Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Honda VFR V-tec; Malaguti SM 500 RS

Na mojoj Africi je crkao termoelemenat pa sam privremeno rijesio problem sa prekidacem kojim palim i gasim ventilator.Moze i tako sve da funkcionise ali kazite mi da li bi mogao termoelemenat od nekog automobila ili motora a da bi se lakse i brze nabavio nego originalni sa interneta.

Misliš termodavač koji pali ventilator na nekih 90-tak stepeni?

Znam da za Transalpa taj isti termodavač može da se nađe od Micubišija u prodavnicama delova za japanske automobile. Najbolje da skineš davač pa u prvu dobro snabdevenu prodavnicu 0namigivanje.gif

Kod mene radi termodavac odnosno pali ventilator kada se motor zagreje do odredjene temperature. Jedino se tesko zagreje (kada se zagreje, kazaljka ide normalno do pola skale na primer u voznji po gradu, kreni-stani) a brzo ohladi motor (cim se malo vozi bez stajanja) kao da je stalno otvoren sistem za hladjenje (zato mislim da nema termostata ili da isti drzi stalno otvorenu cirkulaciju u celom sistemu za hladjenje).

@ Busman (obzirom da ne baratam ovim funcijama "citat" :stabre: ): Hvala za info.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Vlajko, to samo pokazuje koliko je Afrika dobar motor i koliko je na ceni. Sve to bih mogao da dobijem za nju KAD BIH je prodavao :D

Dakle ako neko bude stavljao relej na pumpu za gorivo kao sto je to resenje ponudjeno na XRV forumu kao varijanta da se sacuvaju platine, neka obavezno stavi sto skuplji i kvalitetniji relej

Što kvalitetniji relej, svakako.

Međutim, mislim da je dobra ideja da se izvedu dve žičke koje jednostavno prespojiš u slučaju crkavanja releja negde u sred neke nedođije. U tom slučaju je izbacuje relej i pumpa radi kao i pre uvezivanja releja. Odlično da se stigne do prve benzinske pumpe i kupi novi relej za 100 dindži :D

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Dakle ako neko bude stavljao relej na pumpu za gorivo kao sto je to resenje ponudjeno na XRV forumu kao varijanta da se sacuvaju platine, neka obavezno stavi sto skuplji i kvalitetniji relej

Što kvalitetniji relej, svakako.

Međutim, mislim da je dobra ideja da se izvedu dve žičke koje jednostavno prespojiš u slučaju crkavanja releja negde u sred neke nedođije. U tom slučaju je izbacuje relej i pumpa radi kao i pre uvezivanja releja. Odlično da se stigne do prve benzinske pumpe i kupi novi relej za 100 dindži :D

Da, da, naravno .. ta opcija je ukljucena u gore pomenuto resenje releja i naravno da smo premostili i sve je ok :D0takoje.gif

A i u slučaju kompletnog crkavanja pumpe za gorivo se može stići kući :) Samo prespojiš creva koja poskidaš sa pumpe i TERAJ :) Jedino rezervoar treba da je pun, da slobodan pad odradi svoje...

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

A i u slučaju kompletnog crkavanja pumpe za gorivo se može stići kući :) Samo prespojiš creva koja poskidaš sa pumpe i TERAJ :) Jedino rezervoar treba da je pun, da slobodan pad odradi svoje...

Znam :D

Na sve su mislili, ti prokleti Japanci 1moto3.gif1care.gif

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Na mojoj Africi je crkao termoelemenat pa sam privremeno rijesio problem sa prekidacem kojim palim i gasim ventilator.Moze i tako sve da funkcionise ali kazite mi da li bi mogao termoelemenat od nekog automobila ili motora a da bi se lakse i brze nabavio nego originalni sa interneta.

Misliš termodavač koji pali ventilator na nekih 90-tak stepeni?

Znam da za Transalpa taj isti termodavač može da se nađe od Micubišija u prodavnicama delova za japanske automobile. Najbolje da skineš davač pa u prvu dobro snabdevenu prodavnicu 0namigivanje.gif

Kod mene radi termodavac odnosno pali ventilator kada se motor zagreje do odredjene temperature. Jedino se tesko zagreje (kada se zagreje, kazaljka ide normalno do pola skale na primer u voznji po gradu, kreni-stani) a brzo ohladi motor (cim se malo vozi bez stajanja) kao da je stalno otvoren sistem za hladjenje (zato mislim da nema termostata ili da isti drzi stalno otvorenu cirkulaciju u celom sistemu za hladjenje).

@ Busman (obzirom da ne baratam ovim funcijama "citat" :stabre: ): Hvala za info.

afrika i treba tako da radi, meni tek posle 20 min voznje pocne da pokazuje da je pocela da se greje

drugar je 2 godine vozio bez da je znao da mu ne radi vodena pumpa, provalio je tek kada je izasao na autoput da je testira koliko moze da razvije, tek tada je podigla temperaturu, po gradu je radila normalno bez dizanja iste

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: honda africa twin xrv 650

ok. hvala puno ., a da li taj relej vec postoji fabricki na rd 03 i gdje se nalazi , ili se naknadno ugradjuje kao preventiva u vezi pumpe za gorivo

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50

Pozdav svima!! Evo i ja da se javim :) Vozim RD04 1992. Afriku sam kupio pre oko 3 meseca, dvoumio sam se izmedju transalpa i afrike i za sada se nisam pokajao, i ne cimi mi se da cu :)

Imam par pitanja za pocetak:

Da li ima negde u Novom Sadu ili okolini dobar elektricar jer bi hteo da dodam par stvarcica na motor?

Koje ulje i svecice preporucujete da stavim?

ok. hvala puno ., a da li taj relej vec postoji fabricki na rd 03 i gdje se nalazi , ili se naknadno ugradjuje kao preventiva u vezi pumpe za gorivo

Nema fabrički ugrađenog releja na pumpi ni na jednoj Africi. Ali, pametno ga je dodati. Ili staviti FACET ili MIKUNI pumpu i onda više nema problema :)

Zrale, DOBRO DOŠAO U AFRIČKU SEKTU :)

• Zainteresovan, 579 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Pozdav svima!! Evo i ja da se javim :) Vozim RD04 1992. Afriku sam kupio pre oko 3 meseca, dvoumio sam se izmedju transalpa i afrike i za sada se nisam pokajao, i ne cimi mi se da cu :)

Imam par pitanja za pocetak:

Da li ima negde u Novom Sadu ili okolini dobar elektricar jer bi hteo da dodam par stvarcica na motor?

Koje ulje i svecice preporucujete da stavim?

Pozdrav, nisi se prevario :takoje:

Svecice NGK DPR8EA9

Ulje 10w-40, ja koristim Motul 5100 - polusintetika

• Svrati ponekad, 440 postova
  • Motocikl: afrika

pozdrav svima :zdravo:

od nedavno postadoh i ja vlasnik kangrbe, a inace je to moj prvi ozbiljniji motor

Dugo sam se lomio oko toga sta da uzmem kao prvi motor i na kraju je odluka pala na afriku rd07

U kombinaciji su bili i neki nejkedi, al sam posle nekoliko probnih voznji skontao da to nije za mene i da cu ipak ostati na enduro tockovima :))))

nesto mi tu nije prijalo i nekako se nisam video na tom motociklu (hornet 600)....vise volim blato i kaljuge :moto3:

Afriku sam uzeo od drugara Baneta iz Zemuna i mogu vam reci da sam za sada zadovoljan :takoje:

pozdrav sekti :care:

• Podržavam 1

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Vjerovatno je bila prica o ovoj temi ali je ne mogu naci-dakle sta bi se dobilo sa stavljanjem veceg zupcanika naprijed i kakve bi razlike bile u voznji,koje su fabricke mjere,pozdrav.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Vjerovatno je bila prica o ovoj temi ali je ne mogu naci-dakle sta bi se dobilo sa stavljanjem veceg zupcanika naprijed i kakve bi razlike bile u voznji,koje su fabricke mjere,pozdrav.

dobices za 500 obrtaja mirniji motor na istoj brzini kao i pre

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: honda africa twin xrv 650

ej ljudi ja malo prije zamijenio svijecice na rd 03 ., normalno sve 4., ali odlucio da probam da ne skidam ni jedan dio na motoru i da vam kazem da sam uspio . nista nisam dirao od sjedala, plastika , rezervoara itd., trebalo mi je nekih 15 minuta da sve sredim.

• Podržavam 1

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

ej ljudi ja malo prije zamijenio svijecice na rd 03 ., normalno sve 4., ali odlucio da probam da ne skidam ni jedan dio na motoru i da vam kazem da sam uspio . nista nisam dirao od sjedala, plastika , rezervoara itd., trebalo mi je nekih 15 minuta da sve sredim.

Kako si skinuo prednju levu :neznam::stabre:

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

...i onu zadnju, u rupi od pola metra? 1oda.gif

Moze se, ali je baaaas pipavo. Originalni hondin kljuc za svjecice je ogromna pomoc. Ja u principu vise volim da otkacim lijevi hladnjak pa da smanjim sebi muke, ali moze se i bez toga.

• U prolazu, 63 postova

dobices za 500 obrtaja mirniji motor na istoj brzini kao i pre

A sta je sa ubrzanjem,potrosnjom goriva...

• U prolazu, 63 postova

Evo sada gledam na Louis.de set lanca i lancanika za rd 07 DID CHAIN-KIT X-RING

XRV750 BJ.93- (124/16/45) HONDA XRV 750 (RD07)

174.95 i za rd 04 DID CHAIN-KIT X-RING

XRV750 BJ.-92(124/16/46) HONDA XRV 750 (RD04)

169.95 Da li bi mogao da se stavi sa 07 na 04.A evo zbog cega pitam CHAIN-KIT REGINA Z-RING

XRV750 BJ.93- (124/16/45) HONDA XRV 750 (RD07)

99.95 (162.95)

Ovaj set je dosta jeftiniji ali nema za rd 04 .I kakva je razlika izmedju X i Z ring.

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Ne vidim zasto ne bi mogao da stavis set od 07 na 04. Jedino sto ja vidim kao razliku je jedan zub manje na zadnjem lancaniku, sto ce u principu jako malo produziti odnose brzina i spustiti obrtaje. Sto se tice Regina seta, ja ga koristim (takodje kupio na akciji Louisa za 100E) i zadovoljan sam njime jer je 3 sezone upotrebe bez problema iza mene, uz redovno podmazivanje i samo 1 dotezanje lanca od tada. Razlika Z ring i X ring se odnosi na razlicitu konstrukciju clanaka lanca od strane DID i Regina, konstruisanog da sto duze zadrzi mazivo, sprijeci ulazak prljavstine i produzi upotrebu.

• Podržavam 2

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50

Gde mogu da nabavim zastitne gume za prednje viljuske, kolika im je cena i da li ima u crnoj boji?????

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja