Vampa 3469 Napisano Jul 3, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je zdrav,tek razradjen 30kkm. Malo me zbunilo to sto 7100 nije bilo nikako u ponudi a nisam ni nesto hteo da eksperimentisem sa nekom drugom gradacijom jer mnogo lepo radi motor i menjac sa 10W30. U varadera sipao 10w50 i radi kao svajcarac a menjac kao bmw vazdusara,ne znas da li si ubacio u brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Jul 4, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Морам да питам и овде, потррбно ми је стручно мишљење. Купим данас уље за кардан:и код куће погледам а оно:?!? ШКК? Није само за VMAX и FJR?!?Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12536 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 7326 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sve ti jasno. Vidi u manualu šta traži FJR pa traži opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Jul 4, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je da zahteva GL-4. Za takve situacije moguće je koristiti univerzalna ulja, kao npr Total Traxium Dual 9FE, koje podržava GL-4, GL-5 i MT-1 zahteveПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21681 Napisano Jul 4, 2023 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ima Yamalube namensko ulje za fjr (od '09) i vmax, drugi paket aditiva, termo stabilnije, bla, bla...Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Jul 4, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Skuplje...Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jul 8, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumaši! Posle 3500km pređenih od servisa primetio sam da na mom Vepriću svaki put kada ga vozim po gradu ili konstantno po nekim usponima (valjda se motor ugreje i viskoznost ulja popusti) bude dosta grublji menjač. Dok se toliko ne ugreje sve fercera kao Švajcarski sat. Sipano je motorex ulje u gradaciji 10w40 od kolege @sasa ns 1 ulje je super ali za moj Vtwin izgleda treba neka druga gradacija pošto se oni fino greju a pogotovo onaj drugi cilindar, sa potrošnjom ulja nemam problema, samo sa menjačem. Pomislio sam da mi je menjač pri kraju ali drugar koji vozi Suzuki intruder 1500cc ima isti problem sa istom gradacijom ulja. Razmišljao sam o gradaciji 15w50 i setio se saveta kolege @BokyBoy koji me je posavetovao da odma uzmem 15w50, izgleda je bio upravu. Hvala ime moje Pošto ne planiram da izdvajam veliku količinu novca za neka svemirska ulja i cene zaintereovalo me je ulje Mannol powerbike 15w50, gde ga je najbolje kupiti tj. gde je pouzdano kupiti ga, iskustva...pitanje za sve forumaše a i za jednog mannol fun-a i iskusnog kolegu @N.F.S. Hvala unapred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21681 Napisano Jul 8, 2023 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne favorizujem ja mannol (sada sam evo na motorex-u ) nego je ulje u u cbf1000 stvarno lepo radilo, covek je u Grckoj trenutno (mozda se vratio, pitacu bas) ulje u agregatu je mannol plus njihov ester aditiv. Naruci druze iz Centar S radnje (uzmi i aditiv ester). Oznaka za ulje je 7812 (trazi gustinu koju zelis), oznaka za aditiv je 9929 (koliko ulja ide kod tebe? Ako je oko 4L sipas celu kanticu i 3.5L ) Centar S 011 3970 350 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jul 8, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega @N.F.S. Gledao sam već sajt Centar S ali ulje za 4-takt motocikle u gradaciji 15w50 je oznaka 7832 i po nazivu je powerbike. Ulje za 4-takt motocikle u gradaciji 10w40 je oznaka koju si pomenuo 7812 i po nazivu je motorbike. Po spec. u moj motor ide 3,1l kad se menja i filter ulja ili 2,9l ako se ne menja filter. Da li taj aditiv ide i u to ulje na koje planiram da pređem tj. mannol powerbike 15w50 oznaka 7832? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21681 Napisano Jul 8, 2023 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 7832 je ocigledno oznaka za tu viskoznost (15w50), 300ml aditiva sipaj (umesto isto toliko ulja). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jul 8, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na info kolega @N.F.S. Zovem u ponedeljak pa ćemo videti. Ako rešim i uradim servis javljam utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croser 177 Napisano Jul 9, 2023 U prolazu, 56 postova Lokacija: Subotica Motocikl: XVS 950A Prijavi odgovor kao problematičan On 8. 7. 2023. at 12:33, Hertzeg je napisao: Pozdrav forumaši! Posle 3500km pređenih od servisa primetio sam da na mom Vepriću svaki put kada ga vozim po gradu ili konstantno po nekim usponima (valjda se motor ugreje i viskoznost ulja popusti) bude dosta grublji menjač. Dok se toliko ne ugreje sve fercera kao Švajcarski sat. Sipano je motorex ulje u gradaciji 10w40 od kolege @sasa ns 1 ulje je super ali za moj Vtwin izgleda treba neka druga gradacija pošto se oni fino greju a pogotovo onaj drugi cilindar, sa potrošnjom ulja nemam problema, samo sa menjačem. Pomislio sam da mi je menjač pri kraju ali drugar koji vozi Suzuki intruder 1500cc ima isti problem sa istom gradacijom ulja. Razmišljao sam o gradaciji 15w50 i setio se saveta kolege @BokyBoy koji me je posavetovao da odma uzmem 15w50, izgleda je bio upravu. Hvala ime moje Pošto ne planiram da izdvajam veliku količinu novca za neka svemirska ulja i cene zaintereovalo me je ulje Mannol powerbike 15w50, gde ga je najbolje kupiti tj. gde je pouzdano kupiti ga, iskustva...pitanje za sve forumaše a i za jednog mannol fun-a i iskusnog kolegu @N.F.S. Hvala unapred! Kupio sam u "Centar S" ovo ulje po ceni od 581,00 RSD, početkom aprila. Posle prošlonedeljne provozane ture po Velebitu i Gorskom kotaru malo je reći da sam prezadovoljan. Motor, hladan, topao, radi odlično. Menjač.., kao u maslac. Prošle godine sam koristio Silkolene Pro 4, no ako se uvoznik ne uskopiči, nastavljam sa Mannol-om. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Jul 9, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, croser je napisao: @Hertzeg druze, pravo ulje za Veprića... Ima samo da viče Grok! Grok! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2620 Napisano Jul 9, 2023 (promenjeno) Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Ranije sam sipao motorex u fazera, sad sam presao na Addinol i evo vec drugi mali servis sipam u Bmw.a i bas sam prezadovoljan, 1L-1200 din. ( uvoznici nalaze se na Banovom Brdu.) Drugar ga sipa u k1600 gt, ranije do mora litar ulja mu je gutao, sa ovim uljem jedva nesto malo. Jel ima jos neko iskustva sa ovim uljem ? Promenio Jul 9, 2023 član Biker Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, BokyBoy je napisao: @Hertzeg druze, pravo ulje za Veprića... Ima samo da viče Grok! Grok! Naručio danas kantu od 4l i onaj 9929 ester aditiv. Kad budem stigao da uradim servis i da pređem neki km javljam utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jul 10, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Немојте заобилазити и полусинтетику од Манола, одлично уље. Манол много пажње улаже у полусинтетик варијанте, и то допунски иде у прилог гласинама да је под овим именом "баџетни Кастрол" у питању.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3359 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Kad se već diskutuje o Mannolu Powerbike sintetičkom ulju, pretpostavljam da bi i za moj motor bio dobar izbor, pa čisto da se konsultujem sa iskusnijima. Honda cbr900rr 97. godište, prešla stotinak hiljada km i radi kao sat. Poslednjih 13 godina joj sipam polusintetiku Motul 5100 15w-50 i nemam zamerki, ali eto promenio bih jer Motul počeo da me nervira zbog pomalo bezobraznih cena. Doduše, izgleda da je to kod nas aktuelno, ja ga već par godina kupujem na amazon.de gde je cena za 4L oko 33-34e sa dostavom u Austriju (drugar mi donese ovde), dok je kod nas cena skoro pa duplo veća. Gradaciju bih i dalje zadržao 15w-50. Da li je takođe preporuka da se doda i ovaj ester aditiv, i zašto se on dodaje ako pomenuto ulje po specifikaciji već sadrži ester? Krokodilo spominje i polusintetiku, da li i to eventualno treba uzmem u obzir ili je bolje rešenje full sintetika (s obzirom da je konstrukcija agregata od pre tri decenije)? Vidim da ima i plastičnih i metalnih pakovanja, pretpostavljam da nema nikakve razlike među njima, ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jul 10, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan То је та полусинтетикаSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Krokodilo je napisao: Немојте заобилазити и полусинтетику од Манола, одлично уље. Манол много пажње улаже у полусинтетик варијанте, и то допунски иде у прилог гласинама да је под овим именом "баџетни Кастрол" у питању. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Hvala za info. Probaćemo sad sa ovim powerbike 15w50 fully sinthetic + ester aditiv pa ćemo videti. Ako bude to TO ne menjam kupio malopre i mann filter. Javljam utiske svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3359 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, Krokodilo said: То је та полусинтетика U centar-S je pakovanje druge boje, i imaju ga u gradaciji 10w40. Moguće da je promenjena ambalaža. Čekam da se @N.F.S. oglasi i da blagoslov za jedno od ova dva koje bi bilo prikladnije za moju makinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Jul 10, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Да, то је нова амбалажа.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21681 Napisano Jul 10, 2023 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, AndjeoPakla je napisao: Poslednjih 13 godina joj sipam polusintetiku Motul 5100 15w-50 Ono sto ti agregat odrzava tolike godine (i kilometre!) u top formi ne menjaj! Moja neka logika... Ali ako se za Mannol odlucis ipak, sintetiku sipaj. Ovaj "aditiv" i nije aditiv vec pola litra ulja pete bazne grupe, viskoznosti je negde oko 5w30 (takvu sam info nasao, multigradno) znaci da ce u nekom procentu i smanjiti viskoznost ulja u koje se sipa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Jul 10, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: Ono sto ti agregat odrzava tolike godine (i kilometre!) u top formi ne menjaj! Moja neka logika... Ali ako se za Mannol odlucis ipak, sintetiku sipaj. Ovaj "aditiv" i nije aditiv vec pola litra ulja pete bazne grupe, viskoznosti je negde oko 5w30 (takvu sam info nasao, multigradno) znaci da ce u nekom procentu i smanjiti viskoznost ulja u koje se sipa. ...nesto razmisljam...a sta bi bilo kada bi sipao samo cist aditiv...osam pakovanja po pola litra... Interval zamene- 100.000 km... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Jul 10, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy i nakon ispustanja iz motora sigurno moze jos 50000 u auto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, BokyBoy said: ...nesto razmisljam...a sta bi bilo kada bi sipao samo cist aditiv...osam pakovanja po pola litra... Interval zamene- 100.000 km... Taj aditiv je mešavina baznog ulja i pete grupe. Fale deterdženti, poboljšavači viskoziteta, itd. Dakle kao dodatak oplemenjuje motorno ulje, ali mu fali svašta nešto da samostalno vrši ulogu motornog ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...