Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova

ALOOO el neko cita ovo sto ja pisem????? rekoh....

kupio sam Jawu 175 iz 1969g! i naravno nije neko stanje....e sad ja bih promenio rucice za kvac i kocnicu...i rucicu za gas i puno toga, pa me zanima gde ima delova i sta moze da pasuje od drugih motora, sediste je uzas! treba mi neki extra majstor da pregleda motor, i posto koristi mesavinu to pusi ko ludo... pa me zanima sta da koristim? super ili bezolovni? koje ulje? koliko posto? jbg sorry, slabo se razumem za sad ali brzo ucim...pa ako ima neko da mi malo objasni, bio bi zahvalan! pozz 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Marko, 227 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

kupio sam Jawu 175 iz 1969g! i naravno nije neko stanje....e sad ja bih promenio rucice za kvac i kocnicu...i rucicu za gas i puno toga, pa me zanima gde ima delova i sta moze da pasuje od drugih motora, sediste je uzas! treba mi neki extra majstor da pregleda motor, i posto koristi mesavinu to pusi ko ludo... pa me zanima sta da koristim? super ili bezolovni? koje ulje? koliko posto? jbg sorry, slabo se razumem za sad ali brzo ucim...pa ako ima neko da mi malo objasni, bio bi zahvalan! pozz 

Kupi kod Sagmajstera, ima sve sto ti treba novo...

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Cekaj, ako sam dobro skont'o...CZ i Jawa su dva razlicita pojma, ali se zbog papiroloskih zajebancija u nasu zemlju CZ se uvozila kao Jawa pa otuda "zbunjivanja"?

Jel' tako  ???

• ,, 1032 postova

Bilo bi pozeljno da napises mesto stanovanja, pa da ti preporucimo majstora iz okoline. Delove mozes nabaviti uglavnom polovne. Nove delove ces tesko naci i poprilicno su skupi. Ja sam svojevremeno u masinu stavljao nove delove, a na ram dobre i ocuvane polovne. Sto se goriva tice, bolje koristi super odnosno MB 95. Taj motor je konstruisan za gorivo slabije oktanske vrednosti (86 oktana, ako se ne varam) i potrebna mu je i odredjena kolicina olova iz goriva da bi funkcionisao kako treba. Zbog toga u inostranstvu, gde se na pumpama prodaje iskljucivo bezolovni benzin, ljudi koji voze starije dvotaktne masine  kupuju neki aditiv, koji se sipa u bezolovni benzin da bi dobio svojstva ''olovnog benzina''.

Fabrika preporucuje mesavinu od 4% napravljenu koristeci mineralno ulje. Ja sam gledao da koristim mesavinu izmedju 3,5 i 4 %. Jeste da pusi iz auspuha, ali to znaci da se podmazuje. Kome se ne svidja nek te zaobidje.  ;D 

Za delove je tu i Miki-Jawa iz Ratkova. On ima dosta polovnih delova.   

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Jawarosi, ima li neko zainteresovan za ČZ175 Sport, imam jednu u dvoristu, stoji mi otkako sam kupio nov motor, inace je u ispravnom stanju (trenutno nemam akumulator od 6v za nju al i to se nabavlja uskoro)

• Svrati ponekad, 223 postova

Zodini,mozda sam ja zainteresovan,kazi cifru...Moze i na PP...E,Stampar,sad si me prijatno iznenadio,olovo sluzi upravo da gasi centre detonacije,slobodno receno,da spreci da klip izgori,pored ostalog...Ima li se gde kupiti kod nas taj "aditiv"?Izvinite zbog off-a,nece se ponoviti ;)

• ,, 1032 postova

@ štampar

Ovu temu sam prvenstveno pokrenuo da bi se Jawarosi medjusobno pomagali onako "na nevidjeno". Svideo mi se kako MZ-jasi u svom malom kutku ovog foruma zvani MZ Svet pomazu jedni drugima oko pronalazenja delova pa i oko sitnih popravki. Od tada je MZ Svet porastao i resili su razna nova pitanja i probleme, a bogami raste i JawaMania. Ja sam doduse svoje Jawe prodao, ali ce se vec jedna naci u mom dvoristu nadam se uskoro. I to ona iz sezdesetih godina zvana pandurka ili totica koja nema uljnu pumpu, nego vlasnik sam pravi mesavinu po svom ukusu. Imao sam jednu takvu proizvedenu 1960. godine sa 175 svojih kubika u jednom cilindru i sa dva auspuha. Greskom sam je prodao, a moram je imati ponovo!  ;)

A ti druze drakula slobodno pitaj sta te zanima a mi cemo biti ovde da ti odgovorimo. Bilo bi pozeljno da nam postavis i neku fotku svog ljubimca, cisto da se upoznamo!  

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

за: Дракула

Лепо моторче!

Штета да се не среди.

Jawa 175 има два ауспуха; округао километар сат; а контакт браву на волану, испод сата; мало другачији резервоар...

Него, много је масна око цилиндра! >:(

Каква је компресија?

за: Зодини

Да ли си јој ти укинуо пумпу за уље и мењао волан?

Поздрав.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

за: Дракула

Лепо моторче!

Штета да се не среди.

Jawa 175 има два ауспуха; округао километар сат; а контакт браву на волану, испод сата; мало другачији резервоар...

Него, много је масна око цилиндра! >:(

Каква је компресија?

за: Зодини

Да ли си јој ти укинуо пумпу за уље и мењао волан?

Поздрав.

Pumpu je ukinuo prethodni vlasnik, po njegovim recima cas je mesala a cas ne pa je zato otkacio, a isto je i sa kormanom

• U prolazu, 32 postova

Za SKY

Kompresija je odlicna! sve izgleda da je ok, malo je masna ali to je dobro! ali ima milion i jedna sitnica da se radi na njoj....da se dovede u top stanje...

ali moram to je jace od mene....svaki savet bi  mi dobro dosao! hvala

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Drakula, upotpuni podatke u profilu. Nije to obavezno ali je poželjno i korisno: neko će ti se naći u blizini mesta stanovanja, mogu da ti se obrate ljudi sa istim ili sličnim motorom, znaće se koji ti je od majstora najbliži i sl. :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

e drakula drakula,,a ja iz svilajnca,,,,,,,,sta ti fali,,,znam coveka koji ima dosta delova,javni se,ja drzim auspluh servis i moto servis,,,od picerije si druga desn,vozim boldora 750,i suzukija 1100 gsx/f a..

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Iz Svilajnca!   kazi te neke dobre majstore u okolini .....moze i bgd! broj mob ili tako nesto! pozz

Gde ces boljeg za motore u Svilajncu nego Bokilica!

I ja sam iz Svilajnca ali nisam vidjao ovu lepu Jawu-jel' vozis ti to?

• U prolazu, 32 postova

Momci ja vas neznam.... Jawu ne vozim, mislim katastrofa stanje....to mora da se farba i jos sto djavola! trebalo bi pretuci prethodnog vlasnika za tako nesto....al jbg.. ljudi ga tretiraju kao apenca...ludaci...!  ja nisam lovator pa da sad placam majstore i sve to...nego moram da nadjem najpovoljniju varijantu...ja da imam ja nebih se ni raspitivao...nego bi kupio restoriran! hahaha... pozz za SVILAJNAC... al nas ima jeeeee

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Momci ja vas neznam.... Jawu ne vozim, mislim katastrofa stanje....to mora da se farba i jos sto djavola! trebalo bi pretuci prethodnog vlasnika za tako nesto....al jbg.. ljudi ga tretiraju kao apenca...ludaci...!  ja nisam lovator pa da sad placam majstore i sve to...nego moram da nadjem najpovoljniju varijantu...ja da imam ja nebih se ni raspitivao...nego bi kupio restoriran! hahaha... pozz za SVILAJNAC... al nas ima jeeeee

PA NIKO TI  i nije trazio pare,za popravku,nego ajd cisto da vidimo motorce,da se druzimo,itd,,,nije sve u parama...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja