acim 766 Napisano Decembar 29, 2007 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nije me bilo duže vreme, puno posla a malo, tj. nimalo vožnje. Elem, obzirom da će mi motor biti stariji za godinu dana već početkom januara, ne bih da čekam septembar i istek registracije, već bih hteo da uradim prenos vlasništva. Motor je već registrovan u mojoj opštini, tako da je procedura nešto jednostavnija, pretpostavljam. Zanima me da li osiguranje motora i dalje važi, bez obzira na promenu vlasništva, tj. da li se eventualno plaća samo neka paprirologija da se promene podaci na polisi ili se plaća sve iz početka? Ili možda i polisa ostaje ista, obzirom da je ostaje ista tablica. Ja imam kompletno ovlašćenje. Šta je sa taksama? Da li se one plaćaju ponovo iako registracija traje do septembra ili se plaća samo neki deo? Molim vas za vaša iskustva. U svakom slučaju, neću da čekam septembar, već hoću da uradim prenos odmah u januaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 29, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Prenos ce ti biti jeftiniji u septembru, posto ti motor nije mnogo star, a prilikom racunanja poreza na promet (koji se racuna na osnovu kataloske vr. vozila) racuna se svaki mesec starosti. Takodje, tu je tzv. Republicka Adm. Taksa, koja iznosi prilikom prod. registracije. 1130din, prilikom promene podataka iz saob. 1580, a prilikom promene saob+tablice 2030din. Osiguranje i registracija vaze do isteka, samo se menjaju podaci o vlasniku. Znaci sad kad bi g prevodio, kostalo bi te porez (2.5.% kat. vrednosti)+1580R.A.T + 280din nova saobracajna. U sebtembru bi prilikom registracije ponovo morao da platis R.A.T u iznosu od 1130din Moj savet ti je da prevodis motor prilikom produzenja rgistracije, jer ce te kostati manje za 1130din+ manji porez zbog manje kat. vrednosti motora,+ sacuvaces jedno mesto za overu u saobracajnoj! Nadam se da sam ti bar malo pomogao! Ako ti nije nesto jasno posalji PM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 29, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nemenja tablicu jer je ista opstina,nova saobracajna mu oko 600din ,+prenos,,prosto ko pasulj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...