Jump to content

Moto Zajednica

pkrisz74

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

pkrisz74's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Problem nije rešen. Naime, probao sam da li radi i self diagnostic na combination meteru i to tako što sam rastavio džekove od throttle position sensora da bih pokušao simulirati kvar na njima ali obrtomer nije odradio pokazivanje greške. Ostaje da isprogramiram eeprom sa ispravnim dumpom ali nisam nigde našao ni jedan jedini fajl dumpa.
  2. Sve mereno, provereno, ima li prekida ili da je negde kabal neki nagrizan od vibracija. Sve OK. Proverio da li je throttle position senzor ispravan - OK. Proverio da li je neutral i gear position senzor ispravan - OK. Proverio svaku spojku kablova da nije poplavelo od vode - svi OK. Na shemi ima neki combination meter - ne znam šta je to. Neko ideju? Pregledao celu ploču od instrument table još jednom - po meni je sve OK što se može izmeriti. Pitanje je koje treba da su su ispravne vrednosti napona na provodniku plavo-žute boje koji izlazi-ulazi u instrument tablu kada se da kontakt i posle startovanja, kao i na žuto-crnom provodniku koji izlazi iz ignitora kad se da kontakt i posle startovanja motora? Pomoć?
  3. Naime, ne radi ni brzinomer ni obrtomer na pomenutom motoru. Rastavio sam plastični oklop instrument table kad ono neko je već lemio eeprom. Izgleda da je neko pokušavao da promeni kilometražu i da je možda pogrešno upisao dunp u eeprom (93c46). Moje mišljenje je da je tu problem. Premerio sam elektronske delove na štampanoj ploči i sve pokazuje OK. Premerio sam kalemove i na obrtomeru i na brzinomeru i OK su. E sad, merio sam otpornost na davaču za brzinomer i dobijam megaomske vrednosti. Ne znam koju omsku vrednost ima taj davač. Zna li možda neko? Inače motor je 2001 godište i kupljen je preko s tim da pri kupovini nisu obratili pažnju da li sve radi na motoru ili ne. Da li je neko od vas imao sličan problem i da li je rešen? Da li ima neko od vas dump za eeprom nebitno od kilometraže (ona se može kalkulisati i naštelovati na bilo koju vrednost)? Unapred hvala, Kristijan
  4. Pozdrav svima na forumu. Ime mi je Kristijan Papdi, iz Mužlje sam i nemam moto bike već samo mountain bike i to KTM, ali veoma volim dvotočkaše i to sa mehaničke i električno-elektronske strane. jer volim biciklove, što znači dva točka, volim mehaniku jer sam mašinski inženjer i volim elektroniku jer sam se time dugo bavio. Moj rodjeni brat vozi BMW K1200. Planiram jednog dana da se skrasim sa nekim KTM pustinjskim krossom. I tako dalje... Lep pozdrav.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja