wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Dosta ,,prasine'' se dize oko ovog prizvodjaca. Ipak, nije sve u KS. Sta to mozemo naci kod ovoga proizvodjaca za 2008 godinu? Koje ukuse zadovoljava? Ajdemo redom, prvo najmanja kubikaza: Nova klasa u kojoj ce BMW da se okusa u 2008 godini je hard enduro koji iz 450 ccm izvalaci 50-ak KS G 450 X BMW je 2007 godine predstavio tri modela sa istom tehnickom osnovom. U pitanju jednocilindricni Rotax agregt sa 652 ccm. (Poznat iz starog modela F650GS) U ovim modelima razvija 53 KS. Liseni bilo kakvih oplata i zastite od vjetra stvoreni su za zabavu. Prvi od ovog trolista je G 650 Xchallenge, klasican enduro motor G 650 Xcountry, sa kracim hodom vjesanja, ali i makadamskim gumama, koji je za blage izlete u prirodu, mogao bi se smjestiti medju scramblere i G 650 Xmoto, supermoto, tipican gradski zvrk, pravljen da bude najbrzi od semafora do semafora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo u tzv. enduro fazonu. F 650 GS, iako ime sugerise drugacije, ima motor od 800 ccm (2 cilindra u redu), orjentisan je vise za cestu nego za teren i po tome se razlikuje od predhodnika. Ajde da pomenemo i snagu od 71 KS F 800 GS je zapravo isti model kao F 650 GS samo za zibcanim tockovima, duzim hodom vjesanja i boljim terenskim mogucnostima. Vjerovatno i vise opremi u seriji. Ovoga puta oznaka zaista pokazuje zapreminu motora. Najvjerovatnije su se odlucili za ovakve oznake jer ce 800 cjenovno spadati u visi razred naspram 650. Takodje snaga odgovara vec ranije predstavljenim modelima sa tim agregatom, dakle 85 KS. Opet isti Rotax agregat zapremine 798 ccm rasporedjene u dva cilindra poredjanih u liniji. Agregat ovdje razvija 85 KS pri 8.000 o/min. Prvi model je F 800 S, sa sportskim polozajem sjedenja i malenom vjetrobranskom zastitom, pogon je preko kaisa. Model F 800 ST ima vise turisticki polozaj sjedenja sa visocije postavljenim komoranom i boljom zastitom od vjetra sto garantuje puni oklop Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Prvi BMW motocikl se pojavio 1923 godine, imao je bokser akregat i prenos kardanom. U BMW njeguju tradiciju pa je bokser agregat ostao u produkciji do danasnjih dana, kao i prenos kardanom. Danasnja verzija bokser agregata ima zapreminu od 1170 ccm i razvija od 98 do 130 KS u zavisnosti u koji model se ugradjuje. Koji su to modeli napravljeni u najboljoj BMW tradiciji? R 1200 R, klasicni naked motocikl, u ovom modelu agregat razvija 109 KS. Kod njega je sva tehnika vidljiva oku, kao sto su naprijed telever vilica i zadnje paralever vjesanje. Klasican motocikl za istinske ljubitelje ,,vjetra u kosi''. R 1200 ST, osnova je ista kao i nakedu, s' tim sto ovdje agregat razvija 110 KS. Oklop koji je dodat olaksava putovanje na duze, pozicija sjedenja je izmedju sportskog i turistickog. Ovaj sportsko-turisticki BMW je najbolji kompromis izmedju sportskog i turistickog svjeta u carstvu bokser agregata R 1200 S, sportski BMW koji je neprestano evoluirao od prvog oklopljenog sportiste R 90 S. U ovoj verziji agregat razvija 122 KS, a zbog niskog tezista (bokser agregat) u krivinima je brzi i od znatno jacih suparnika. Moze se smatratii egzotikom jer je jedini sportista koji ima vazdusno-uljno hladjenje Kazu da BMW najbolje zna da napravi putne motore. R 1200 RT je istinska putna krstarica koja nudi svu udobnost i dodatnu opremu da se kilometri uopste ne osjecaju. Takodje jevaj motocikl i osnova za razne policijske verzije, tako da ga mozete cesto gledati i u bojama policije. Agregat u ovoj verziji razvija 110 KS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Najprodavaniji BMW u 2008 godinu ulazi redizajniran. Naravno rjec je o maxi-enduru R 1200 GS koji nudi agregat snage 98 KS, kako u obicnoj tako i u Adventure verziji. R 1200 GS R 1200 GS Adventure je istinski svjetski putnik i odabir mnogih koji puno putuju. Dodatak Adventure u imenu znaci povecani rezervoar (sa 20 na 33 litre), zibcane tockove, duzi hod vjesanja, bogatije oplate radi bolje zastite od vjetra i vremenskih nepogoda, crash-barove, stitnike za ruke i sve ono sto je potrebno za istinske avanturiste HP2 Enduro je hard-enduro pravljen za profesionalce, njegovu snagu mogu iskoristiti samo vjesti vozaci. Reklo bi se enduro masina bez kompromisa. Ovdje agregat razvija 105 KS HP2 Megamoto je hard-supermoto i vazi isto sto i za predhodni model. Agregat ovdje razvija 110 KS i sigurno ste sa ovom spravom najbrzi u gradskoj guzvi ili na brdskom putu koji je prepun krivina. Posto smo vec kod HP odeljka u BMW-u... Za ljubitelje visoke tehnologije BMW je pripremio pravu poslasticu u sportskoj klasi. Osnova je vec poznati R 1200 S, kojeg je sportsko odeljenje dodatno zapaprilo. Reziltat se zove HP2 Sport Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Prva oznaka K kod BMW oznacava cetvorocilindricni agregat. Prvo su to bili horizontalno polozeni motori nkoje se nadovezivao kardan. To je rjesenje odlicno sto se tice tezista, ali lose utice na poprecnu stabilnost. Prije par godina BMW je pretstavio novi cetvorocilindricni motor po ugledu na japansku industriju postavljen poprecno i nagnut naprijed. Stari cetvorocilidricni motor horizontalno postavljen ima samo jedan model, pa cemo pocet od njega. K 1200 LT je najluksuzniji BMW motocikl, to potvrdjuje i cijenom, a sto se opreme tice tu je sva zamisliva oprema koja danas postoji u moto industriji. Pomenimo da je u serijijskoj uradnji predvidjen i radio sa sest zvucnika. Pogoni ga stari redni cetvorocilindras zapremine 1171 ccm koji razvija 116 KS K 1200 S je prvi model sa poprecno postavljenim cetvorocilidricnim motorom. Odlicne performanse garantuje motor koji razvija 167 KS cime je taj model postao najsnazniji BMW motocikl K 1200 R je zapravo prethodni model sa koga su skinuti oklopi. Sa 163 KS bio je najsnazniji naked motocikl. Sada mu je tron preuzeo Suzuki sa modelom B-King. K 1200 RS je smjesten izmedju predhodna dva modela. Ima u sebi kako sportskih tako i turistickih elemenata. Snaga mu je 163 KS i predstavlja idealan kompromis sporta i turizma K 1200 GT cini ista osnova kao predhodne modele. Sa 152 KS spada medju najace putne motocikle. Najbolji moguci spoj udobne i brze voznje. Izuzetno agilan, ali bez kompromisa sto se tice udobnosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Eto, u 2008 godini imamo 22 razlicita modela iz Bavarske. Ja nazalost nisam vlasnik, pa mogu sada da kritikujem ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Wulfy Ekstra post , pravo uzivanje... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 25, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan hvala na predstavljanju cini mi se da se potkrala jedna greska, F650 GS i F 800 GS imaju isti motor a pisu dve razlicite snage? F650 GS je do jaja ako se izuzmu ove odvratne felne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Nije greska, zaista F650GS ima manju snagu (ipak ce biti jeftiniji) od 71 KS, a F800GS isto kao F800S i F800 ST po 85 KS. U pitanju je isti Rotax sa dva cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Skidam kapu za post... Izgleda da je BMW bas resio da gura prema vrhu i u moto industriji...Jos da spuste cene i bombona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Vukane ps. Kad kažem BMW - mislim GS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Miran Afrikanac....i nemoj da koristis firmine reklamne slogane, nego smisli nesto sam... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Bas si ovo lepo predstavio, ali ruku na srce ovi bavarci nemaju ni malo smisla sa (moto) dizajnom. Znam da je stvar ukusa, ali treba to sve malo upakovati malo nasminkati. Sve mi je to jako grubo i glomazno. Iskreno nisam ljubitelj takvog stila. To mi je slicno kao i Ducati, skupi dozla Boga, a dizajn nista narocito. Drugar mi ima 1098, ma to je smesan motor za 20.000 e. sedeo i vozio se, sav je uzan izmedju nogu, cuje se kao ves masina (pokvarena), a kad vidim one cevi, kao da se igrao neki kv majstor. Za te pare ja kupim dva extra japanca. Ali opet stvar ukusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Wulfy, ma sve mi ovo lici kao da konkurises za GS klub. Ja di rado... ;D I od mene sve pohvale za predstavljanje cele game. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan ooooo VUkaneeee, imas to viska slobodnog vremena a?? ;D svaka cast na postu, odlicno predstavljeno! sto se mene tice, vrlo rado bih probao 2 modela : HP2 Sport i HP2 Megamoto... mmmljac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Decembar 27, 2007 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Brawo Brawo .. Stwarno kwalitetno odradjeno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 27, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Odlichno uradjen posao. Bravo! Jedino,prochitao sa negde, da su 1200 GSu digli snagu na 105 KS. Proveri to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srka 2 Napisano Decembar 27, 2007 In memoriam, 87 postova Lokacija: Novi Sad-Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast.... Uf ovaj HP2 Megamoto mi se tako svidja.... Prava motorcina nema sta... Oduvek mi se dopadao BMW ne zbog izgleda, nego su zaista mocni motori, a i uvek su puni opreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Decembar 27, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Odlichno uradjen posao. Bravo! Jedino,prochitao sa negde, da su 1200 GSu digli snagu na 105 KS. Proveri to! Tačno. 100 KS do 2007; 105 KS od 2008. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 27, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Wulfy ! Ja krecemu pregovore za ovo !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A meni kad umre baba u Americi ja cu da kupim ovo Hmm, pa ja nemam babu u Americi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 27, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan A meni kad umre baba u Americi ja cu da kupim ovo Hmm, pa ja nemam babu u Americi Pa sta se k.... !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan A meni kad umre baba u Americi ja cu da kupim ovo Hmm, pa ja nemam babu u Americi Odlučio si da pišeš prijave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Decembar 27, 2007 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E ruzni su za desetku.Ja ne znam kako neko moze da vozi i kako nekom moze da se svidja ovo smece od motora. ;D ;D Joj kako bih ja rado posedovao 80% ove BMW flote Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan meni se dobar deo ponude, narocito naked modeli uopste ne svidja ovako gledano sa fotki, ko da je radio `dizajner` Lade doduse, GS i putnicki su odlicni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...