Jump to content

Moto Zajednica

Moto letovanje u Grckoj

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

Pozdrav saborci ...

Sa nekoliko drugara bajkera planirao sam, ako Bog da, da u julu mesecu napravimo moto-letovanje u Grckoj :) , tacnije Lefkadi i Kefaloniji, sa usputnim svracanjem na Ohrid. Imali smo negde u planu da izbegnemo auto-put koliko je to moguce pa bi nam saveti, sugestije u vezi sa tom turom dobro dosli ... Takodje informacije o granicnim prelazima i putevima koja je bolje ici ( kroz Makedoniji i Grcku ) bili bi jako korisni jer nam brzina kojom cemo stici ne igra presudnu ulogu vec dobar put i predeli sa voznju :). Takodje sam dobio neku informaciju ali ne znam koliko je tacna da je Lefkada bajkersko mesto tj. da se postavljanje satora ne placa, ima li neko informaciju o tome, i eventualno predlog gde se usidriti :) ... Hvala veliko unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: Honda XL650V Transalp

Ja sam jedan od tih drugara...:)

Da, mogao bi neko ko je isao na tu stranu da nam da neku korisnu informaciju...Ja sam na lefkadu isao kolima pre dve godine ali je to bilo autoput i 140km/h na tempomatu i nema brige...ali je ovo druga prica...

Pozz :zdravo:

• Zainteresovan, 915 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024
Ja sam na lefkadu isao kolima pre dve godine ali je to bilo autoput i 140km/h na tempomatu i nema brige...

Takodje...

Nemoguce je da niko od bajkera nije bio i da nema nikakav savet kuda ici, sta obici i gde se smestiti ... :(

Evo okacio sam u nekoj drugoj temi o Lefkadi, ali evo i ovde mozda pomogne

Mapa

• Podržavam 1

Znacice druze kako nece, imacemo u tom slucaju kartu za Lefkadu ... a da li imas predlog neki kojim putem iz Ohrida doci do tamo i koje plaze predlazes ... :) hvalaaa

Plaze sve na zapadnoj obali Katizma,Kalamitsi,Egremni,Porto Katziki...

I ova Agiofili na jugu kazu da je dobra ali nisam bio, cuo sam da ne moze kolima da se pridje nego brodicem ili pesice ali mozda moze motorom.

Inace za smestaj i bazu je mozda najbolje biti na severu u glavnom gradu ili u okolini.

Putevi oko ostrva su super.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

Ja sam bio prošle godine na Ohridu i Lefkadi i idem svake godine od 2009, ovoga leta na Kefaloniju i Zakintos. Do Ohrida znate prema Skoplju pa kružnim putem okolo Skoplja pratite putokaze, putarinu ne plaćati. Iz Ohrida idete na Resen i Bitolj, pa granični prelaz Medžitlija. Ja ovoga leta krećem 20.Juna, ali u povratku idem na Igumenitsu, pa na trajekt do Italije i vozim okolo kroz Sloveniju i Austriju. Pozdrav od Milana

• Podržavam 1

• U prolazu, 15 postova

Hvala puno na pomoci ... mi planiramo ako Bog da da krenemo negde 6. jula ujutru ka Ohridu, tamo dva nocenja pa do lefkade na 4 dana i onda do Kefalonije na nekih 7-8 dana. Mogu li te Milane zamoliti da mi napises samo posto ides ranije, koja je cena trajekta za kefaloniju za motor i vozaca suvozaca, gde je najbolje da uzimam karte za trajekt da bi se na vreme organizovali ... hvala veliko :) neka vam je srecan put saborci ...

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: TA 600

Ja sam bio prosle godine na proputovanju tuda. Na Lefkadi se nisam dugo zadrzao (2 dana), pa ce ti druge kolege zasigurno dati preciznije informacije i savete, ali mogu da ti preporucim put kojim smo mi isli (ucrtao sam od Vranja, kroz Srbiju verovatno imate dovoljno informacija):

KLIK

O Ohridu znas i mozes da procitas dosta, Galicica i Prespansko jez. takodje treba proci; put do mesta Kastoria fenomenalan kroz sumu; Kastoria prelep gradic na jezeru, ako imate vremena obavezno obici Metsovo, Ioanninu takodje... Posle magistrala do Lefkade... Svaka preporuka za rutu...

Mi cemo ove godine ponovo za Grcku, na Peloponez, ali ovaj put preko Albanije 1moto3.gif... Razmisli i o toj varijanti, imas i dosta materijala na forumu o tome...

1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja