Jump to content

Moto Zajednica

Vela Luka-Mostar-Sarajevo i natrag

Recommended Posts

• Zainteresovan, 692 postova
  • Motocikl: K1600GT SE 2016

Plan je dva spavanja u Mostaru , uz posjet prijateljima u Ljubuskom i Sarajevu , a izmedju brdo cevapa , sudzuke i baklava , i sve uz neke tekuce rijeke i ostale neslane vode :-)

Kao i svaki nas put , i ovaj zapocinje ispred garaze , gdje Suzi strpljivo ceka natovarena - nekad smo picili na tovarima , a sad je ipak malo lakse, brze i manje vonja( smrdi) :-)

Suzi spremna a lipotica trazi kopcu i ramislja o ispravnosti odluke da sjedne iza mene

2013_07_03_07_05_13.jpg

heberger une image

Nakon 30 minuta lagane voznje za zagrijavanje , kupuje se povlasten i jeftina otocka karta za trajekt Korcula-Orebic , i uziva se u prvom jutarnjem pozdravu suncu

2013_07_03_08_12_22.jpg

Télécharger des photos

Naravno u Orebicu smo prvi na rampi , jer treba hvatat sljedeci trajekt Trpanj-Ploce . Ne ide nam se preko Neuma , jer su nam granice dophizdile . Uzbrdo po Peljescu uzivam u pogledu , dok me talijan na BMW-u brije , ali sve mu je to za hurac , ja imam kartu ,a on je tek mora kupit , a i ne zna da se mi na ovim prostorima guramo preko reda u trajekte :-) Naravno 15 min kasnije ja ulazim prvi , a talijan zadnji u trajekt .

I tako pijemo zasluzenu kavicu , dok ja prepadam pirotehnicara u prolazu da nas slika ( kaze draga , ti si lud , kako si to uletio covjeku :-)Pa vidi me kolki sam , bez problema :-)

2013_07_03_08_47_05.jpg

hebergement image

Dakle : Iz trajekta opet medju prvima , i kroz Plocansku guzvu , pa dalje preko Metkovica , pokusavamo ostati zivi unatoc svim naporima automobilista i kamiondzija da nam skrate zivotni vijek . 3 svijetla , perjanica i 205cm su ocito nevidljivi . Vrijeme super ugodno za voznju , taman kako treba bit . Suzi prede u 3-oj , jer ne idemo preko 90 kmh . I evo granice :Nemam pojma kako se zove , ali je mala , mi jedini na njoj . Kaze teta : gasi motor . Molim ? Gasi motor . Evo gasim . Skidaj kacigu . Skidam . I zena isto neka skine kacigu . Kako znas da mi je to zena ? Momak , ne seri . Momak je malo stariji od tebe i obicno ga zovu gospodine . Gospodine , dajte osobne , prometnu , vozacku , OIB , JMBG , krvnu grupu , te kolicinu sedimentacije na zadnjem sistematskom pregledu . E sad , il je njima dosadno , ili me jebe oznaka MK Kalebi , na kojoj pise Vela Luka , a zna se da svi dileri dolaze od tamo , ne znam , ali znam da mi ih je pun hurac . I tako nakon nekih 10 min drkice , Eto nam nase EU , MOFO , pali Suzi , 10 metara dalje BiH policajac samo mase da prodjemo , a vidis mu na smjesku kako zna da su nas nasi tako fino izhebali da on ne mora nista ni gledat ni pitat . Slika nema jer se ne smije slikat granicu . Idemo dalje prema slapovima Kravice , vjerno prateci GPS , iako smo se culi sa Bosqetom i reka nam je covik fino da dodjemo u Ljubuski pa ce nas on odvest . Pouka samom sebi - hebo te GPS , seljo , slusaj prijatelje . Dakle , zavrsimo u nekoj makadamskoj cesti , i napokon neka rijecica , ali slapovi od 20 cm visine . Reko gle cuda , koliko se hurce sa ovim slapovima , a meni nisu ni do kolina . Igram onu " Zovi prijatelja Bosqica " , kaze gdje ste , pa na slapovima , jeste hurac , ajde sad cu ja po vas da vas vadim odatle i vodim an prave slapove . I stvarno , dodje prika za 15 minuta , i napokon nas odvede na " prave " slapove . BTW , njegov wild krasno izgleda ,, a i jedan je odriejtkih motora koje cujem ( osim svog ) u voznji :-)Evo malo i slika nakon ovoliko pisancije :

Ovo su krivi slapovi

SAM_2101.jpg

hebergeur d image

A ovo pravi

2013_07_03_11_51_00.jpg

hébergement gratuit d'images

Lipotica i ja u polumraku - u ovom terminu jos nema mosta preko kojeg se dodje do slapova zbog visokog vodostaja

SAM_2103.jpg

hebergeur d image

Pogled sa vidilice

SAM_2108.jpg

hebergeur d image

Carevi ceste

SAM_2110.jpg

hebergeur d image

Ne znam zasto imam problema s navigacijom , gle di sam sve bio , a isto se izgubim kilometar od kuce

trip.jpg

hebergement d image

Nastavak slijedi ...

• Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Nakon sto nas je prika Boss odveo na tankanje i do izlaza iz Ljubuskog , uz daljnje ( i tocne ) upute kako dalje , krenusmo po sad vec toplijoj cesti . Shopping centri , tj. trgovine su u BiH veci nego u HR , i Robot ima vise trgovina u Hercegovini nego u Dalmaciji . I onda dodjosmo na vrh brda , a znak kaze da nas ceka 5-6 km serpentina nizbrdo . Draga prsti od odusevljenja na straznjem sjedalu ,i vec se kaje sto je na ovom putu , Suzi mi hebe mamicu sto je u drugoj , pakne przimo do kraja , a ja se mislim koji mi je hurac ovo trebalo , blazeni auto-putevi :-)

Ali je pogled zato ludilo

SAM_2114.jpg

hebergeur d image

I napokon ulazimo u Mostar , koji ima tako krasno rijesene ceste , da dva puta prolecem kroz znak STOP , jer vozim pravo , a ne kuzim da nemam prednost , nego imaju oni iz suprotnog smjera koji skrecu ulijevo . Ja budala , sram me bilo .

Nalazimo pansion Nadin , na bulevaru , koji toplo preporucujemo -40 eura za dvoje s doruckom , fino , cisto , uredno :

http://www.pansion-nadin.com/

Motor ide u garazu , kacige na policu , a mi pod tus , i inda na kavu i pivu , yeaaah . I naravno , kratka setnjica do centra i novog starog mosta , ja zadnji put bio tako davno da ne smijem ni rec kada

evo malo slika

SAM_2144.jpg

hebergeur dimage

SAM_2149.jpg

image gratuite

Vec lagano stiska glad , i ajmo na cevape i baklave . Ja prezadovoljan , ovako su cevapi mirisali i ukusali kad sam ja bio mali. Slike cevapa nema , ali evo baklave , 200 grama oraha je u njoj :

2013_07_03_22_07_49.jpg

hebergeur d image

SAM_2152.jpg

hébergement gratuit

Setnja po bazaru , kaze teta u jednoj radnji : pa gdje si Gile ? molim , tetka ? Kaze , gle ga isti Gile , pobijedio u grand showu nedavno , iz Prijepolja decko . Hvala , gospodjo , mogu vam ja dat autogram ako treba , a mogu i pogledat iako nisam ginekolog , i to . Tako sam saznao da sam superzvijezda u Srbiji i BiH , da sam dobio stan u Beogradu , i da me vole sve zene od 18-68

Valjda neko zna kako Gile izgleda , ja prije ovog nikad cuo za njega jer se taj Grandshow nije prikazivao u HR , a i da je sumnjam da bi gledao :-)

Nastavak slijedi ...

• Podržavam 4

Idemo dalje :

Krenemo mi tako u Tekiju u Blagaj, idu svi pa reko iden i ja . Plati parking marku , prijateljski reci liku ako pofali kaciga ili koji dio , da ces napravit novi Grand Canyon od izvora , i kreni u setnju . U ribljem restoranu nikoga , a svi s druge strane rijeke jedu . I mi cemo . A sta , pita glupi djecak ? Cevape , lapane , sta drugo .

Tekija mi se svidila , a svidila mi se i zena zamotana , bas mi je smisna . Brdo stranaca bez respekta baulja po Tekiji , a niko curu vani i ne pita sta je to i zasto . I onda ja ulecem sa onim " aj ti meni reci sta ja ovo gledam " . I krene cura , pola na nasem pola na turskom , hurca je ne razumijem , a mila mi , i vidim da je to interesantno ,a li toliko stranih rijeci , da ja samo klimam glavom , kao s razumijevanjem Sjedi na cevape , popij pivu , i sve gledam u onu rupu od izvora i mislim akko bime lipotica otpilila da predlozim malo speleologije ... Ajmo nazad u Mostar , i one STOP znakove , mater ti arhitektonsku , lapane .

Nakon par Sarajevskih djecjih piva ( heben li ga koje izmislia pivu od 3 deca , treba bi vozit iza kamiona takve pive sa crijevon spojenim na kacigu da se napijen ka covik ) , odlucimo se na pocinak . Ajde u sobu , kad ono zrikivac sa krilima od metra , matere ti , di si ti upa i moju sobu . I ravno iza ormara . tako da sam vlasniku u ponoc premjesta namjestaj , nabija bicepse , i heba mater Darwinu na leteim stvorenjima . Ali eto , platio je jadan glavom ( sto zeni nije smetalo , za razliku od danas kad je tila sacuvat zivot mladoj osici , i ja ispa bescutna bestija sto je zelin mlatnit muhomlatom ) . Sad san naheba kad draga ovo procita .

Ali dobro ,svanuo je novi dan , i nakon lipega dorucka u pansionu i jos lipse kave , pali Suzi i kreci prema Sarajevu ( Capajevu ) . Naravno da se mora stat u Zdravu vodu u Jablanici , i seljak pomahnita kad je vidio 6 janjaca da se vrtu . Pa u Dalmaciji moran odvozit bar 5 kilometara da bi vidia 6 janjaca na raznju , a ovdje svi u dva metra . I pitan ja tetu kad ce bit gotovi , a ona me gleda cudno , pa kaze : mi vam radimo 24 sata , gospodine .A dobijes i besplatnu kartu BiH , pa mos ugasit ovaj glupi GPS koji me pita je li Mostar u Madzarskoj ? Mater ti je tamo . Ali kako je tek 0845 , ajde samo kava , voda i glupo pitanje : a gdje je Jul Brinerov most ? Kaze teta tu ispod pumpe pa nadesno . PA dobro , ali koliko daleko , pita i dalje svjetski navigator ? Pa oko 250 metara . Dok sram boji moje lice u crveno , jer nisam pazio u skoli , primicem usnama salicu kave da se ne vidi kako umirem od srama . I tako krenemo na put od 250 metara i naravno , eto mosta , vlaka , i spomen doma bitke za ranjenike . Slike :

Suzi odmara u Zdravoj vodi

2013_07_04_09_29_43.jpg

photo libre

Oni se vrte

2013_07_04_09_30_02.jpg

hebergeur d images

Most pronadjen

SAM_2165.jpg

des photos

Najlipsa slika sa puta

SAM_2124.jpg

hebergeur d image

Blago zamisljen

SAM_2126.jpg

Pozerska

SAM_2134.jpg

hebergeur d image

Nastavak slijedi

• Podržavam 5

I onda preko Konjica za Sarajevo , prijatelju i bajkeru Emiru se vec najavili , i naravno njegov GPS bolji od mog , kaze prati prugu od tramvaja , pa okreni za njom i onda sa lijeve strane stupici , a sa desne ??? Hurac , ja vec zaboravio sto je s desne ... Manje lokat , vise zivit zdravo :-)

I prati tu prugu , sa zapada na istok , nikad kraja , Nead davno sam u tom gradu bancio i pio boce viskija na dan , a sad ...Draga uziva u stresu voznje u koloni zatvorenih ociju i cini mi se da cujem molitvu sa zandjeg sica , ali nekako mi se svi micu , mora bit da moj friendly personality djeluje i na ovaj okvir od 2 metra :-)

Napokon pruga okrece , okrecem i ja , i sta sad , stupici su tu , ali sto je s desne , ne mogu se sjetit , kad ono " a papiric " momenat , sa desne je tramvajska stanica . Pa da . Parkiraj odma uz stupice , ilegala teska , a briga me bas . I evo tete , nesto mi prica , ali ja kuliram , a nemam pojma sta oce od mene . Kad eto i Emira za 5 minuta , krasno bilo sresti se opet sa dragim prijateljem i legendom , pa kaze , ko se napije vode sa cesme , taj se vraca uvijek u Sarajevo . Kaze draga , idem se samo umit i ruke oprat , a vidim ja da srce vodu samo tako :-) Emire , napio se ja davno , jos kad je C.Jabuka prvu pjesmu izdala , i otada se vracam . I onda setnja , obisli sve sto mi je Bosqe fino poslao , jer ja seljak sve zaboravio ( previse viskija ) , pa je Boss morao priskakat upomoc . Dakle , Katedrala , vjecna vatra , Dzamija , Carsija , Valterov zvonik ( 43 svabe upucano s vrha ) kenjam , ali briga me , Titova ulica , i sve to sto svi turisti vide pa tako i mi . I onda ne u Zelje , ne u Mrkve nego u Hodzica , i ako vjerujete klix.ba , to je najbolja cevap...ica u Sarajevu a i dalje . Razgovori ugodni , cevapi dobri , sudzuka jos i bolja , zena i Emir jogurtaju , meni ne pada na pamet , daj Colu , jogurt je za one sto imaju sto godina i zive na sibirskim tajgama .

Emiru svaka cast i hvala , na ugodnom druzenju i gostoprimstvu . Legenda bio i ostao . Ja malo ljudi postujem , on je jedan od njih . Nakon toga idemo preko puta Slatkog Coseta , i kava i baklava , i onda polako do motora i Emir nas vodi kroz zeleni val natrage prema izlazu . Pozdravljamo se , on desno a ja opet na milost i nemilost Garminu .

Mi laganini preko Konjica nazad za Zdravu vodu ,i sad pada komad janjca . Cak isti stol dobijamo , bas na ulazu di je onaj mali mostic od po metra . Kad eto 4 makedonska autobusa punih albanaca . I dok ja trpam janje u usta , pajdo ravno za moj sto i uzima mi kartu i pocinje je citat . Reko , ej alo , koji ti je hurac , ostavi to i dimi . A on me gleda . E moj prika , u krivog si se zagleda . Dignem se da pokazem covjeku kako je velicina vazna , on spusti kartu brze bolje i ode uzdignute glave . A nije vidio da me draga drzi s obje ruke i noge . Pa heben ti nediju , je li vidis da sam gost i da jedem , i ti se namjeris za moj stol . Mater .

Meso dobro , krumpiri polutopli . Pouka samom sebi - drz se cevapa , ima janjadi i na boraji .

A trebala kisa u Sarajevu ,ali nije nego u Mostaru nas sacekala . ALi par minuta nakon sto se Suzi parkirala u Garazu .

I onda po kisi u stari grad , suveniri , cevapi , bankomat , baklava , i gle , cocktail party , hostese i pokloni , ubili se od Margarita :-) Nazad u pansion , ova vecer je prosla bez pogibije letecih bestija .Evo i slika , Boss ce vidjet da smo sve obisli po savjetu :

Parking :

SAM_2170.jpg

hébergeur d images gratuit

Pozerska na Sebilju

SAM_2172.jpg

heberger une image

Katedrala

SAM_2174.jpg

Hébergeur d'images

Dzamija

SAM_2177.jpg

image gratuite à télécharger

Valterov toranj

SAM_2181.jpg

hébergement gratuit d'images

Rucak sampiona

SAM_2184.jpg

hébergeur d images gratuit

Nastavak slijedi

• Podržavam 3

I dobro , zadnje jutro , budjenje u Mostaru , kupuj cigare za punicu ,sto je cuvala djecu , i krasnom cestom prema Doljanima , gdje nas europski pustaju preko granice , i onda opet zivotna lutrija kroz Metkovic , pa trajekt u Plocama . Opet sheretski obilazim tri usporedne kolone turista , i vozim po lipoj kamenoj rivi , da se mogu nashrat na pocetak kolone za ukrcaj , kad tri policajca setaju prema meni . I ja fino europski kazem dobar dan , i oni meni dobar dan , i to je to . Kulturna neka zemlja ova HR , nigdje kazne za voznju po plocniku . Kavica do polaska , kavica nakon polaska , uz kroasane iz Lidla s nougat punjenjem ( to je onaj Lidl sto na Peljescu ima znak za njega , i ja prije par godina reko idem ja u Lidl na Peljesac , pa dodjem u Trpanj , i reko , barba , di je ode Lidl , a on meni , a sad ce ti trajekt , sinko , pa ura plovidbe , i onda ti je Lidl u Plocama ) . Eto kaki san navigator :-) . A kakav i bit uz takve znakove , koja budala postavlja znak 50 kilometara i sat plovidbe od destinacije ?

Iskrcaj se peti , pretekni dva kamiona i dva kombija preko 7 punih crta u prvih 50 metara , i svejedno zakasni na trajekt u Orebicu , heben li ga ko je slislia ovi polovidbeni red ) , pozdravi uljudno Antu , cuvara pristanista u Orebicu , dobij povlasteno mjesto na celu kolone , i onda napravi 45 km do Vela Luke u 17.5 minuta jer poznajes cestu i gladan si :-)

Eto to je to , nadam se da nisan udavia :

Velika Suzi

SAM_2187.jpg

hebergeur image

Pozdrav od Malog i Lipotice

SAM_2189.jpg

image gratuite à télécharger

• Podržavam 7

Oh , BTW , lijepui pozdrav Usamljenom jahacu koji ipak ne jase sam i Minji , koje sam upoznao ovo ljeto u Lumbardi , nadam se da ste bar malo mojim stopama :-)

I ako je netko sa foruma bio ovo ljeto u Vela Luci sa crno-narancastim BMW-m BG tabli , sto se nije javio ?

Pozdrav

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

haahhaahha superiska. posebno ono za janjetinu. dolazicu ja dogodine kod Dragojevića tu pa ti se javim :)

Sent from my Galaxy Nexus 7 using cracked tapatalk

Pozdrav! Jesi li ti iz Vele Luke? Ja sam isao ove godine Bec-Novi Sad-Vela Luka i tako i nazad. Vela Luka je nesto posebno, ima jako veliki znacaj u mom zivotu...

Pozdrav i tebi . Nisam , ja sam luski zet :-) Drugi put se javi kad budes u prolazu .

Hvala svima na pozitivnim komentarima i sretne voznje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja