Jump to content

Moto Zajednica

Set za krpljenje guma

Recommended Posts

• Pažljivo prati, 617 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

Pozdrav svima. Našao sam na oglasima set za krpljenje guma, sve sa bočicama za pumpanje čepovima i alatom, za nekih 20€. Da li je neko imao ikakva iskustva sa njim. Da li su te bočice dovoljne da se guma dopuni do najbližeg kompresora gde bi mogla i da se proveri i da li je i posle tog krpljenja potreban odlazak kod vulkanizera. Znam da vulkanizeri nisu oduševljeni kad im doteraš vozilo kojem je krpljena guma sa onim sprejom jer u njoj ostane puno te lepljive materije i onda se zamažu kao... ali takođe i nemaju baš svi servisi alat za balansiranje moto točkova. Kakva su vam iskustva sa setom. Hvala pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo
Velis 20 evra otvori ovo Imam takav set al ga nisam koristio ali zato u Luisu imas jeftiniju varijantu i ako narucis preko Sekule placas samo postarinu (normalno i cenu iz Luisa). A da li moze patrona da napumpa dovoljno gumu pa moze sto da nebi mogla, uostalom imas u setu tri patrone. :zdravo:

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Ta pena u boci pod pritiskom je upotrebljiva u nedodjiji, to je tacno, ali ostaju te naslage sa kojima se treba posle boriti. U Tigar prodavnicama ima lepo novi patent za par stotina dinara. Bocica Slime (iliti Slina) se sipa kroz ventil u praznu gumu, vrati se igla ventila i rucno naduva guma (moze i malim elektro kompresorcetom). Drzi pa nepusta, a kod vulkanizera se preostala slina sa felne samo plakne vodom. Nosim u skuteru tu bocicu i malu pumpu za bicikl sa crevcetom (adapterom) za auto i moto ventil. Izvlaci iz nevolje, najmanje komplikacija.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

ja imam gore navedeni set (jedna boca puni na 2.0 bara tako mi je rečeno) + penu za svaki slučaj,..........oba artikla su bila oko 15 evra preko luisa..........nije mnogo ako se nedaj Bože zaglaviš u nekoj nedođiji :zdravo:

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA

Te bocice su su ampule sa komprimovanim vazduhom i da bi napumpao gumu ful treba ti sve tri .

Moras prvo navuci sundjerstu oblogu oko ampule jer prilikom ispustanja komprimovanog vazduha

stvara se vrlo niska temperatura i moze da ti osteti kozu .

Redosled kod lepljenja je da prvo procistis rupu svrdlom a zatim polako provuces lepljivu trakicu okrenes i vratis malo napolje .

Onda je polako iseces skalperom ...

Ampule polako prazni jednu po jednu sa malo pauze da proveris dali si lepo zakrpio gumu .

Ja imam i jos dve bocice u rezervi (ukupno 5 ) za svaki slucaj .

A kao sto si dobio sugestiju sve to mozes da narucis iz Luisa ..sigurnije je ...

Komplet zlata vredi ..mene i suprugu je spasio jedne noci u nedodjiji iznad Tito Velesa i od tad je obavezno u koferu .

Hvala svima, poručio komplet, stigao mi jutros nadam se da mi neće trebati ali nek se nađe što kaže Petartdm da ne prenoćim negde u nekoj nedođiji :zdravo:

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,

Koliko te izasao komplet za krpljenje ako nije tajna i preko koga si uzeo. Pozdrav.

Zo je taj iz Luisa. Neki momak iz Panceva ga uvozi ima uvek kod sebe. Koštao me 2200 dinara. Znači nešto skuplje no u Louisu ali ga nisam čekao da ga poručujem preko nekoga.

0641188357 Momak je iz Pančeva šalje AKSom i plaćaš pouzećem Mislim da nije neka razlika u odnosu na LOUIS i što je najvažnije odma ti stiže ako ne možeš da čekaš, a meni je trebalo baš hitno zbog nekog manjeg putovanja. Pozdrav

• Zainteresovan, 725 postova
  • Motocikl: Strom 650

Bobane daj neki broj tel od tog momka iz Panceva ili neki drugi kontakt.Za par stotina dinara razlike a da stigne odma, mislim da vredi.Unapred hvala.

700 dinara i nije baš zanemarljiva razlika (bar meni).

Pa zi kad već krećeš negde a znaš da će trebati još bar 10tak dana da stigne onda i nije neka. Gore je ne daj bože da ti zatreba na 150km od kuće a da nemaš. Hvala bogu nije mi zatrebalo ali... Slažem se 700 džidži ako ti nije frka bolje uštedetiali nije 700 jer je u LOUISU čini mi se 15€

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja