Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure

Ja ti rekoh, menjao sam iglice na plovcima i dalje imam iste simptome .. Lepo ti je Acimo rekao, proveri u kakvom su ti stanju platine .. Uzbrdo ili na 5.5rpm je vise odvrnut gas i vise goriva ide .. Ima neke veze sa tim siguran sam .. Sto se mene tice, nasao sam skoro iste simptome na josh par motora na XRV forumu tako da cu ja probati sa drugom pumpom za gorivo ..

http://www.xrv.org.u...arvation-6.html

neznam zašto pumpa nebi zezala po ravnici kao na velikom usponu jer meni u usponu nakon 20m već počne trokirat i toliko trokira da se motor zaustavi kada je najbitniji gas.... Moja sva sumlja je u karburator ito položaj plovaka..... :zbunjen: :zbunjen: :stabre: :stabre:

Nemam ideju zaista, ja sam resio da proverim jedno po jedno dok ne utvrdim sta je ..

Ajde tebi je puno lakše bar od nekog možeš skinut neki dio pa probat dali je do tog a ja nemam afrike uokolo bar 200-300km ali ću se bazirati na karburator i čišćenje mislim da je tu kvar :( :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

.... A evo dok sam ovo sve pisao pao mi je napamet potlak u rezervaru sutra odma bez čepa vozim....

Ovo nije, 99%.

Ja sam imao problem sa time i u tom slucaju, motor ti samo STANE kao da nemas vise ni trunke goriva.

Jedino sto sam ja to jako kasno primetio, na zalost. Pumpa (fabricka) je toliko jaka da je napravila vakuum sisajuci gorivo i totalno ulubila rezervoar! Smanjila se zapremina, bukvalno! Morao sam posle da skidam rezervoar i kompresorom ga vratim u prvobitno stanje.

Pre ce biti da je CDI, najcesce se on rasklimavi... Ako imas od koga da pozajmis, na probu, to je najlakse za pocetak. Pa tek kad utvrdis da nije CDI, cackaj dalje, prvo pumpa i platine na njoj, pa tek onda na kraju karburatori.

No, ako si jako davno (ili ni nisi nikada :) ) cistio karburatore, moguce je da se od "kvalitetnog" goriva svasta nakupilo, pa mu jedno doooobro ciscenje i sinhronizacija ne bi uopste skodili :)

Kako god, drzim ti fige :takoje:

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Negdje sam procitao (mislim na xrv.co.uk) da se pumpa moze testirati tako sto naspes pun rezervoar goriva i prespojis crijeva da ne ide kroz pumpu. Pun rezervoar daje dovoljan protok goriva da pumpa ne treba bar 1/4 rezervoara.

Pregledaj i filter goriva, moguce da je totalno zacepljen, pa da ne daje dovoljno goriva do karbova. Pogotovo ako ti je rezervoar malo pohrdjao iznutra, pa ona fina prasina od rdje ulazi u filter. Mozes i njega prespojiti, pa provjeriti kako radi bez njega.

Ako su ti CDI-ji razdvojeni, probaj da im zamijenis mjesta pa da vidis hoce li biti kakve promjene.

Takodje, jedna glupost totalna, i 99% sam siguran da to nije u pitanju, ali pogledaj da li su ti kleme na akumulatoru zategnute do kraja. Ja sam davno imao problem sa gubitkom struje na motoru koji se manifestuje trzanjem i gasenjem na visokim obrtajima, jer klema nije bila zategnuta, pa od vibracija pocne gubiti kontakt na akumulatoru.

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Negdje sam procitao (mislim na xrv.co.uk) da se pumpa moze testirati tako sto naspes pun rezervoar goriva i prespojis crijeva da ne ide kroz pumpu. Pun rezervoar daje dovoljan protok goriva da pumpa ne treba bar 1/4 rezervoara.

Pregledaj i filter goriva, moguce da je totalno zacepljen, pa da ne daje dovoljno goriva do karbova. Pogotovo ako ti je rezervoar malo pohrdjao iznutra, pa ona fina prasina od rdje ulazi u filter. Mozes i njega prespojiti, pa provjeriti kako radi bez njega.

Ako su ti CDI-ji razdvojeni, probaj da im zamijenis mjesta pa da vidis hoce li biti kakve promjene.

Takodje, jedna glupost totalna, i 99% sam siguran da to nije u pitanju, ali pogledaj da li su ti kleme na akumulatoru zategnute do kraja. Ja sam davno imao problem sa gubitkom struje na motoru koji se manifestuje trzanjem i gasenjem na visokim obrtajima, jer klema nije bila zategnuta, pa od vibracija pocne gubiti kontakt na akumulatoru.

Dobro svestenik kaze:

Kreni sa najlaksim stvarima prvo, pa onda idi prema kompliciranijim.

Pun tank i prespoji crijevo od tanka na karburator bez pumpe. Pumpu iskljuci iz struje jer ce krepati bez goriva i ako je bila ispravna.

• Honda pa sve onda.... , 630 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650

Pazi, tebi trza na visokim obrtajima nema veze da li je uspon ili je ravno. Iz teksta sam to zakljucio. U cilindru su po dve svecice i to jednu CDI kontrolise na niskim obrtajima a jedna je zaduzena za vise obrtaje. Pre tipujem na CDI mada moze biti i karburator, ali prvo otkloni sumnju oko CDI tako sto ce ti dati neko da stavis pa probaj.... :takoje:

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Sto jebete coveka? Lepo je napisao da u krugu od 200-300km nema nijedna afrika. Od koga da pozajmi CDI?

Kreni redom, od najprostijeg, kao sto ti je Svestenik napisao, proveri kleme na akumulatoru, pa ako nije to nastavi da trazis sta je, filter vazduha, sajle saugha......, na kraju skidaj karbove i proveravaj CDI

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure

Gogo, jesi resio problem ? :zbunjen:

Evo iz njemačke sam dobio za početak neki adativ zagorivo čisti naslage i nečistoće prvo proba s tim. Danas proba dali će to uspit, a nisam se ovih dana nigdje van asvalta ni vozio pa neznam i trokirali sad ode to usut i proba....:care: :care: :lol: :lol: :moto3: :moto3:

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ako nekog interesuje, izmerio sam tezinu svog motora (rd04): 236kg.

Bilo je oko 5l goriva u njemu, montiran top case, sa nesto malo stvari u njemu. Sa rolbarovima, nosacima kofera, centralne nogare.. Aftermarket izduv. Ostalo manje vise nebitno..

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

mene zanima gdje je prva slika uslikana

Ovo ti je Boyze Djerdapska klisura ali sa Rumunske strane slikana ono sto se vidi su odronci Homoljskih planina.....eh kad bi neko tamo organizovao off bilo bi full...pozdrav brate

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

mene zanima gdje je prva slika uslikana

Ovo ti je Boyze Djerdapska klisura ali sa Rumunske strane slikana ono sto se vidi su odronci Homoljskih planina.....eh kad bi neko tamo organizovao off bilo bi full...pozdrav brate

Litice iznad Dunava na nasoj strani pripadaju Miroc planini. ;)

http://www.360cities.net/image/miro-mountain#311.78,37.66,70.0

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

evo i ja da se priključim afrikancima, slike kačim uskoro :zvizduk:

Dobro dosao u klub vjecnih

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja