Jump to content

Moto Zajednica

Vracanje sjaja

Recommended Posts

• Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova
  • Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03

Za iskusne :)

Sta koristiti i kako da se vrati stari sjaj na pojedine dijelove motara kao sto su kljesta od kocnica,auspuh,prednja viljuska...itd.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Farbane delove kao što su klešta ošmirglaš pa ponovo ofarbaš a za niklovane delove pastu na krpicu i poliraj dok ti prsti ne utrnu :zdravo:

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Jel se dobije kod vas DEXAL?

To je italijanski produkt (Eurospin boca-šprica od 750 ml -1,49€) jako dobrog kvaliteta žute boje, koji se dobije u tekučini i jednostavno se pošprica na deo kojeg treba očistiti, pričeka nekoliko minuta da počne dejstvovati onda se jednostavno ispere pod pritiskom. Bitno je da je ispiranje toplom vodom. Ta kemija je dosta jaka očisti svu prljavštinu, masnoču, aluminij ( karburatori i različiti deklovi, štapi amortizera,...),i plastike su posle kao novi.Posle kad se motor opere jednostavno ga obrišeš krpom i sve izgleda ko novo. Veruj, probao sam sve i svašta ali DEXAL je ono pravo. U slučaju jake prljavštine ili masnoče postupak ponoviš i tamo gde nije išlo prvi put, malo sa četkicom i to je to.

One stvari, koje su oštečene - Patina ili opraskane jednostavno kvalitetno ošmirglaš i ispoliraš, a po potrebi i ofarbaš. Ali farbanje ti je stvarno poslednja solucija. Najpre prvo kvalitetno pranje pa posle poliranje i na kraju ako baš mora i farbanje.

20101129223839_img325987.jpg

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Hm, "Sgraso " proizvod ovde je iste namene..

Cak je ambalaza i boja tekucine ista. Ja ga koristim za odmascivanje i pranje felni i nizih delova agregata umazanih uljem s podmazivaca lanca.

Ispiram hladnom vodom s creva, jer nemam hidro pusku s toplim mlazem, pa se mora malo protrljati sundjerom pre ispiranja.

Efekat je odlican, ali sumnjam da bi ispiranje toplim mlazem doveo do poliranja hromiranih delova.

Vredi probati u auto perionici.

• Svrati ponekad, 415 postova
  • Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559,

Sgraso se pokvario

ranije je bio dosta kvalitetniji. Sada nema tu jacinu. Drzim Auto perionicu pa zato znam. Za odmascivanje koristim sredstvo za beskontaktno pranje. razblazujem ga 1:3 i super je. Cist alu felne samo tako. Nije ni skup. 5l kosta 1250. To je 15l sredstva....

• Enduraš, 6432 postova
  • Motocikl: CRF300L

Svasta sam probao od tih sredstava, neka su manje, neka vise uspesna, ali od kad je u PN-u otvorena samousluzna perionica Ehrle doziveo sam otkrovljenje. Imaju neki mikroprah sa toplom vodom, ono pere najbolje od svega sto sam probao. Motor je posle pranja bukvalno kao nov, skida svu masnocu i ceo motor sija, a pranje traje par minuta.

Ako imas takvu neku perionicu u svom gradu, probaj, iznenadices se.

• MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR

Ja se vec 2 nedelje igram oko mog motora sto se tice vracanje sjaja na metalnim delovima!!!!Ja sam to radio prvo sa smirglom 1000,pa kad se raspadnem od trljanja onda uzmem pastu PUROL,nanesem je na metalni deo koji je obradjen i dobro utrljam suvom krpom i bude ko novo1aha.gif!!!!

Bolje je prvo da se smirgla 200-tkom pa tek onda 1000-darkom,manje vremena treba i manje ruke bole!!!!1oda.gif

• Skuteras, 3746 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Dexal i axel bi trebalo da su jedno te isto. Mislim da su ti talijani i kupili ovo kod nas, samo se ovde drugacije zovu. Koristio sam oba i isto rade. To sredstvo hoce ocistiti (skoro) sve masnoce i necistoce, ali nece dati sjaj. Matirani delovi ce i dalje morati da se poliraju

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja