Jump to content

Moto Zajednica

Kinez prezubcio

Recommended Posts

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: LONCIN CB250

Vozim loncin cb250 cross,imam sledeci problem,danas u toku voznje pod malim gasom motor je prolupo poceo da trokira jednostavno mikud nije mogo jedva sam ga dovezo do kuce,zakljucio sam da je prezubcio lanac koji pokrece bregastu.Predpostavljam da je pokrivio ventile,mozda i klip ostetio.. necu nista raditi dok ne otkrijem sta je uzrok,da se isto ponovilo nebi.. e sad svako misljenje je dobrodoslo od vas koji poznajete materiju.. zahvaljujem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1710 postova

Ne znam bas dal bi mogao da ga dovezes kuci da je klip 'stigao' ventile, mozda je pre prolupao na radilici? A ako je prezubio za jedan zub mozda nije ostetio nista i mozda samo treba zameniti lanac ili spaner ili oba. U svakom slucaju ga nemoj paliti dok majstor ne pogleda.

• Drug član, 3087 postova

Добро ти каже човек, ако је презупчио, а ти ипак успео да га допељаш до куће, то је презупчио на један зуб.

Просто провериш стање зуба, ланца и шпанера, доведеш да мотор буде у фази и терај даље. Не би та машина баш тако требала да криви вентиле.

А и ти тераш даље, а мотор цркава. Није ти било кул да га догураш до куће или га стрпаш у комби?

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Sto kazu momci da je pokrivio ventile ne bi radio. Obicno motor prezubi na malim obrtajima, a na vecim kida lanac sto je mnogo gore. Ne znam koliko ti je motor presao, ali iako je prezubio, onda je spaner krivac za to. Najbolje je staviti nov, a i lanac pregledati. Pozz

• Podržavam 1

• U prolazu, 54 postova

kako da znam da spaner ne valja na oko mi djeluje sasvim ok ... gdje bi se mogao naci lanac i spaner za ovaj motor jeli postoji neka oznaka tipa broj zuba i korak lanca ? a motor me je iznerviro pa sam ga u ljutnji onakvog dotjero kuci :) e da i na osnovu cega zakljuciti dali je lanac dobar?? hvala vam ljudi na odgovorima svaki savjet mi mnogo znaci....

A какав ти је шпанер? Механичики, да га сам подешаваш или аутоматски - мало на федер, мало на уље?

• U prolazu, 54 postova

A какав ти је шпанер? Механичики, да га сам подешаваш или аутоматски - мало на федер, мало на уље?

spaner valjda mehanicki, a zateze se automatski,sa oprugom samostelujuci zatezac,ovako izgleda http://www.ebay.com/itm/Timing-Chain-Tensioner-125-150cc-Gy6-Engines-Scooters-Go-Karts-Atvs-Motorcycles-/160894571882?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item257610556a ...

Колико се сећам, неки момци са форума су те аутоматске шпанере који су рикњавали, прерађивали су да могу да се подешавају ручно, тј. попушташ и стежеш кључем. Није велика мудрост да се преради, а ни да се направи неки такав са ручним подешавањем. Ал' чекај, ниси ни утврдио да ли је проблем са њим. Лабав ланац се баш јасно чује. Са тим шпанером је и најмањи проблем - пусти то.

Види шта је са машином и има ли штете, па ћемо онда да бистримо ако треба неки део.

• U prolazu, 54 postova

Колико се сећам, неки момци са форума су те аутоматске шпанере који су рикњавали, прерађивали су да могу да се подешавају ручно, тј. попушташ и стежеш кључем. Није велика мудрост да се преради, а ни да се направи неки такав са ручним подешавањем. Ал' чекај, ниси ни утврдио да ли је проблем са њим. Лабав ланац се баш јасно чује. Са тим шпанером је и најмањи проблем - пусти то.

Види шта је са машином и има ли штете, па ћемо онда да бистримо ако треба неки део.

Motor prezubcio samo za jedan zub tako da na svu srecu nije bilo stete ... drugo sto sam primetio je da spaner na koji zatezac vrsi pritisak ima lufta da se krece lijevo-desno u odnosu na lanac pogotovu u donjem kraju tj. kraju koji je do radilice mozda i nekih 1.5cm hoda.. predpostavljam da se prosirila rupa na spaneru na gornjem kraju do bregaste kroz koju prolazi osovina koja drzi spaner,tako da predpostavljam da je i ovo jedan od mogucih uzroka havarije da je lanac jednostavno skliznuo sa donjeg kraja spanera... e sad jedno pitanje sto se tice lanca... kada lanac uzubcim sa lancanikom bregaste desava se to da lanac ne prekrije kompletne zube lancanaika vec jedna trecina zuba se vidi ispod lanca...?? ako je neko imo prilike da vidi kod kineza slicnu situaciju neka da neki savjet i preporuku.... a sto se tice zatezaca mogao bi da se prepravi "na saraf" da se rucno zateze ,cini mi se da to i nebi bio neki veliki problem.... hvala..

Када би окачио неке фотке детаља о којима пишеш, било би лакше да нешто смислимо.

Ја мислим да шланер не сме да има толико луфта нити да ланац не належе на ланчанике до краја, али шта знам каква је егзотична конструкција примењена. Код мене он леже до краја, мислим да је и код "Ћингћија" исто тако, као и на оним двоцилиндрашима на "Принчевима" и сличним крузерима.

• U prolazu, 54 postova

post-25662-0-07446900-1370107739_thumb.jpgpost-25662-0-92603300-1370107779_thumb.jpgpost-25662-0-22396700-1370107853_thumb.jpgpost-25662-0-72240100-1370107943_thumb.jpgpost-25662-0-41407300-1370107979_thumb.jpgpost-25662-0-92603300-1370107779_thumb.jpgpost-25662-0-22396700-1370107853_thumb.jpgpost-25662-0-92603300-1370107779_thumb.jpgpost-25662-0-92603300-1370107779_thumb.jpg

Motor prezubcio samo za jedan zub tako da na svu srecu nije bilo stete ... drugo sto sam primetio je da spaner na koji zatezac vrsi pritisak ima lufta da se krece lijevo-desno u odnosu na lanac pogotovu u donjem kraju tj. kraju koji je do radilice mozda i nekih 1.5cm hoda.. predpostavljam da se prosirila rupa na spaneru na gornjem kraju do bregaste kroz koju prolazi osovina koja drzi spaner,tako da predpostavljam da je i ovo jedan od mogucih uzroka havarije da je lanac jednostavno skliznuo sa donjeg kraja spanera... e sad jedno pitanje sto se tice lanca... kada lanac uzubcim sa lancanikom bregaste desava se to da lanac ne prekrije kompletne zube lancanaika vec jedna trecina zuba se vidi ispod lanca...?? ako je neko imo prilike da vidi kod kineza slicnu situaciju neka da neki savjet i preporuku.... a sto se tice zatezaca mogao bi da se prepravi "na saraf" da se rucno zateze ,cini mi se da to i nebi bio neki veliki problem.... hvala..

Evo neke slike lanca i lancanika bregaste,mada mi ovo uopste ne djeluje normalno :)

Yebayi ga!

Ово нисам виђ'о. Мислим, нисам се ја баш ни нагледао ланаца развода, али то што сам виђао, лежали су до краја, без овог луфта...

• U prolazu, 54 postova

meni ovo lici kao da nije orginal lanac... inace sam motor kupio polovni... zana li neko ima li ovaj lanac neku oznaku po kojoj bi se mogao traziti?

Мислим да ће ти пасовати сваки ланац од било које кинеске фабрике која производи те клонове Хондиног ОНС мотора са 233 кубика. Е једино мислим да не треба да обраћаш пажњу на запремине тог мотоа типа 125 или 150 јер је ту мањи ход клипа, краћи цилиндар, па онда и краћи ланац. Значи, тражиш тај мотор од 233 кубика (означава се као 250).

Не гарантујем да је ово, али контактирај људе, спреми слике машине, сазнај да ли је то - то: http://www.ebay.de/itm/Steuerkette-inkl-Fuhrungsschiene-Loncin-250cc-Motor-/380400115509?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item58919d1f35

• U prolazu, 54 postova

mislim da ce to biti to ;) ovaj lanac na slici je sa 52 alke (zuba) prebrojat cu koliko moj ima pa cu uporediti.. spaneri cini mi se da su potpuno isti.. pa ako se sve poklopi ovo porucujem... Hvala ti puno ja sam trazio ali na ovo nisam nailazio... Hvala jos jednom...

Уопште не мора да значи да ћеш на твом ланцу пребројати исти број зуба. И сам видиш да ствар ем не лежи како треба, ем је лабава. Можда је оригинални ланав краћи. Ако бих контактирао те Немце, свакако бих додао и фотке саме машине, као и ознаку (оно изнад броја мотора).

• U prolazu, 54 postova

Pa da .. prebrojao sam zube na mome lancu isti broj zuba kao na ovome sa e-bay, ali mi djeluje kao da je dug em ne nalijeze lijepo em zatezac spanera izlazi skoro do kraja... mislim da bi mozda sa ovim lancom bio isti slucaj da bi i on nalijegao kao i ovaj...

А да ипак контактираш те људе из Немачке, изложиш свој проблем, приложиш фотке машине и питаш да ли је ланац кога имају за тај тип мотора?

Од шацовања сличица са Нета нема вајде.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Pokusaj u sprintu u novom sadu. Ja se kod njih snabdevam svim i svacim. evo ti neki njihov katalog mada nije frizak. Najbolje bi bilo licno da odes. A sto se tice lanca sa slike ima tu jos nekih nedoumica poput koraka lanca i debljine.

http://www.sprintscooters.com/rezervni_delovi.htm

"Спринт" нема ни један модел мотоцикла са тим типом мотора, без обзира на произвођача.

Добра ствар што је то ипак "мејнстрим" тип мотора, па делова (негде) има.

• U prolazu, 54 postova

Sve su prilike da se ovo nece lako nalazit :) Nemci ne odgovaraju jos uvijek... A ja sam u Crnoj Gori pa mi problem otici do Novog Sada zboog lanca, a nije sigurno ni tamo da ce se naci, e primijetio sam da na svakom drugom zubu lanca razvoda postoji oznaka slovo M ,sad sta ona znaci ? mozda neki korak lanca ili neki logo proizvodjaca ko ce mu to znati.. :D... Hvala u svakom slucaju na pomoci..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja