MileM 139 Napisano Jul 6, 2013 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, primetio sam na prednjem desnom amortizeru da podmazuje malo vise nego sto treba tj. na kraju amortizera kada prodjem rukom na delu koji je oznacen na slici primecujem da je mastan (SLIKA) Naravno nije ceo deo vec deo sa druge strane slike (motor je nakrivljen na levu stranu), pa se sa te strane sliva. Nije da kaplje stalno iz amortizera ali kao sto rekoh vremenom se skupi pa kapne, za razliku od desnog amortizera kome nije mastan taj deo. Ja bi dopunio amortizer, posto ne curi mnogo pa mozda nije jos za menjanje. Na slici sam zaokruzio oba amortizera odozgo, ali nije mi jasno zasto levi koji pusta malo vise ima krstati srav a ovaj ne, i za sta on sluzi? Hvala unapred za predloge, ne razumem se mnogo jos, ali radim na tome da sve bude u odlicnom stanju na motoru! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1040 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 3004 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Krstati odvrni da izadje visak vazduha koji se vremenom skupi, i ocisti semering..... ukoliko pusta i dalje, zamena semeringa, NAJbolje na oba stapa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Cim je pocelo da vlazi to je siguran znak da je doslo vreme za menjanje, pametno bi bilo da ga zamenis jer ako propisa otice ce ti ulje na disk i kocionu celjust pa ce plocice da se lepo napiju ulja a to ti vuce i obaveznu zamenu plocica(i ako im mozda nije vreme za to) posto ne postoji nacin da se odmaste ako na njih dodje ulje. najpametnije je menjanje ulja i semeringa u oba stapa da ne bi radio dupli posao u kratkom vremenskom periodu. pri menjanju semeringa OBAVEZNO je poliranje stapa jer najcesci razlog zasto je pustio semering je malo ostecenje stapa (udar kamencuca, ostecenje povrsinskog sloja stapa i/ili korozija koja nakon toga brzo nastane) koje lagano cepa semering. Ovo ne pricam teorecki vec cista praksa, vidjeno i uradjeno mnogo puta...pozzz.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Jul 6, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Cim je pocelo da vlazi to je siguran znak da je doslo vreme za menjanje, pametno bi bilo da ga zamenis jer ako propisa otice ce ti ulje na disk i kocionu celjust pa ce plocice da se lepo napiju ulja a to ti vuce i obaveznu zamenu plocica(i ako im mozda nije vreme za to) posto ne postoji nacin da se odmaste ako na njih dodje ulje. najpametnije je menjanje ulja i semeringa u oba stapa da ne bi radio dupli posao u kratkom vremenskom periodu. pri menjanju semeringa OBAVEZNO je poliranje stapa jer najcesci razlog zasto je pustio semering je malo ostecenje stapa (udar kamencuca, ostecenje povrsinskog sloja stapa i/ili korozija koja nakon toga brzo nastane) koje lagano cepa semering. Ovo ne pricam teorecki vec cista praksa, vidjeno i uradjeno mnogo puta...pozzz.. Potpuno tacno , desilo mi se na bicikli i mnogo zahebana stvar . Od tad obracam mnogo vise paznje na semeringe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 139 Napisano Jul 6, 2013 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala na odgovorima. Zanima me da li prvo ovo da uradim kao sto ovaj covek pokazuje. Posto se kod mene vidi oko tog prstena da ima prljavstina. Predpostavljam da ta zamena semeringa nije prosta a problem mi je posto ne znam kod kog majstora da ga odvezem a da ga ne pogorsa. Ima svakakvih majstora bar za auto znam... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 139 Napisano Jul 27, 2013 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da mi preporuci dobar servis u Nisu, gde mogu da ga odvezem da mi zamene semeringe? Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...