Jump to content

Moto Zajednica

HtR 2: Centralna Azija, Kaspijski Basen i "5 Velikih"

Recommended Posts

• Политички некоректан, 858 postova
  • Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven

Izuzeto zanimljivo, ali - budimo realni, to se od tebe i očekuje!

Međutim, stil pisanja ostavlja bez daha - SJAJNO!!!! Poglavlja Knjige su već naslovljena....

Nekad je sama dedukcija interesantnija od zaključka - izdvajam meni omljeni deo:

"Eto me kako tabanam koritom nekada jezera sa slanom vodom, računam, da parafraziram Dekarta, ako običaj nema bilo kakve veze sa mozgom a ja ipak malo protabanam po svoj toj soli, ispašću možda glup, mislim jedan glup Srbin uz pun autobus glupih Kineza i ne deluje tako značajno; ako sa druge strane običaj donosi sreću ili neku drugu korist, a ja propustim da se prošetam, bez razloga sam u ozbiljnom minusu i propustih priliku za ćar. Odnos uloženo-potencijalno dobijeno je perfektan.

Skidaj dakle čizme i tabanaj!"

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8495 postova

Dobro jutro! Jel se zadrzavas u Tabrizu?

Da, da, danas sam ceo dan bio u Tabrizu. Sutra (neplanirano) jezero Urmia (idem kod Huseina, iranskog bajkera na konak i taman da proverim svoje planove gde sve ici u Iranu), pa onda 1100km do Isfahana, pravog iranskog bisera! Sinoc je bilo mnogo ludo vece, cak me malo ocesao jedan minibus u Tabrizu, ali je sve ispalo ok, citacete kada naidju nastavci... ;)

Iran je mnogo jeftin, tj. EUR je jak, pa mi ovde vec jako prija... ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

Za pocetak, skidam kapu za planiranih 19000km, ali i za trasu, jer ces videti srce najveceg kontinenta i mnogo je lepo.

Ne znam da li citas PP, ali evo i ovde,

radi nas koji smo negde na trasi, ili blizu trase bilo bi dobro da najavis planove malo vise u napred. Video sam mapu, ali je mala rezolucije.

Naime, ja sam u Kirgistanu i ako ides od juga ka severu Kirgistana, prolazis blizu mene. Racunaj da imas konak i jos po nesto, samo najavi kada planiras biti ovde. Veci deo septembra necu biti ovde, ali mogu ostaviti kljuc i nesto u frizideru. Javi na vreme da se organizujem.

Verujem da jos negde ima ljudi na trasi i da su voljni ponuditi najosnovnije, samo najavi malo vise u napred.

P.S. Ne znam za druge zemlje u okruzenju, ali ovde je mnogo kruznih tokova i pravilo je suprotno uobicajenim. Prednost ima onaj ko ulazi u kruzni tok, a ne onaj ko izlazi iz njega.

Vozaci su ludi i preticu u krivinama, kao da se valja,drzi desnu stranu.

Mnogo vozila sa volanom na desnoj strani.

Uzivaj

• Podržavam 21

Za pocetak, skidam kapu za planiranih 19000km, ali i za trasu, jer ces videti srce najveceg kontinenta i mnogo je lepo.

radi nas koji smo negde na trasi, ili blizu trase bilo bi dobro da najavis planove malo vise u napred. Video sam mapu, ali je mala rezolucije.

Naime, ja sam u Kirgistanu i ako ides od juga ka severu Kirgistana, prolazis blizu mene. Racunaj da imas konak i jos po nesto, samo najavi kada planiras biti ovde. Veci deo septembra necu biti ovde, ali mogu ostaviti kljuc i nesto u frizideru. Javi na vreme da se organizujem.

Verujem da jos negde ima ljudi na trasi i da su voljni ponuditi najosnovnije, samo najavi malo vise u napred.

P.S. Ne znam za druge zemlje u okruzenju, ali ovde je mnogo kruznih tokova i pravilo je suprotno uobicajenim. Prednost ima onaj ko ulazi u kruzni tok, a ne onaj ko izlazi iz njega.

Uzivaj

Hvala ti za ponudu, videh sada i PP. Posle prelaska u Kazahstan, mislim da cu preciznije znati planove. U Kirgistan ulazim iz Kazahstana, idem u Biškek, pa u Alma Atu nazad u Kazahstan.

AKo je to blizu tebe, rado i sa zahvalnošću prihvatam ponudu (!), a i ako nije - kao da si mi učinio, važan je gest. Hvala :takoje:.

PS:

Biću par dana na kampu i bez net-a...

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

Uzivaj

Hvala ti za ponudu, videh sada i PP. Posle prelaska u Kazahstan, mislim da cu preciznije znati planove. U Kirgistan ulazim iz Kazahstana, idem u Biškek, pa u Alma Atu nazad u Kazahstan.

AKo je to blizu tebe, rado i sa zahvalnošću prihvatam ponudu (!), a i ako nije - kao da si mi učinio, važan je gest. Hvala :takoje:.

PS:

Biću par dana na kampu i bez net-a...

Jbg, koliko shvatam ulazis is Kazahstana u Kirgizstan, ides u Bishkek - glavni grad, pa se vracas u Kazahstan u Almaty.

Na zalost to je dosta daleko. Ne bih da te tripujem, ali bi bilo odlicno da prodjes Kirgizstan od severa prema jugu i da udjes u Uzbekistan, mada je kasno za menjanje planova, ali ako ipak odlucis da menjas, javi se. To bi onda bilo jako blizu mene, a i Uzbekistan je jako poznat po putu svile (mada je citav ovaj region poznat po tome).

Pratim. U svakom slucaju ako se odlucis za jug Kirgizstana, javi. Javi cak i ako razmisljas o toj varijanti, da se organizujem.

Uzivaj

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 111 postova

HtR2: Poslednji kilometri Turske. Ulazak u Iran. Vožnja do Tabriza.

IMG_2264.jpg[Dogubayazit, turski grad ispod samog Ararata]

IMG_2288.jpg[Mocni i mitski Ararat. Pogled iz samog podnozja]

IMG_2296.jpg[ulazak u Iran! Nakon same granice.]

IMG_2299.jpg

[Autoportret putnika, neposredno po ulasku u Iran]

IMG_2320.jpg[iran, prvi kilometri]

IMG_2330.jpg[iran, nakon Bazergana]

IMG_2341.jpg[iran, istocni Azerbejdzan (iranska provincija)]

IMG_2381.jpg[iran, slika iz voznje na puti za Tabriz]

IMG_2377.jpg[iran, izmedju Bazergana i Tabriza]

IMG_2388.jpg[iran, slika iz voznje ispred Tabriza]

IMG_2400.jpg[ulazak u Tabriz, vece]

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 111 postova

HtR2: Tabriz

IMG_2443.jpg[Tabriz, umetnica pravi suvenir za prodaju]

IMG_2476.jpg[Tabriz, gradska kuca (sahat kula)]

IMG_2469.jpg[Tabriz, benzinska stanica]

IMG_2470.jpg[Cena goriva u Iranu (16.5 centi!)]

IMG_2516.jpg[Pesacka zona u Tabrizu]

IMG_2538.jpg[Najveci bazar na svetu, bazar u Tabrizu]

IMG_2554.jpg[i u Iranu se reciklira!]

IMG_2558.jpg[Vas putopisac u Tabrizu]

IMG_2564.jpg[sveprisutna iranska zastava]

IMG_2638.jpg[Moderan deo grada, Tabriz]

plavadz1.jpg[Plava dzamija u Tabrizu]

IMG_2453.jpg

[Plava dzamija]

plavadz.jpg[Park ispred plave dzamije]

• Podržavam 3

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ne svidja mi se sto nam je drugar blizu Sirije.... nadam se da shvata situaciju?

Evo, uspeh da dodjem do sekunde net.a.

Rajko, jasno je sta neka usijana glava moze da uradi dostupnim strancima u situaciji ako ovo sa USA i Sirijom eskalira, ja to naravno ne shvatam olako. Ipak, ovde su SVI veoma ljubazni, ni jednog trenutka se ne osecam ugrozeno, vec veoma dobrodoslo. Cak su toliko ljubazni da paznja malo i opterecuje ;) (sto rece Dane u jednom mailu). Bio sam cak i na 20km od Iraka, pretresali me jedno 3 puta za redom, jbg nezgodna zona, pa kada sam se malo naljutio, oni mi davali caj i pravdali se. Eto, toliko su zeljni kontakta sa strancima, pomalo je to i tuzno, pomalo i dirljivo.

Sve u svemu, Irancu su jako fini ljudi i divna nacija i svasta ima da se vidi, pa nastavljaam po planu. A da, ne verujete sta cini prosta recenica: America -> Srbistan -> bum-bum. Mislim, na pice me zovu posle toga :lol:.

Pozdravljam vas sve, ipak najvisse Violetu, pisem redovno i fotkam sve, samo je nemoguce da kacim redovno, mnogo vremena oduzima i net je los, a mnogo se vozi (juce 1200km za dva dana, sa kampovanjem pored puta).

Bice vremena za putopis... Do tada, dobre zelje i dobra energija mi dize moral, a Viki ce kaciti fotke kada i ako uspem da ih ul, dan po dan, redom...

Voli vas sve,

Sev.!

• Podržavam 17

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Drago mi je da je tako kao sto si napisao, naravno da vise niko ne veruje americkoj propagandi o "diktatorskim rezimima" ali meni je sav taj Bliski Istok veoma "kompaktan" :) pa se bojim kolaterale :)

Srecan tebi put i cuvaj se :zdravo:

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: suzuki v strom 650 2008.

Brate,navijamo za tebe jer si nam najjaci i najbolji (a verujem i najbrzi)predstavnik na Bliskom istoku,samo napred.Kad krenem kuci sa posla prvo pocnem da razmisljam dokle si danas stigao,da li si

se javio,sta si video,kakvu fotku okacio...Samo da znas mnogo nas pomno prati tvoj put i drzi ti palceve a ne javljamo se cesto da te ne gusimo i da ti ostavimo prostora za putopis.Samo napred SEVE SRBINE!!!:aha:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja