boris babic 744 Napisano Avgust 22, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan A šta ako ja pretičem nekoga ko vozi srednjom trakom 100 na sat, a ja levom 120, zašto moram odmah da se sklonim nekome ko pokušava da me momentalno obidje sa 150? Valjda može da sačeka da završim, a ne da mi luduje sa desne strane kada pokušavam da se vratim u srednju traku... Ne moras da se sklonis, narocito ne odmah. Mora da te saceka - a ako ce da luduje, nek' se nosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Avgust 22, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, pustite zakon... Kada bi svi vozili po zakonu, nikada ne bi bilo udesa! One klipove nisam postavio da bi ste tumačili ko je u pravu i ko je kriv, nego za one koji to nisu doživeli da vide kako izgleda! Bolje na videu, nego na svojoj koži! Nije bitno šta i kako slovo zakona kaže, kada idiot sa 150 počne da se provlači izmedju vozila na auto putu, a naročito sa desne strane! Kako to da mu ovde niko nije objasnio da auto put služi da se stigne od jednog do drugog grada, a staza za trkanje! Naročito je zanimljiv komentar "neće da mi se skloni iz leve trake"... Batice, uključi mozak dok je vreme!!! Ako postoje 2 trake za saobracaj u jednom smeru , i ako se kreces levom trakom brze od vozila koje se krece sporije od tebe ( isto u levoj traci ) , to vozilo je duzno da te propusti ( tj. da se ako moze skloni u desnu traku ) , bar po zakonu , ko ne veruje neka proveri. Ali ko to radi , ljudi misle samo na sebe , a zabole ih za druge. Jos mnogo ljudi sa motorima hoce da se trka , pa ako imas neki slabiji motor ( kao ja ) i pocnes da pretices , oni namerno ubrzavaju jos i napale se . Tad stanem ( usporim ) neka ide budala bolje nego da me udari i sl. @Bambi : Procitaj moj post malo pazljivije i sam ces naci odgovor. PS. Mala pomoc : odgovor je u zagradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Avgust 22, 2013 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovih dana je izašao ovaj članak: Do 30 dana zatvora za nedozvoljeno kretanje autoputem Petak, 16. 08. 2013.|13:07 | Izvor: Tanjug Novčane kazne od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana čekaju one koji upravljaju vozilima čije kretanje nije dozvoljeno na autoputu - mopedom, traktorom, biciklom itd, ali i pešake. Agencija za bezbednost saobraćaja poziva učesnike u saobraćaju da budu oprezni tokom predstojećeg vikenda zbog očekivanog broj vozila na većini putnih pravaca u Srbiji. Kretanje autoputem je dozvoljeno isključivo odredjenim kategorijama motornih vozila. Takođe, maksimalna dozvoljena brzina kretanja vozila na autoputu je 120 km/h osim ukoliko to na osnovu postavljene signalizacije nije drugačije uređeno. Agencija ističe da je od velikog značaja za bezbednost svih učesnika u saobraćaju poštovanje upravo ograničenja brzine. Primetno je da sve veći broj vozača nepropisno koristi saobraćajne trake na autoputu. U krajnjoj desnoj odnosno zaustavnoj traci zabranjeno je kretanje vozila, izuzev za vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza. Vozila treba da se kreću desnom trakom, osim ukoliko ta traka nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja. Krajnja leva saobraćajna traka namenjena je isključivo za preticanje vozila i ne služi za odvijanje saobraćaja na isti način kao desna saobraćajna traka. S obzirom da mnogi vozači prave ovu grešku, upravljaju vozilom krajnje levom trakom, često dolazi i do pogrešnog preticanja vozila sa desne strane, zbog čega se stvaraju vrlo rizične situacije i nastaju teške saobraćajne nezgode. Osim toga, česta je pojava da vozači ne obaveštavaju ostale učesnike u saobraćaju o nameri preduzimanja određenih radnji vozilom (preticanje, promena saobraćajne trake, skretanje i slicno), čime nastaju zabune kod drugih vozača i rizične situacije u saobraćaju. Kaznom od najmanje 15 dana zatvora ili novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji za kretanje, obilaženje, odnosno preticanje koristi zaustavnu traku na autoputu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Avgust 23, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo treba naglasiti. Novčane kazne od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana čekaju one koji upravljaju vozilima čije kretanje nije dozvoljeno na autoputu - mopedom, traktorom, biciklom itd, ali i pešake. ... Kaznom od najmanje 15 dana zatvora ili novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji za kretanje, obilaženje, odnosno preticanje koristi zaustavnu traku na autoputu. Jos samo da bude "politicke volje" da se zakon sprovodi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Avgust 23, 2013 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Misliš da policija konačno počne da radi ono šta treba da radi? :zvizduk: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Avgust 25, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Kaznom od najmanje 15 dana zatvora ili novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji za kretanje, obilaženje, odnosno preticanje koristi zaustavnu traku na autoputu. Sve je ok osim ovog poslednjeg. Da li zaustavna traka na autoputu kroz Beograd ima smisao žute trake ili baš zaustavne? Meni je ta zaustavna ranga žute, ne mogu da verujem da se taj prekršaj tako drastično kažnjava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Avgust 26, 2013 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Ja, kao profesionalni vozac, smem da kazem da mnogo, ali kad kazem mnogo, mislim na minimun 90% vozaca motocikala, ne postuje zakon i ne vozi pravilno, tj. po propisu i kad to kazem, ne mislim samo na preticanje sa deesne strane. Inace, preticanje sa desne strane je IZUZETNO RIZICNO!!! Ko se zahebava na ovaj nacin, kad - tad plati ceh. A ovima sto voze levom trakom bi usi pocupao i oduzeo dozvole, trajno. Da nije takvih budala, verovatno bi mnogo manje ljudi obilazilo sa desne strane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Avgust 26, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Kaznom od najmanje 15 dana zatvora ili novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji za kretanje, obilaženje, odnosno preticanje koristi zaustavnu traku na autoputu. Sve je ok osim ovog poslednjeg. Da li zaustavna traka na autoputu kroz Beograd ima smisao žute trake ili baš zaustavne? Meni je ta zaustavna ranga žute, ne mogu da verujem da se taj prekršaj tako drastično kažnjava? Zaustavna traka je zaustavna, nema veze sa žutom. Žuta, gde postoji, je jasno obeležena. Kretanje kroz zaustavnu i treba da se kažnjava drastično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Avgust 26, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Ma čekajte ljudi, jasno je da je to zabranjeno i nekorektno, ali je pitanje koliko je težak taj prekršaj. To što bi neko nekom iščupao uvo je jedno, a ispunjavanje svrhe kažnjavanja po zakonu nešto drugo. Ne može jedno kratko preticanje žutom trakom da bude u rangu prolaska kroz crveno svetlo bez zaustavljanja. Vožnja zaustavnom trakom u špicu kroz beogradski deo autoputa je isto kao vožnja žutom trakom preko Brankovog mosta, ni manje ni više nebezbedna i nekorektna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...