Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Bio Tedi sad u nedelju, cackali smo malo...

Pali k'o mina i radi dok se ne skine s kontakta, samo kad sipamo malko goriva kroz otvore za svecice.

Tedi sumnja u iglicu karburatora i dva semeringa ispod dekli, mada ih je Peter menjao pre dva meseca...

Nisam pametan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Casica je uvek puna, zna i da prelije poneki put.

Zapusim rukom otvor za vazduh na karbu (onaj na koji ide gumica od filtera za vazduh) i posle 3-4 kurble pljune gorivo po ruci.

Tedi rasklapao karb i kaze da su sve diznice dobre, samo mu iglica sumnjiva pa da je promenimo za svaki slucaj.

Sto se ventila sauga tice, nemam pojma, mora da se pomeri rucica navise i kad je vruc motor, da bi upalio.

Koliko je moguce da nesto zapinje u karburatoru kada se sastavi i pritegnu srafovi?

• ,, 1032 postova

Tebe zeza neka sitnica. Masina je zdrava sto posto. Pogledaj sve gumene dihtunge kod karburatora i semeringe.

Masina tesko pali ako je propao desni semering, ali ne mora da znaci. O stanju semeringa ti govori boja svecice. Naime, ako je svecica desnog cilindra bela i motor tesko pali onda je propao desni semering i vuce fals vazduh. Ako je svecica levog cilindra crna i garava i motor jako dimi onda je propao levi semering i vuce ulje iz menjaca. Motor takodje tesko pali, neravnomerno radi i vibrira ukoliko su propali srednji lezajajevi na radilici i aluminijum koji dihtuje izmedju dva prostora u donjem delu motora gde su sunke od radilice. Ocito kod tebe to nije slucaj, posto motor kada upali radi ravnomerno i normalno. Proveri semeringe i dihtunge kod karburatora. Eventualno sredi karburator.

P.S. Semeringe sam menjao na prolece kada je radjena generalna na motoru, a svecice sam menjao pre dva meseca.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pokusaj pre paljenja motora da malim spricom ukapljes benzina u karburator (  povuces malo burzir od sajle za gas nagore, i uspricas benzin pored sajle ) .  Ako tako pali znaci da ti negde falsira vazduh, pa je vakum koji stvaraju klipovi nedovoljan da povuce gorivo kroz dizne ( pri paljenju - kad upali tako zbog obrtaja se poveca vakum pa onda radi dobro ) .

Javi sta je bilo !

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

da ti nisu lapnule malo karike,,,hoce i tako da se manifestuje,,pogotovu ako si je nerazradjenu przio do kraja...

sto rece drumski  lisac  :P :P :P

malo benzina u carb pa probaj,,kakva ti je kompresija pod nogom.. ??? ??? ??? mislim dok kurblas

@ PeterPan

Malopre sam dosao kuci a stare svecice su mi ispod sedista. Sutra ujutru cu ih slikati pa cu staviti sliku ovde.

Jedna svecica jeste bela (bolje receno svetlo-svetlo krem) a druga jeste crna ali nije garava vec masna. Da me streljas sad ali ne znam koja je bila levo a koja desno.

Prilikom rada ne dimi nista nenormalno, vibracije su umerene, 'uravnotezen' rad oba cilindra...

@drumskalisica

Kad sipamo gorivo kroz otvore za svecice, pali iz prve-druge, k'o mina i nadalje radi najnormalnije. Nismo probali da uspricamo niz sajlu. Sutra idem na novi beograd da kupim oba semeringa, iglicu karba i plovak pa cemo videti.

@bokilic

Razradjivao ju je Peter par meseci posle generalne koju je uradio letos tako da to nije a i ja je nisam ganjao dalje od trece do sad.

Kurblanje ide taman kako treba, tj lipsem posle 15 minuta istog.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Jesam,i radi.

E pa ubio si se od objašnjavanja. Radi? Zanimljivo majku mu. ;D :D

Šta radi, kako radi, da li je i u tom slučaju promenjljiv ugao predpaljenja, sličnosti i razlike sa uređajem od 12V, da li ima ''crnu kutiju''...

Da li je dovoljno ovo paljenje ili misliš da je ipak bolje sve prebaciti na 12V?

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Joska je prekjuce i juce (narocito) slavio rodjendan, pa moras imati malo razumevanja.

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Jesam,i radi.

Šta radi, kako radi, da li je i u tom slučaju promenjljiv ugao predpaljenja, sličnosti i razlike sa uređajem od 12V, da li ima ''crnu kutiju''...

Da li je dovoljno ovo paljenje ili misliš da je ipak bolje sve prebaciti na 12V?

Radi se o istom tranzistorskom paljenju kao i za 12V,samo sto radi na 6.Dakle pomera ugao pretpaljenja,crna kutija je naravno prisutna,da nema nje,ne bi bilo elektronsko paljenje,nego sa platinama. :)

Sta si se unervozio Vujo?Ne znas ti kako je bio "tezak" ovaj vikend  ;D

Izvinjavam se sto malo kasnim sa slikama, aparat je bio kod burazera.

Znaci, ovo su predhodne dve svecice koje su bile usrafljene kad je kupljen. Ne znam koja je leva a koja desna...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja