vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Želeo bih da podelim jedno veliko iskustvo sa vama. Kao što vidite u naslovu,reč je o padu sa motora. 02.Februara 2007. tačno u 14:00 doziveo sam tešku saobraćajnu nesreću.Oko nedelju dana ranije,uradio sam servis na motociklu (KAWASAKI ZX-6R 2002),sa NOS Octan Booster-om,gde je zamenjena i zadnja guma.Nesreća se dogodila tako što sam se kretao iz pravca novog Merkatora,ka Fakultetu Dramskih Umetnosti,normalno,pošto sam klinac-velikom brzinom gde sam hteo da zaobiđem automobil pa mi je zbog prebacivanja brzine-na više,proklizao točak. Motor mi je BUKVALNO nestao pod nogama,tako da sam bio u vazduhu jedno 1,5m što je posle prešlo u klizanje od oko 50m na betonu.Mnogi od vas će reći možda da i nije nešto ozbiljno,ali samo da čujete glavni deo...... od opreme ništa,sem kacige(koja je prošla neoštećena) dlanove sam izrezao i spalio zbog trenja,kolena su prošla sa oderotinama,kao i desna podlaktica.Što se motora tiče,po rečima jednog očevidca,motor se isprevrtao oko svoje horizontalne ose oko 3-4 puta,koji je proleteo pored mene i završio na suprotnoj strani kolovozne trake. Boga mi gusto je bilo,ali zato sad vozim samo na +15 i švaler gas. ISS tj. Stojke,vam može potvrditi. Zato svim početnicima savetujem,da se paze,to nisu stvari za zezanje,jedno je kad neko priča a drugo kad osetiš sam. Samo lagano.Zahvaljujem se unapred na strpljenju za čitanje ovog pisma. Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Steta je samo sto se mladi nikako ne nauce na tudjim greskama vec moraju na svojim!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Steta je samo sto se mladi nikako ne nauce na tudjim greskama vec moraju na svojim!!! na žalost to je istina,al dobro ko zna zašto je to dobro. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam ja prvo vozio skuter 50ccm pa sad YBR125, polako nigde ne zurim svestan sam da jos uvek nisam iskusan za neki snazan motor. Sve ce kasnije da dodje vremenom, ovaj moj i da oces ne moze da ide preko 100 tako da opusteno ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel ti KAWA prvi motor ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISS 1 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor mu je bio neka java od 50 kuba i vozikao se kroz blok ako se dobro secam. To je bilo davno.....tada jos Vuleta nisam ni poznavao ( sem iz vidjanja ). Ali prva prava makina mu je bio ZZR 1100 (91) godiste....jeste da je vise bio kod majstora, al sta sad. Zatim je imao ZX 6 R ( gore navedenu ) i sa nje je pao i to gadno. I dan danas se secam prizora i rana koje je imao i na sta je licio. Vazno da je kacigu imao, ali ostalo......znaci ako onaj gore voli lude, eto vam ziv dokaz > vule. Deder vule, baci par smanjenih slika da ljudi vide. Ovako sa textom je malo suvoparno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e ovo je edukativno =nigde bez opreme i polako......ja sam pao pre par godina i odrao sam dlanove ko da sam orao sa njima,sad rukavice obavezno nosim a bez kacige ni iza coska neidem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor mu je bio neka java od 50 kuba i vozikao se kroz blok ako se dobro secam. To je bilo davno.....tada jos Vuleta nisam ni poznavao ( sem iz vidjanja ). Ali prva prava makina mu je bio ZZR 1100 (91) godiste....jeste da je vise bio kod majstora, al sta sad. Zatim je imao ZX 6 R ( gore navedenu ) i sa nje je pao i to gadno. I dan danas se secam prizora i rana koje je imao i na sta je licio. Vazno da je kacigu imao, ali ostalo......znaci ako onaj gore voli lude, eto vam ziv dokaz > vule. Deder vule, baci par smanjenih slika da ljudi vide. Ovako sa textom je malo suvoparno. Sve što je ISS naveo,je tačno,a za slike,....ćete malo sačekati,da naučim sa smanjujem rezoluciju,a nadam se da poštovani urednici ovog sajta i foruma nemaju ništa protiv,ako ih okačimo na net. Pitam zato što sadrže gadne prikaze moje ruke,pa nije baš preporučljivo za svačije oči. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Decembar 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor mu je bio neka java od 50 kuba i vozikao se kroz blok ako se dobro secam. To je bilo davno.....tada jos Vuleta nisam ni poznavao ( sem iz vidjanja ). Ali prva prava makina mu je bio ZZR 1100 (91) godiste....jeste da je vise bio kod majstora, al sta sad. Zatim je imao ZX 6 R ( gore navedenu ) i sa nje je pao i to gadno. I dan danas se secam prizora i rana koje je imao i na sta je licio. Vazno da je kacigu imao, ali ostalo......znaci ako onaj gore voli lude, eto vam ziv dokaz > vule. Deder vule, baci par smanjenih slika da ljudi vide. Ovako sa textom je malo suvoparno. Sve što je ISS naveo,je tačno,a za slike,....ćete malo sačekati,da naučim sa smanjujem rezoluciju,a nadam se da poštovani urednici ovog sajta i foruma nemaju ništa protiv,ako ih okačimo na net. Pitam zato što sadrže gadne prikaze moje ruke,pa nije baš preporučljivo za svačije oči. ??? Postavi ih kao linkove (tako ne moras ni rezoluciju da smanjis), i neko upozorenje, pa ko ima osetljiv zeludac, neka zaobidje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Evo,da ispunim želju mom drugu ISS-u i drugim bajkerima,a i omladinci da vide kako je to kad nenosite opremu,a padnete sa velike brzine. Pamet u glavu,kaciga na glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8667 Napisano Decembar 26, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan uh, jbtttte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan divota bozija ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro si ti prosao, moglo je da se zavrsi mnogo gore! Stvarno se nadam da ce neko da nauci nesto gledajuci ove slike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da si imao kacigu...slike su poucne nema govora... Oprema uvek i polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Zato samo laganica Ps na slici,motor i neizgleda toliko oštećen,koliko je u prirodi. a motor je bio.....UUFFF koliko sam ga voleo :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Zbog ovakvih stvari min opreme sa kojom sedam na motor je kaciga, rukavice, jakna, farmerke i duboke patike. Pa bilo i +40c.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan I mene su kozna jakna sa protektorima, rukavice i kaciga spasla od pada u januaru kada sam jos uvek vozio skuter tako da sam proso bez ogrebotina ali sa istezanjem ligamenata na desnoj nozi tako da sam jedva hodao 10 dana. Proklizao mi je prednji tocak pa sam prvo pao na desnu nogu pa se onda kotrljao nekih 5-6 metara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Steta je samo sto se mladi nikako ne nauce na tudjim greskama vec moraju na svojim!!! POSTUJEM!!! Dok nisam doziveo(hvala bogu preziveo) svoj prvi i nadam se poslednji ozbiljan pad u kome sam mogao glavu da izgubim nisam shvatio da se uci na tudjim greskama,a ne svojim...!!! Od opreme sam imao kacigu i jaknu i zato sam sacuvao glavu i gornji deo tela(ko nije upucen,udario sam direktno u auto jer mi je presekao put),ali zato na kolenu 12 kopci jer sam vozio u trenerci...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Isto,vozio sam u trenerci,samo bez jakne,ruavica,čizama,... Spaslo me je to što nisam nigde udario,mada sam glavom proklizao pored bilborda razdaljina oko 1m,plus kad sam pao raširio sam ruke i noge u obliku ,,zvezde,, da zahvatim što veću površinu asvalta,da mi se telo nebi bacakalo,što bi dovelo do lomova,istegnuća,a nedaj Bože i smrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam ja prvo vozio skuter 50ccm I sa njega pao 7-8 puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Decembar 28, 2007 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan (KAWASAKI ZX-6R 2002),sa NOS Octan Booster-om,gde je zamenjena i zadnja guma. Problem je sto mladji vozaci svi redom znaju sta motor moze "...180 konja, 170 kila...brate!!!... nitro, karbon Akrap,power comander...kurac palac..." ne znaju ono najvaznije- sta vozac moze! Misljenja sam da u ovoj drzavi ima jednocifren broj ljudi koji mogu i znaju potpuno iskoristiti snagu i performanse jednog RR-a od 1000 kuba! Umetnost je dozvoliti sebi da udjes ui svet motora na lep i miran nacin- postepeno, 50-125-itd Vule nadam se da si se oporavio i zelim ti puno kilometara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 28, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam ja prvo vozio skuter 50ccm I sa njega pao 7-8 puta. Nemoj da lazes, nije 7-8 vec 5 puta koliko se ja secam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Decembar 28, 2007 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan (KAWASAKI ZX-6R 2002),sa NOS Octan Booster-om,gde je zamenjena i zadnja guma. Problem je sto mladji vozaci svi redom znaju sta motor moze "...180 konja, 170 kila...brate!!!... nitro, karbon Akrap,power comander...kurac palac..." ne znaju ono najvaznije- sta vozac moze! Misljenja sam da u ovoj drzavi ima jednocifren broj ljudi koji mogu i znaju potpuno iskoristiti snagu i performanse jednog RR-a od 1000 kuba! Umetnost je dozvoliti sebi da udjes ui svet motora na lep i miran nacin- postepeno, 50-125-itd Vule nadam se da si se oporavio i zelim ti puno kilometara! Hvala,biće ove godine puno km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...