XXXL 645 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Stara navika (iz kola), uvek pogledam da se neki pavijan nije zaleteo da obilazi kolonu pre nego sto krenem u skretanje. U kolima se pokazalo pametnim jer sam izbegao par puta udese. Tako bese i pre koji minut... U svakom slucaju, uvek valja baciti oko na levi retrovizor kada se skrece u levo cak i ako po propisima ne bi niko smeo da bude na toj levoj strani od ostalih ucesnika u saobracaju. Pozadinska prica koja me je poterala da napisem ovu temu je sledeca... Vracam se lagano kuci sa posla Zrenjaninskim putem. Ne zurim jer sam prilicno umoran, ceo dan me mrachi glavudza pa sam vozio dodatno oprezno. Prilazim skretanju za borcu, ima posebna traka za skretanje u levo i polako oduzimam gas sa (uvek) uredno upaljenim levim migavcem koji blinka sigurno 70m pre pocetka trake za skretanje za Borcu. Sa nekih 60-70 km/h pustam gas, krecem lagano da se prestrojavam u levo i fakultativno bacim oko na retrovizor i vidim ni manje ni vise - najoptimisticnijeg junaka na 2 tocka. Decko me je pratio sa skuterom ceo put (zapamtio sam da je tu negde u blizini) i na samom skretanju me najopustenije zaobisao sa leve strane, preko duple pune linije, na pocetku odvajanja trake za skretanje u levo, sa sve mojim upaljenim migavcem. Prosao je na par cm pored mene, u suprotnoj traci i nastavio ka Padinskoj skeli u punoj brzini. Posto sam krenuo u skretanje i vec poceo da obaram motor, ispravo sam ga i naravno - promasio malo skretanje i stao uredno na sred raskrsnice (tehnicki - po propisima ))). Malo se presabrao jer mi je trebao koji sekund da odlucim da li da ga jurim ili da batalim - te batalih corava posla. Kada ga niko nije naucio pameti - necu ni ja. Da ga stignem i da mu solim pamet - sumnjam da bi pomoglo jer je ocigledno neki nadobudan klinac. Da ga otresem ko dud, ni to ne bi pomoglo jer sigurno ne bi naucio nista iz toga tako da mi je ostao jedan jedini zakljucak - oprezno pri skretanjima, uvek oko valja baciti na retrovizore (cak i ako je u glavi misao da "nema sanse odatle neko da naidje"). Pocetak je sezone, ljudi su neizivljeni pa bi valjalo da se narod pricuva i od sebe i od drugih. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Postoji mogucnost da ako je zmigavac dat dosta pre vremena pojedini pavijani ce pomisliti da si mozda zaboravio da ga iskljucis (pogotovu ako ne poznaju put) jer on toliko dugo pokazuje pravac skretanja a skretanje nikako da se dogodi pa se odlucuju na preticanje. Mislim da treba sve proceniti i da mnogo stavki uticu na ovakve stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se Migavac dat na vreme, ne pre vremena tako da momak realno nema ni jedno opravdanje za akcijasenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nema opravdanje, jos je tu i puna linija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan 2 A ne moze ni da me ne vidi...realno - nisam vinska musica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 20, 2013 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan A ne moze ni da me ne vidi...realno. XXXL Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 21, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan I posle ce neko njemu "oduzeti prvenstvo"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Maj 21, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Ucinilo mi se da ljudi ne vode puno racuna o tome kako voze, lepo je vreme (idealno) pa su mozda pod utiscima ili upadnu u neki svoj zen kad voze. Mozda je to uzrok i previda koje prave. Nekoliko zeznutih situacija sam video u poslednjih par dana, ovo od sinoc je bila poslednja pa mi se ucinilo da moze malo da se mrsomudi po forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 23, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @XXXL Paaaaa... kako da ti kažem? Bez obzira šta ti o sebi mislio, mnogima si manji i od vinske mušice. Navikni se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Maj 24, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Deder neko pivo da zalijemo, da vidis vinsku musicu, al kapitalca Ionako me vec zezaju da na motoru izgledam ko dostavno vozilo Ignorisati se - ne moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 27, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Heheheheeeee... moj drugar, Aca veterinar ima dva metra i 6-7 cm, baš je krupan čovek, i u to vreme je vozio Afriku. Tako njemu kaže neki tip "izvini, nisam te video". Aca siđe sa Afrike, stane pored kola, nasloni se laktom na krov kao na šank i kaže "pa bog te j... vidi koliki sam, kako me nisi video". Tip mu odgovori, "pa na motoru nisi tako veliki" i da gas. Za tog tipa, Aca je bio vinska mušica jer je na motoru. To ti je to u njihovoj glavi. A za pivo će se dogovorimo, nikakav problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...