Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha TDM850 4TX - brzinomer i obrtomer

Recommended Posts

  • U prolazu, 4 postova

Naime,

 

ne radi ni brzinomer ni obrtomer na pomenutom motoru. Rastavio sam plastični oklop instrument table kad ono neko je već lemio eeprom. Izgleda da je neko pokušavao da promeni kilometražu i da je možda pogrešno upisao dunp u eeprom (93c46). Moje mišljenje je da je tu problem. Premerio sam elektronske delove na štampanoj ploči i sve pokazuje OK. Premerio sam kalemove i na obrtomeru i na brzinomeru i OK su. E sad, merio sam otpornost na davaču za brzinomer i dobijam megaomske vrednosti. Ne znam koju omsku vrednost ima taj davač. Zna li možda neko? Inače motor je 2001 godište i kupljen je preko s tim da pri kupovini nisu obratili pažnju da li sve radi na motoru ili ne. Da li je neko od vas imao sličan problem i da li je rešen? Da li ima neko od vas dump za eeprom nebitno od kilometraže (ona se može kalkulisati i naštelovati na bilo koju vrednost)?

 

Unapred hvala,

 

Kristijan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 456 postova
  • Lokacija: Obrenovac
  • Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO

Jednostavno da li na nekom dzeku il samom provodniku nije prekid .Izmeri napon kad je motor upaljen.Mozda zbog lose mase imas pad napona...Mislim na kobal koji napaja instrument tablu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova

Sve mereno, provereno, ima li prekida ili da je negde kabal neki nagrizan od vibracija. Sve OK. Proverio da li je throttle position senzor ispravan - OK. Proverio da li je neutral i gear position senzor ispravan - OK. Proverio svaku spojku kablova da nije poplavelo od vode - svi OK. Na shemi ima neki combination meter - ne znam šta je to. Neko ideju?

Pregledao celu ploču od instrument table još jednom - po meni je sve OK što se može izmeriti. Pitanje je koje treba da su su ispravne vrednosti napona na provodniku plavo-žute boje koji izlazi-ulazi u instrument tablu kada se da kontakt i posle startovanja, kao i na žuto-crnom provodniku koji izlazi iz ignitora kad se da kontakt i posle startovanja motora?

 

Pomoć?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova

Problem nije rešen. Naime, probao sam da li radi i self diagnostic na combination meteru i to tako što sam rastavio džekove od throttle position sensora da bih pokušao simulirati kvar na njima ali obrtomer nije odradio pokazivanje greške. Ostaje da isprogramiram eeprom sa ispravnim dumpom ali nisam nigde našao ni jedan jedini fajl dumpa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 240 postova
  • Lokacija: Požarevac
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99.

Da ozivim temu ako je ikako moguce :) Da li je problem resen? Ja imam problem sa kilometar satom isto ne radi i ne znam sta da mu radim tj kako da ga ispitam? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja