zoxbl 70 Napisano Septembar 20, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Za iskusne Sta koristiti i kako da se vrati stari sjaj na pojedine dijelove motara kao sto su kljesta od kocnica,auspuh,prednja viljuska...itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Septembar 20, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Farbane delove kao što su klešta ošmirglaš pa ponovo ofarbaš a za niklovane delove pastu na krpicu i poliraj dok ti prsti ne utrnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Decembar 15, 2013 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Jel se dobije kod vas DEXAL? To je italijanski produkt (Eurospin boca-šprica od 750 ml -1,49€) jako dobrog kvaliteta žute boje, koji se dobije u tekučini i jednostavno se pošprica na deo kojeg treba očistiti, pričeka nekoliko minuta da počne dejstvovati onda se jednostavno ispere pod pritiskom. Bitno je da je ispiranje toplom vodom. Ta kemija je dosta jaka očisti svu prljavštinu, masnoču, aluminij ( karburatori i različiti deklovi, štapi amortizera,...),i plastike su posle kao novi.Posle kad se motor opere jednostavno ga obrišeš krpom i sve izgleda ko novo. Veruj, probao sam sve i svašta ali DEXAL je ono pravo. U slučaju jake prljavštine ili masnoče postupak ponoviš i tamo gde nije išlo prvi put, malo sa četkicom i to je to. One stvari, koje su oštečene - Patina ili opraskane jednostavno kvalitetno ošmirglaš i ispoliraš, a po potrebi i ofarbaš. Ali farbanje ti je stvarno poslednja solucija. Najpre prvo kvalitetno pranje pa posle poliranje i na kraju ako baš mora i farbanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Decembar 15, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, "Sgraso " proizvod ovde je iste namene.. Cak je ambalaza i boja tekucine ista. Ja ga koristim za odmascivanje i pranje felni i nizih delova agregata umazanih uljem s podmazivaca lanca. Ispiram hladnom vodom s creva, jer nemam hidro pusku s toplim mlazem, pa se mora malo protrljati sundjerom pre ispiranja. Efekat je odlican, ali sumnjam da bi ispiranje toplim mlazem doveo do poliranja hromiranih delova. Vredi probati u auto perionici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 15, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Sgraso se pokvario ranije je bio dosta kvalitetniji. Sada nema tu jacinu. Drzim Auto perionicu pa zato znam. Za odmascivanje koristim sredstvo za beskontaktno pranje. razblazujem ga 1:3 i super je. Cist alu felne samo tako. Nije ni skup. 5l kosta 1250. To je 15l sredstva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 15, 2013 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan samo polako na nacetoj farbi jer je topi samo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6492 Napisano Decembar 15, 2013 Enduraš, 6432 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svasta sam probao od tih sredstava, neka su manje, neka vise uspesna, ali od kad je u PN-u otvorena samousluzna perionica Ehrle doziveo sam otkrovljenje. Imaju neki mikroprah sa toplom vodom, ono pere najbolje od svega sto sam probao. Motor je posle pranja bukvalno kao nov, skida svu masnocu i ceo motor sija, a pranje traje par minuta. Ako imas takvu neku perionicu u svom gradu, probaj, iznenadices se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Decembar 16, 2013 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja se vec 2 nedelje igram oko mog motora sto se tice vracanje sjaja na metalnim delovima!!!!Ja sam to radio prvo sa smirglom 1000,pa kad se raspadnem od trljanja onda uzmem pastu PUROL,nanesem je na metalni deo koji je obradjen i dobro utrljam suvom krpom i bude ko novo!!!! Bolje je prvo da se smirgla 200-tkom pa tek onda 1000-darkom,manje vremena treba i manje ruke bole!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2294 Napisano Decembar 16, 2013 Skuteras, 3746 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dexal i axel bi trebalo da su jedno te isto. Mislim da su ti talijani i kupili ovo kod nas, samo se ovde drugacije zovu. Koristio sam oba i isto rade. To sredstvo hoce ocistiti (skoro) sve masnoce i necistoce, ali nece dati sjaj. Matirani delovi ce i dalje morati da se poliraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...