio afriku do

200.000km sa redovnim odrzavanjem, a posle je prestao da joj menja ulje. Sada je ta afrika presla

300.000km, i jos radi.  ;)

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

To je urbana legenda, nije dokazana, a da ti kazem posteno nesto i ne verujem u nju - da bilo koja masina izdrzava 100.000 km bez promene ulja mi je tesko da poverujem.

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

To je urbana legenda, nije dokazana, a da ti kazem posteno nesto i ne verujem u nju - da bilo koja masina izdrzava 100.000 km bez promene ulja mi je tesko da poverujem.

Bez problema. Nakon 200.000km i Africa srce ulje. Samo nadosipavas, ne mijenjas. Tu i tamo filtere promjenis i gas.  ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Moram da vas pitam nešto u vezi guma, ne bih da se zeznem:

Vozim RD03 i na nju po specifikaciji ide zadnja guma 130. U nekoj drugoj temi mi Lalajko reče da on sem 140-tke nije drugu ni stavljao! :)

E sad, pitanje je, da li je zaista OK staviti širu gumu, koje su mane a koje prednosti? Hvala :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Moram da vas pitam nešto u vezi guma, ne bih da se zeznem:

Vozim RD03 i na nju po specifikaciji ide zadnja guma 130. U nekoj drugoj temi mi Lalajko reče da on sem 140-tke nije drugu ni stavljao! :)

E sad, pitanje je, da li je zaista OK staviti širu gumu, koje su mane a koje prednosti? Hvala :)

ja se sa tim nebi igro,,,siroka je ta guma za tu kantu,,ipak je to samo 50tak ks... :P :P :P :P :P :P

ma stavi slobodno nece joj nista faliti, ;) ;) ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Gledam TKC 80, ima i 130 i 140. Pored širine, razlika je i u ceni. Da li mi se isplati uzimati širu, a skuplju gumu? Šta dobijam sa većom širinom? (sem povećane potrošnje) ;)

130/80-17    8.690,-  din

140/80-17    11.920,- din

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Sa sirom gumom ces morati da menjas stecene navike obaranja motora, verovatno na gore.

TKC 80 ako budes stavio i pretezno se vozio sa gospodjom = asfalt pojesce se dok trepnes.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

nije urbana legenda, vec sam negde postavio link vezan za tu temu, covek je svajcarac, ima u tekstu puno ime i prezime,ako hoces mogu ponovo da lociram i postavim link, mislim da je tekst objavljen u motorrad casopisu

But regardless of the HP you are travelling with, the Twin is an excellent Travelling bike. The , especially for the European market, built bike was seen on every continent. So it?s no wonder that a lot of bikes show 6 digit mileages. Best example is the swiss Dirk Egli. A long trip to work as well as 5 tours to Corsica and countless travels through Europe made him and his Twin a km-eater. At 130000 km he located a noise in the motor and thought the engine would die within the next days. A sheer false diagnosis. Today his Twin got 243000 km on her - and over 100000 of them without oilchange or any other service. Salt of seven winters keeps her together and the chain was changed when it was torn. Three chains have had it. "I want a bike to ride not to service", was his comment.

a evo ti i link ako zelis da procitas ceo tekst

http://www.atic.org/faq/10years.php

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Gledam TKC 80, ima i 130 i 140. Pored širine, razlika je i u ceni. Da li mi se isplati uzimati širu, a skuplju gumu? Šta dobijam sa većom širinom? (sem povećane potrošnje) ;)

nekada sam radio motore(tomose) nikada nisam prihvatao neke budzevine,radio sam samo standard. moje misljenje je da tamo neka grupa skolovanih ljudi koja je radila na razvoju toga motora nije uzaludno stavila bas tu dimenziju gume! mislim da je pored potrosnje u pitanju i srazmerno tezini motora i vece opterecenje na lanac,lancanike,zadnju viljusku,lezajeve......... ???

Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju :

http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=108178

dobra fora  ;D ;D ;D

ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju :

dobra fora  ;D ;D ;D

ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora

Hvala, ne bi isao bas toliko daleko. Da imam dve Afrike, jednu bi maksimalno ogolio, nesto u ovom fazonu

6pClb_175525914nb6ckm.th.jpg

e al posto imam samo jednu ipak cu se drzati izvornog image-a (mada sam vec poceo da brljam sa farbuckanjem i skidanjem nalepnica )

Mislim da je ipak najbolja ...

1cjr8_snapshot1j.jpg

pozz

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 132 postova

Obozavam kako izgledaju Honde obojene u Repsol shemu.

Prvi put sad vidim Africu u toj kombinaciji!

Moje misljenje - PRELEPA JE!!!

xlv750-repsol.jpg

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Jeste uocili ovaj komentar na Irskom sajtu u temi o Africi:

" They are getting expensive now, and i have to say not many bikes are getting expensive these days.

So thats a testament in itself to the Bike. "

U slobodnom prevodu: " Oni su sve skuplji i skuplji sada, i moram da kazem da nema mnogo motora kojima cena raste ovih dana.

To je sam po sebi jak dokaz o vrednosti motora "

Auuuuu, ja sam naivno vjerovao da sam vidio sve na tu temu, ali nisam vidio ni pola!  :o

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

dobra fora  ;D ;D ;D

druze, ajd' postavi linkove firmi koje rade ove intervencije na afrikama. nekoliko modela me je ostavilo bez daha.

pozdrav

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Ja svoju afriku vec  duze vreme obradjujem u foto-shopu u repsol varijanti,slika koju sam ovde nasao u tom fazonu je veoma slicna mojoj samo ja vozim rd04 koja ima nesto robusnije oklope ali vec je zavsena 80%.

;D

Pre neki dan kada sam aktivirao ortaka da mi nadje lanac i lancanike za Afriku i naisao sam na rebus....lik koji mu je nudio set ga je pitao dali motor ima ispod ili iznad 100 ks??????????? ???

Sad bih molio da SVE AFRIKANCE da mi pomognu da resim ovaj rebus?????

Postoji li serijska Afrika koja ima preko 100ks ???

Hvala unapred...cim ofarbam Afriku postavljam slike da date ocenu...pozzz

Ja svoju afriku vec  duze vreme obradjujem u foto-shopu u repsol varijanti,slika koju sam ovde nasao u tom fazonu je veoma slicna mojoj samo ja vozim rd04 koja ima nesto robusnije oklope ali vec je zavsena 80%.

;D

Pre neki dan kada sam aktivirao ortaka da mi nadje lanac i lancanike za Afriku i naisao sam na rebus....lik koji mu je nudio set ga je pitao dali motor ima ispod ili iznad 100 ks??????????? ???

Sad bih molio da SVE AFRIKANCE da mi pomognu da resim ovaj rebus?????

Postoji li serijska Afrika koja ima preko 100ks ???

Hvala unapred...cim ofarbam Afriku postavljam slike da date ocenu...pozzz

Prodavac vjerovatno nema pojma koliko Africa ima konja. Lanac se ne kupuje samo po broju karika i po koraku/sirini. Nije svaki lanac isto cvrst, pa ako je preko 100ks ide jedan (skuplji) lanac a ispod 100ks ide drugi (jeftiniji) lanac.

Ne postoji Africa sa serijskih 100ks. Cak ni firme koje ih nabrijavaju (podizu i zapreminu na 850ccm) ne deklariraju toliku snagu.

Cekam slike Africe u Repsol bojama, i ja dugo mjerkam Transalpa kakav bi bio u Repsolu.

Evo jos jedne galerije, ima lijepih slika:

http://stormforce8.smugmug.com/gallery/3187728#175523125_7nYyK

dobra fora  ;D ;D ;D

druze, ajd' postavi linkove firmi koje rade ove intervencije na afrikama. nekoliko modela me je ostavilo bez daha.

pozdrav

sa malim zakasnjenjem, nisam bio tu :)

evo linkova

http://www.boano.com/special.asp?mod=no

http://www.africanqueens.de/html/katalog.html

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja