karbi 224 Napisano Avgust 21, 2015 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan malo umetnosti.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Avgust 22, 2015 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike Karbi E sada da se i ja malo pohvalim Posle godinu dana od kada sam poceo da skidam sve sa Jawe sto se skinuti moglo najzad sam poceo da je pakujem iz sitnih i manje sitnih delova kojih ima na sve strane pa nesto uvek fali tako sa se posao dodatno produzuje. U proteklih godinu dana sam popravio sledece stvari 1. kocnice (nalepio nove paknove i ocistio dobose od rdje,zamenio sajle) 2. Ocistio auspuhe i ogoreo prigusnice 3. Povezao instalaciju koju je prethodni vlasnik raskupusao do najsitnijih zicica 4. U prednji far ubacio H4 sijalicu 5. Nasuo ulje u zadnje amortizere (desni bio pun vode i peska) 6. Stavio retrovizore od skutera (znam da je greh kinesku plastiku stavljati na Jawu al drugih nemam) 7. Stavio km. sat od Vartburga posto sam u pokusaju popravke starog upropastio sat do kraja 8. Uradio uklanjane destrikcijja sa klipova kako je to i opisano na strani 82 9. uradio generalnu motora (klipovi,karike,lezajevi male/velike pesnice,lezajevi na radilici i njeno centriranje koje je trajalo tri dana kod tri majstora Ostalo je jos da spakujem menjac i sastavim levu i desnu stranu motora i da ga potom stavim u ram PS. stavljam par slika ako budem znao kako da ih okacim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Avgust 22, 2015 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Avgust 22, 2015 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Evo i razlike izmedju strog i novog klipa koji sam prepravljao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Avgust 22, 2015 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan zbog cega si prepravljao klip? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Avgust 23, 2015 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan zbog cega si prepravljao klip? Prepravljao sam ga da bih otvorio sva cetiri prelivna kanala kada je klip u gmt i samim tim omogucio da malo vise smese udje u motor prilikom usisavanja,nisam preterivao sa suzavanjem suknjice klipa da je nebih oslabio pa je ostala sira od one na fabrickom klipu za 3-4 mm samo je sirina suknjice na prepravljenom klipu ista duz cele sukljice dok je na fabrickom lucna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Avgust 23, 2015 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze u javu cz 175 model 477 6v da se ugradi ovo:http://m.ebay.at/itm/Spannungsregler-Regler-6V-3-Anschluesse-JAWA-350-/271954889378?nav=SEA ima li nekog ko zna da li se isplati uzimati ovaj regler? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 3, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Magdeburg - Moto skup Jawaroša : http://jawafreunde-magdeburg.de/forum/index.php/topic,1401.0.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 3, 2015 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Septembar 3, 2015 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da, vrlo interesantno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Septembar 12, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Poz forumasi, imam jedan problem sa caletovom Jawom, ts350 model, sklopili je, ali ne pali, svecica baca varnicu ali nema goriva, u klipu, dolazi gorivo do karburatora, ali nikako da udje u cilindar, jer ima neko neki savet, nikad nisam rasturao karburator, da pogledam sta i kako ide unutra? Svecice bacaju varnicu, samo nista ne smrdi na benzin i kada se skinu svecice na baca na otvoru nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Septembar 25, 2015 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li neko regler i bobine za jawu 634/6v,ili ako znate gde bi mogao da se kupi u blzini Valjeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckoje 1 Napisano Septembar 28, 2015 U prolazu, 7 postova Lokacija: Bajina Basta Motocikl: jawa 350 tween sport Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li neko regler i bobine za jawu 634/6v,ili ako znate gde bi mogao da se kupi u blzini Valjeva. Sto se tice reglera imam ja;magneton-ov cehoslovacki 6 volti 75 wati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 315 Napisano Septembar 30, 2015 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Potreban zadnji tocak od cz 17/250 enduro, ako neko ima neka se javi na pp ili ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 30, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Potreban zadnji tocak od cz 17/250 enduro, ako neko ima neka se javi na pp ili ovdePitaj Karbi-a, on ima dosta delova za CZ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 315 Napisano Octobar 1, 2015 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Pitao, tocak ne mora biti bas sa CZ samo da ima kocnicu i lancanik sa iste strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Octobar 1, 2015 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Poz forumasi, imam jedan problem sa caletovom Jawom, ts350 model, sklopili je, ali ne pali, svecica baca varnicu ali nema goriva, u klipu, dolazi gorivo do karburatora, ali nikako da udje u cilindar, jer ima neko neki savet, nikad nisam rasturao karburator, da pogledam sta i kako ide unutra? Svecice bacaju varnicu, samo nista ne smrdi na benzin i kada se skinu svecice na baca na otvoru nista da niste klipove pomesali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wuradosan 19 Napisano Octobar 3, 2015 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Jawa CZ 175/450 •||• Sprint FVision 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, slucajno nabasao na ovaj deo foruma Jos se pitam zasto MZ ima svoj deo foruma a JAWA ne...koja seksualna diskriminacija ....kad ono medjutim, elem skoro sam postao ponosni vlasnik Jawa cz 175 iz 68 i plan mi je da ga do proleca sredim i postavim na tockove U ovaj motor sam se zaljubio na prvi pogled. Praticu ovu temu sa velikim zadovoljstvom. Jedini problem sa mojom Jawankom je osim rdje sto nece da prima gas, do pola i onda pocne da se gusi i gubi snagu. Ocistio karb ali ga nisam rasklapao vec samo diznu, u kadicu gde ide plovak, stavio novu slavinu al i dalje nece, inace nije paljen 7,8 godina dok ga nisam kupio. Crko mu je regler na bombini pa je stavljeno paljenje 12v od apn6 ali nije povezana struja na novo paljenje osim svecice.. Sada sam u nedoumici da li da kupujem novi karb i da li je problem uopste u njemu...Inace ovo je ta lepotica ------> P.S. Administratori hocemo i mi nas zaseban svet :) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 315 Napisano Octobar 3, 2015 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan A da nije mozda... kondenzator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wuradosan 19 Napisano Octobar 3, 2015 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Jawa CZ 175/450 •||• Sprint FVision 125cc Prijavi odgovor kao problematičan A da nije mozda... kondenzator? .... Gde se nalazi i kako da proverim Nisam vičan majstorijam ali sam rad naučiti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 315 Napisano Octobar 3, 2015 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Na slici: levo platine desno je kondenzator https://static.limundoslike.com/slikaTomos-paljenje-12-V-50-W-N-O-V--36584309v800h600.jpg a sve to se nalazi iza desne dekle. kosta oko 100 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wuradosan 19 Napisano Octobar 3, 2015 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Jawa CZ 175/450 •||• Sprint FVision 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Menjam od ponedeljka čim uhvatim malo vremena pa javljam rezultat. E sad kad već menjam njega da li se i namotaj za svetlo menja samo odvrnem zavrnem? Preporučili su mi da stavim od 80w kako bih imao nešto bolje svetlo? I da li taj namotaj mogu da kupim zasebno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 315 Napisano Octobar 3, 2015 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Da, i zica se negde spoji Ne znam da li se mora menjati i magnet za te namotaje, ali moze se kupiti odvojeno. Da li neko zna da li treba da se menja i magnet? Nisam znao da ima od 80w, to bi bilo lepo ugraditi na mog apena. Aj javi di si nasao i posto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wuradosan 19 Napisano Octobar 3, 2015 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Jawa CZ 175/450 •||• Sprint FVision 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam primetio da mi uvek iscuri gorivo iz creva za dovod do karburatora? Da li karburator normalno ima neki odusak pa iscuri ili je negde sjeban pa iscuri?!! P.S. U SVAKOM SLUCAJU DA LI IMA NEKI PRISTOJAN, NE PRETERANO SKUP MAJSTOR KOJI RADI JAWE U NOVOM SADU?!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 3, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam primetio da mi uvek iscuri gorivo iz creva za dovod do karburatora? Da li karburator normalno ima neki odusak pa iscuri ili je negde sjeban pa iscuri?!! P.S. U SVAKOM SLUCAJU DA LI IMA NEKI PRISTOJAN, NE PRETERANO SKUP MAJSTOR KOJI RADI JAWE U NOVOM SADU?!! Kontaktiraj clana drumska lisica na forumu...on je iz N.S.a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...