Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi kazne za voznju bez A kategorije? Hitno..

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 117 postova

Prvo - nije za mene, ja sam A polozio odavno, za drugara je, koji usput nije dijabola samo nema internet i ne barata racunarom. Po njegovoj prici, on je L tablice uzeo 4tog ili 5tog meseca sad vec proshle godine, u nameri da polaze za A, odvozao je, sve u redu, tablice vratio 4tog ili 5tog meseca, u medjuvremenu mu se pokvario motor, on kod drugara na novi Beograd da mu ovaj dopumpa gume, zategne lanac, nastela paljenje, itd, da bi imao skroz tehnicki ispravno vozilo za polaganje, cika Marfi ne miruje, dok su on i drugar isprobavali dal sve radi vozeci se po kraju, nalete svemirac, vozacku, trt-mrt, druze samo sam ga servisiramo, pandur neki razuman, video da je covek odvozao sa L tablicama skoro (6ti mesec je u pitanju), kao sve je u redu, necu da ti pishem kaznu, vidim da si predao za polaganje - idi polozi, Happyend...

Medjutim, pre par dana drugaru stigla novogodishnja cestitka - poziv sudiji za prekrshaje. Pandur ga ladno prijavio!? Uzeo mu je tacne podatke, medjutim, zeznuo se pri registraciji motora, tj napisao je umesto NS 1122 npr vB 1122. Drugar i zaboravio na taj dogadjaj. I pita mene sta da radi - a ja tek nemam pojma sta da mu kazem, pa reko da pitam strucnije, pa da mu prenesem...

Kolika ce biti kazna, dal moze da se umanji, kako, on u medjuvremenu nije polozio, motor mu nije u voznom stanju, niti registrovan, niti ga vozi itd...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mislim da je najbolje da kaze kako je bilo i da racuna na razumevanje sudije....ili da se pravi blesav posto ne poseduje vozilo sa tom registracijom  ali mislim da to nece proci

• Svrati ponekad, 275 postova

5000 + 500 troskovi.Pre par godina drugar i ja smo gurali neku Yamahu bez masine do mene, i u mojoj ulici na cosku stoji pandur i zaustavlja nas. U trenutku kada nas je zaustavio drugar je gurao i pandur trazi isprave. Motor nije bio registrovan, a on nije imao A kategoriju. Padnur je rekao da nece nista pisati, a posle nekoliko meseci ja odem u vojsku i drugaru stize poziv od sudije za prekrsaje. On je na kraju platio kaznu zato sto je upravljao vozilom bez  A kategorije i zato sto nije bio registrovan bez obzira sto motor nije imao masinu.

• Enduraš, 6519 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ovo ne verujem ?! Pa cekaj, jel gurao ili vozio ? Za guranje motora kako ja znam ne treba VOZACKA dozvola, jer guranje nije voznja. Nema sanse da bi im platio za upravljanje bez kategorije, a sto se tice neregistrovanog vozila tu su u pravu sto se tice zakona, ali je taj policajac dzukela sto nije progledao kroz prste.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

nek lepo ode kod sudije za prekrshaje i shta god sudija da kazhe nek posle napishe zhalbu vecu za prekrshaje i bice oslobodjen jer to nije njegova registracija!

sudija ce sigurno da ga kazni bar 5000 + 500din troshkovi.

mene uhvatio radar kad sam vozio od kragujevca prema mladenovcu a pandur napisao od mladenovca prema kragujevcu i na papiru napisali da sam vozio 94km/h a pandur me slikao sa 74km/h i posle zhalbe me oslobode zbog nedostatka materijalnih dokaza...

• Zainteresovan, 845 postova

mogu ja da pitam samo jedno. ja imam polozeno za A kategoriju, a nemam jos 18 godina, punim 29 jula. e sad sta moze da mi se desi ako bi me pandur zaustavio, na motoru od 650 kubika, koji je sve uredno registrovan, a ja imam kacigu i sve je dobro, nego eto, zaustavi me radi rutinske kontrole, sta mi moze napisati kao kaznu? koliko moze da bude para?

• Zainteresovan, 981 postova

mogu ja da pitam samo jedno. ja imam polozeno za A kategoriju, a nemam jos 18 godina, punim 29 jula. e sad sta moze da mi se desi ako bi me pandur zaustavio, na motoru od 650 kubika, koji je sve uredno registrovan, a ja imam kacigu i sve je dobro, nego eto, zaustavi me radi rutinske kontrole, sta mi moze napisati kao kaznu? koliko moze da bude para?

Isto kao i da nemas A, posto imas ogranicenje do 18 god.

• Skuteras, 3795 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ako pandur ima njegov maticni broj sve te fore oko tablica padaju u vodu iz razliga sto nije bitan motor nego on. Moze da porazgovara sa sudijomn pa da plati neku manju kaznu i da dobije neku opomenu

• Svrati ponekad, 385 postova

Kaznu ce da plati kako god da okrenes,i mislim da je oko 5000din.Ali ako ga opet uhvate bez A

onda placa vecu kaznu i cinimi se da moze i zabranu da dobije.To je ono sto znam

iz drugarove price,tj iz njegovog licnog iskustva.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja