Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic

neke africe imaju tu sisicu a neke ne.mozda su oni stavljali gl.kocioni prednji od transalpa pa je u tome razlika

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Jos je na iskusenju

Јуче је пробао Комин КТМ, тако да се неће тај скоро јавити у овој теми! :D

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Jos je na iskusenju

e do qurca, ode nam hitman :D

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Jos je na iskusenju

e do qurca, ode nam hitman :D

Lep je KTM, ali za mene suvise sportski orijentisan ... :D

Ipak sam ja rekreativac co`ek i volim ko svaki seljak proste stvari kao sto je Africa ;)

Ne brinite se za mene, uredno koristim svaki slobodni trenutak za trening i vezbu za predstojeci "Kepeninng" ;)0takoje.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Sal-B87bezY

• Podržavam 5

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Чекај, јеси на крају успео да покренеш КТМ? Очигледно ниси чим си опет у овој теми! Не свиђа ти се превише спортски оријентисан... Аха, све ти нешто верујемо! :moto3:

• Zainteresovan, 795 postova

Чекај, јеси на крају успео да покренеш КТМ? Очигледно ниси чим си опет у овој теми! Не свиђа ти се превише спортски оријентисан... Аха, све ти нешто верујемо! :moto3:

morao da ide na obuku da ga ne otrese ko cigance slinu :jee::D

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Trebaju mi oznake lezajeva volana! Ali originalnih..

Sad kako sam rasturio motor, vidim da su kod mene kuglicni lezajevi.. A trebaju da budu konusno valjkasti! Covek je pisao o zameni lezajeva na 130 str. I isti takvi su trenutno kod mene, ali ja bih stavio konusno valjkaste..

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin
  • Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Trebaju mi oznake lezajeva volana! Ali originalnih..

Sad kako sam rasturio motor, vidim da su kod mene kuglicni lezajevi.. A trebaju da budu konusno valjkasti! Covek je pisao o zameni lezajeva na 130 str. I isti takvi su trenutno kod mene, ali ja bih stavio konusno valjkaste..

treba da budu kuglicni i to koyo(barem to stavljaju fabricki)

Astrid, Voždovac, Triše Kaclerovića 27k

imas ovde da kupis, ako su isti kao na rd07, a trebalo bi da jesu, 3000 din

Posto stavljam KTM vile, i pravim novu osovinu koja ce pasovati na AT, mogu da stavim druge lezajeve.. A mislio sam da su original kod AT konusno valjkasti, a da je prethodni vlasnik stavio neke "divlje"..

Jer kad sam kupovao motor rekao mi je da ih je zamenio.. I kad sam to rastavio sad skoro .... :staa2: .... Nemam reci, nogama je radjeno... :staa:

Vec je jedan zardjao, a menjano je pre dve godine..

Nije problem da ih nadjem ;) Hvala na info..

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Kod mene su dosli konusno valjkasti vec ugradjeni, u pitanju je RD03 iz Svicarske. Kod kolege sam takodje na RD04 vidio konusno valjkaste.

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Juče sam zamenio ležajeve volana na mojoj RD07A i na joj su bili kuglični ležajevi, po stanju čini mi se da je bila prva ugradnja. Iznenadilo me to, pogotovo što na prethodnoj africi kou sam imao RD03 su vili konusno-valjkasti. Zamenio sam ih konusno valjkastim ležajima iz Louisa, koji su isto Japanski i koji će sigurno bolje i duže služiti od originalnih (naravno uz podmazivanje jednom godišnje). Cena tih u Luisu je 40 EUR.

Dobro proveri da li je prečnik vrata KTM viljuške isti kao i kod afrike, da ne bude da ležaju koje uzmeš budu neodgovarajući.

• Podržavam 1

Juče sam zamenio ležajeve volana na mojoj RD07A i na joj su bili kuglični ležajevi, po stanju čini mi se da je bila prva ugradnja. Iznenadilo me to, pogotovo što na prethodnoj africi kou sam imao RD03 su vili konusno-valjkasti. Zamenio sam ih konusno valjkastim ležajima iz Louisa, koji su isto Japanski i koji će sigurno bolje i duže služiti od originalnih (naravno uz podmazivanje jednom godišnje). Cena tih u Luisu je 40 EUR.

Dobro proveri da li je prečnik vrata KTM viljuške isti kao i kod afrike, da ne bude da ležaju koje uzmeš budu neodgovarajući.

centralna osovina donjeg trougla se menja i stavlja se odgovarajuca za afriku, prodaje je ruggedroads, tako da ostaju fabricke dimenzije lezaja, bez te prerade nije moguce ugraditi KTM-ove viljuske

Sve znam, na stolu pored mene su trouglovi sa KTM-a i od AT.. Moracu da nosim kod strugara osovinu od KTM da mi doradi na mere koje mi trebaju.. Pa kad vec doradjuje da vidim koje lezajeve da stavim.. A i mogu neke druge.. Ne moram original da stavim..

ruggedroads prodaje te osovine, ali dok mi sad to stigne, smoricu se.. Pre svega samo za to treba da izdvojim 90-100e.. Sto je malo mnogo. Za polovinu te cene napravim komplet novu ;)

I da li neko zna originalnu oznaku lezaja, konusno valjkastog koji je kod rd04?

Moze da mi pusti por na 065/890-91-90.. Bio bih zahvalan.. Idem sad da vidim koje lezajeve imaju, ako neko vidi ovaj post i zna koji su, neka odma pusta poruku :D Hvala! :)

Legenda kaže je taj afrikin konusno-valjkasti specifičan i da ne postoji u prodaji kao neki standardni ležaj (osim kugličnog Koyo koji ima iste spoljašne i unutrašnje prečnike). Navodno to je Hondin patent, OEM... šta god. Sad, nije mi jasno ako je to zaista Hondin zaštićeni i specifični deo kako se taj isti ležaj prodaje preko Louisa pod brendom Saito? Na Saito ležaju koji sam jučer stavio piše samo "Japan" i "96".

Ja bih probao da nađem konusno-valjkastu varijantu Koyo kugličnog ležaja čije oznake su poznate (ima je u nekom postu u ovoj temi).

Koliko je KTM-ova osovina šira od afrikine i kolika je debljina zida osovine od KTM-a? Da je struganjem ne oslabiš previše?

Sad sam isao u prodavnicu KOYO lezaja.. Kupio sam 32005, D=47 d=25 (kod AT d=26)..

Popricao sam sa zenom tamo koja radi, i kaze da postoji koyo konusno valjkasti sa unutrasnjim precnikom d=26 (32005/nesto), ali ne mogu da ga dobave.. KOYO iz "nepoznatih" razloga nece da salje te lezajeve obicnim prodavcima.. Sto znaci da samo HONDA moze da ih kupi.. A imaju sac2647 to jest te kuglicne, po ceni od 1500din.. Odem do hondinog zastupnika i pitam cene kod njih, isti taj lezaj je 2500 :staa2: bukvalno je isti, samo je zapakovan u hondinu kesicu.. :moto3:

Mozda je saito dobro platio licencu da moze da pravi te rezevne lezajeve.. ;)

Od KTMa je precnik za lezaj 29mm, dok je kod AT 26mm.. Ali KTMova je od aluminijuma, i ima veci zid, 7mm.. Dok je kod AT od gvozdja, i debljina zida je 5mm..

Ako budem obradio KTMovu osovinu, debljina zida ce pasti na 5mm.. U svakom slucaju cu videti koliko ce me izaci da napravim celu novu osovinu od gvozdja sa debljinom zida na primer od 7mm.. I to nema da mrda ;) Mada i onih 5mm od aluminijuma mislim da ce biti ok..

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Danas podignem makinu na centralni da podmažem lanac i vidi-vidi.... Kad uhvatim felnu i pomeram je levo-desno, ne vidim da ima toliko lufta da se vidno mrda, ali se oseća da "udara". Nadam se da mogu da se stave neki "šio mi ga Đura" ležajevi kojih ima u lokalnoj prodavnici :) U SREDU PUTUJEM!!! :D

Imas koyo da kupis

Astrid, Voždovac, Triše Kaclerovića 27k

gosa lepo napisao ;)

Koliko znam, na tocku su standardni lezajevi. Tako da nema muke ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Hvala za info, SmokeS, ali mi je Voždovac nekih 200km udaljen :D Ima tih ležajeva i po Subotici, nadam se. Već sam se za ujutro najavio majstoru koji mi je kratko rekao "ma nemaš problema" :D

Hvala za info, SmokeS, ali mi je Voždovac nekih 200km udaljen :D Ima tih ležajeva i po Subotici, nadam se. Već sam se za ujutro najavio majstoru koji mi je kratko rekao "ma nemaš problema" :D

a ti, jadan, ne znas nikog u beogradu, pa nemas koga da zamolis da kupi i posalje autobusom, inace ti lezajevi kostaju oko 400-500 din po komadu, ako se ja dobro secam

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja