Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Hoce da blokira automat.. Zreo je za zamenu... On ti pravi problem.. Ja sam nasao automat od rd07 i resio problem..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

i meni je jednom zaglavio migavac.... samo se upalio i stajao upaljen... bilo je bash hladno napolju a ja vozio naked veriziju afrike... bez ikakvih plastika na sebi... skinuo automat, ochistio kontakte WD-om i evo ga radi super...

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: honda africa twin xrv 650

pozdrav svim kolegama na forumu , vozim rd 03 motor pripremljen za stelanje ventila ali ne ide , nesto nisam skonto kako treba pa bih molio pomoc. vrtim radilicu u smjeru kontra sata , idu mi oznake f , zatim ft , tatim rt , zatim dvije crte blizu jedna do druge . e sad , znam da je f- front , r-rear ali sta su ove oznake jer nisu odvojene i ne znam sta da radim.

• Svrati ponekad, 440 postova
  • Motocikl: afrika

i meni je jednom zaglavio migavac.... samo se upalio i stajao upaljen... bilo je bash hladno napolju a ja vozio naked veriziju afrike... bez ikakvih plastika na sebi... skinuo automat, ochistio kontakte WD-om i evo ga radi super...

evo sad sam probao ponovo i rade :stabre: naj normalnije

bem li ga, mozda su nesto bobrljavili zbog jucerasnje kise ...ko zna :neznam:

hvala svima :takoje:

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

pozdrav svim kolegama na forumu , vozim rd 03 motor pripremljen za stelanje ventila ali ne ide , nesto nisam skonto kako treba pa bih molio pomoc. vrtim radilicu u smjeru kontra sata , idu mi oznake f , zatim ft , tatim rt , zatim dvije crte blizu jedna do druge . e sad , znam da je f- front , r-rear ali sta su ove oznake jer nisu odvojene i ne znam sta da radim.

Ovde je sve lepo opisano. ;)

:zdravo:

• BJB Maxi Scooter Club, 469 postova
  • Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-)))

posto ne vozim te vrste motora a iskreno i ne zanimaju me imam jedno pitanje.koliko vredi realno africa 750 -2000 god sa duratech koferima i dosta druge duratech dodatne opreme (stitnici za ruke,stitnici za lanac,skid plate i ostale stvari).motor ima 37kkm i limarski je u idealnom stanju.guma je prednja nova ,zadnja je mozda malo vise potrosena .motor je neregistrovan.hvala svima na pomoci

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Realno nekome ne vredi ništa, a nekome 10.000 eura :D

Tržišna vrednost, sa svim tim dodacima, tog godišta je, recimo između 4000 i 4500eur

• Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Piaggio x9

Ovi su me Tekstovi o africi potpuno kupili. Vec duze vrijeme razmisljam o njoj medjutim nikakoda naleti neka koja bi mi godistem i cijenom odgovarala... Sve do sad. Nasao sam jednu u Beogradu RD07.

Medjutim kako nisam iz Beograda nego iz Podgorice ne znam nikoga ko se razumije u motore (narocito u Afriku) da bi posao sa mnom da pogleda ovaj motor.

Volio bih ako ima nekoga iz Bg ko vozi Afriku i razumije se , da se javi , da podjemo zajedno da mi da svoje misljenje o ovoj, jer...ne bih da kupim motor koji je spreman samo za ulaganje. :D

• BJB Maxi Scooter Club, 469 postova
  • Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-)))

Realno nekome ne vredi ništa, a nekome 10.000 eura :D

Tržišna vrednost, sa svim tim dodacima, tog godišta je, recimo između 4000 i 4500eur

Hvala kolezi na pomoci

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Ovi su me Tekstovi o africi potpuno kupili. Vec duze vrijeme razmisljam o njoj medjutim nikakoda naleti neka koja bi mi godistem i cijenom odgovarala... Sve do sad. Nasao sam jednu u Beogradu RD07.

Medjutim kako nisam iz Beograda nego iz Podgorice ne znam nikoga ko se razumije u motore (narocito u Afriku) da bi posao sa mnom da pogleda ovaj motor.

Volio bih ako ima nekoga iz Bg ko vozi Afriku i razumije se , da se javi , da podjemo zajedno da mi da svoje misljenje o ovoj, jer...ne bih da kupim motor koji je spreman samo za ulaganje. :D

Nikakav problem, tu smo da pomognemo, kad resis, javi da se organizujemo vec nekako 0takoje.gif

jedno pitanje :zdravo:

uzeo sa `CHAIN LUBE - road plus _ptfe` MOTUL sprej za podmazivanje lanca na mojoj africi, pa me zanima da li je ovaj sprej ok i da li mi treba i odmascivac lanca koji jos nisam kupio

na oko lanac je cist tj. nisam ga akao po off-u

lanac i lancanici su od hajabuse

Evo dva pitanja koje će da obraduju drugove teneraše, samo dok nađu ovaj post :D

Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh...

Drugi problem:

Od kako sam kupio ovu AT (maj prošle godine) imao sam utisak da nekako ne stoji volan kako treba. Čak motor malo (ali vrlo malo) vuče levo i sam se obara kada pustim volan. Nije mi to ni toliko smetalo, pa sam se gotovo i navikao na to. Sve do pre 2 dana, nisam pridavao neki značaj svemu tome, a onda smo Busman i ja zamenuli Afrike na 1 đir. I on mi je rekao da mu nekako nije odgovarao položaj dok ju je vozio. Ulje u štapovima je menjano pre 3-4 'iljade. Trouglovi popuštani, pa ponovo stezani, ne bi li se "samo od sebe namestilo", ali bezuspešno...

Dodatno, u subotu sam se razvalio na offu, popucala mi desna prednja plastika, iskrivio sam rolbar... UH, ZAPALIĆU JE >:(

Evo dva pitanja koje će da obraduju drugove teneraše, samo dok nađu ovaj post :D

Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh...

Drugi problem:

Od kako sam kupio ovu AT (maj prošle godine) imao sam utisak da nekako ne stoji volan kako treba. Čak motor malo (ali vrlo malo) vuče levo i sam se obara kada pustim volan. Nije mi to ni toliko smetalo, pa sam se gotovo i navikao na to. Sve do pre 2 dana, nisam pridavao neki značaj svemu tome, a onda smo Busman i ja zamenuli Afrike na 1 đir. I on mi je rekao da mu nekako nije odgovarao položaj dok ju je vozio. Ulje u štapovima je menjano pre 3-4 'iljade. Trouglovi popuštani, pa ponovo stezani, ne bi li se "samo od sebe namestilo", ali bezuspešno...

Dodatno, u subotu sam se razvalio na offu, popucala mi desna prednja plastika, iskrivio sam rolbar... UH, ZAPALIĆU JE >:(

Cim resimo problem, brisi taj post :D

Izgleda da ti se smesi generalna.. :/ Ili trosi gore na gumicama ventila, ili na karikama.. Proveri za svaki slucaj kompresiju da vidis u kakvom je stanju... I meni je bio malo vise troskao ulje 10-40.. Ali to ulje mi je izgledalo nesto mnogo redje od ostalih 10-40,, Marly.. Sada cu da vidim da li ce trositi bardahil 10-40.. Mada svi mi kazu da je to u granicama normale.. Ali tebi trosi malo vise..

Ne znam sto bih ti vukao u stranu, proveri geometriju motora.. Mozes nakvasiti tockove i malo ga provozaj, pa pogledaj kako se poklapaju "linije"

I ono sto sam video sto si pao.. Kako si uspeo onako da pokrivis rol bar? I drugo sto se njega tice, po meni je najveca glupost, ono sto se rol bar dodatno "kaci" na rezervoar.. Na onaj dole srafic! Ne vidim cemu to?! :stabre: Samo kad padnes da jos u tom delu pokrivis rezervoar i taj mali nosac za plastiku..

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Poslusaj me kao sto sam ti vec rekao, probaj na sledecem servisu da sipash IPON 15.5 pa javi rezultate 0takoje.gif

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Poslusaj me kao sto sam ti vec rekao, probaj na sledecem servisu da sipash IPON 15.5 pa javi rezultate 0takoje.gif

:takoje:

Bas sad i ja trazim filter vazduha, nasao sam na jednom mestu, moze da posalje u petak.. Ne znam da li smem da napisem ovde?! Ili da saljem pp?! :neznam:

kosta 17e + dostava na adresu (aks)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Bas sad i ja trazim filter vazduha, nasao sam na jednom mestu, moze da posalje u petak.. Ne znam da li smem da napisem ovde?! Ili da saljem pp?! :neznam:

kosta 17e + dostava na adresu (aks)

Ajd pp

:takoje:

Probao sam do sada Motul 3000 (20w50), Total 15w50 polusint. ali sve je trošio. Interesantno je da na prvu hiljadu gotovo da ne troši. Valjda kad razbije ulje i izgubi viskozitet, onda krene da se troši.

OK, probaću i IPON, svakako mi se smeši zamena ulja :) Ako samo to bude rešilo problem, idemo svi na PIVOOOOoooooooOO :takoje:

sinoc mi se u toku voznje desilo sledece

prvo su svetla pocela da mi se gase ,resetovao mi se tripmaster i posle 3 min je motor poceo da cima i gubi snagu

zaustavio sam se i pokusao ponovo da ga upalim al bezuspesno ( jedino su svetla radila slabim intenzitetom )

posle 15 min pauze sam ga startovao i upalio je najnormalnije ,dovezao sam se do kuce sa ugasenim svetlima ( nisam hteo da ih palim)

sta to moze biti ,da li je regler ili nesto drugo

nisam strucan jbg

hvala

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Proveri kleme na akumulatoru, konektor na releu anlasera i punjenje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja