Jump to content

Moto Zajednica

Prvi motor :)

Recommended Posts

• Drug član, 3087 postova

Pa koliko (bilo koji) Qingqi može da pređe km u cugu?

Онолико колико твоје дупе може да издржи на његовом седишту.

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Ne znam zašto se stalno pokreće priča o opštoj upotrebljivosti kineskih motora? Ti motori od 125 - 250 kubika koji se kod nas prodaju su konstrukcijski toliko proverena tehnologija (bez obzira da li su Honda ili Suzuki derivati) da ne vidim razlog da se sa njima ne može voziti kao i sa svim drugim motorima. LWF pogledaj putopise - ljudi su sa Sprintovima, Keewayima, Quingqui-jima, Kinroadima itd obišli celu Srbiju, išli na more, išli po Evropi itd... Nigde nikoga ni jedan nije ostavio. Obično u početku imaju dečjih bolesti, najčešće oko konektora i kablova, preciznog štelovanja karburatora itd, ali se to sve sredi. Ja sam se sa svojim "kinezima" sit navozao, i posle mene su se siti navozali, i još se voze... Svugde stigao, vozio sa "jačim" motorima itd. Nikad nije bio problem.

Sad nemam "kineza" - imam Hondu od 500ccm koju sam kao klinac "sanjao" i koja je sad 30 godina stara i oko koje sam izgoreo finansijski i emocionalno dok je nisam doveo u korektno vozno stanje (i još više bi, da nisam imao ogromnu pomoć od prijatelja servisera). Imam i Cagivu od 600ccm koja je dosta novija ali kojoj je neispravan anlaser koji nov košta kao jeftiniji kineski motor a polovan ispravan ne mogu da nađem. Oba motora su u nabavci bila realno "za kikiriki", i nije mi žao. Meni su motori luft od svakodnevnog poslovnog stresa i čak i kad ih kupusam i čačkam oko njih, meni je ok. Ali to nije priča za nekog ko bi želeo da upali-vozi-ugasi i tako svaki dan, kome je bitna potrošnja, cena delova itd.

Ima i drugih iskustava - ima onih koji za male pare uspeju da nađu odlično očuvan stari motor, ulože u nove gume i osnovni servis i teraju veselo par godina.

Što se tiče sistema hlađenja - vazdušno ili vodeno - totalno svejedno, ali totalno... Razlika je u tome što kad imaš problem sa vodenim hlađenjem, motor mora na prikolicu. Kod vazdušara malo češće menjaš ulje i to je to.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Sad si im sve objasnio. Svaka cast :takoje:

Najbolje od svega imao si jedno i drugo i znas o cemu pricas

• U prolazu, 23 postova

Suzio sam izbor na:

1. Sprint Apollo 250,

2. Qingqi QM200GY i

3. Qingqi QM125 2D.

Nikako da odlučim, naked ili SM :(...

Edit: Sprint Apollo 250 otpada, znači definitivno Qingqi, samo je pitanje naked ili SM :). Hvala svima na odgovorima, izgleda ništa dok ne probam i 2D :).

Promenio član LWF the DJ

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX600F '01

Zavisi sta volis, ja sam bio veliki naked fan i zato sam kupio naked motor, da bih posle par voznji na F-u shvatio prednosti onih plastika i vizira (neki viziri na naked motorima narusavaju estetiku istog), tako da sam presao na F sa nakeda ali i dalje volim, samo ne posedujem golisavi motor... A supermoto sam takodje imao priliku da vozim, i to bas taj oko koga se ti "troumis", super je to motor, ali sto se udobnosti tice, pre svega, ne moze da se poredi sa 2D-om... Da ne pominjem kocinice, USD viljusku i tako dalje...

Sedi, probaj pa se pronadji u necemu 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

2. Qingqi QM200GY

Zavisi sta volis ali konstrukcijski jako dobar motor

• U prolazu, 23 postova

Definitivno je izbor pao na 2D, jedino ako nađem SM u boljem stanju za iste pare jer su SM sada i jeftiniji a 2D ima ih malo i skulji su od SM :). Zna li neko koliko troši 2D, koja je krajnja brzina, kako "čupa" :)?

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX600F '01

E ovako, racunica za 2D provereno: 1000din goriva = 280-315km, pa ti izracunaj 1moto3.gif

Putna brzina da mu je 85km/h bez da ga opterecujes jako, mada moze i brze, ali ovim tempom sam u danu znao da napravim i 400km bez ikakvih problema, da nisam uzeo drugi motor garant bih i na more isao sa njim, jeftinije nego peske 1lol.gif

Sto se snage tice, ne mozes ocekivati od 125 kubika 4T motor da cupa preterano jako, ima sasvim dovoljno snage da stignes svuda ako na vreme krenes 1lol.gif, posebno ako ti treba na relaciji Kula-NS, jeftinije 3x nego Kulatransom da ides 1lol.gif

• U prolazu, 23 postova

Odavno sam ja batalio bus :D, idem vozom :D... Kula-NS povratna 308din :D a bus 570 u jednom pravcu :D btw, hvala na informaciji :) prezadovoljan sam, samo još da nađem neki koji će mi odgovarati :)

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Honda nc700x

Da li postoji neki motor slican keeway x ray-u od 200 cc? ili mozda bas taj ali od 125 ili 200cc. trazio sam po oglasima ali ne mogu da nadjem. Za prvi motor mi deluje fino, svidja mi dizajn, izgled samo jos me zanima da li ga ima?:D

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Postovani LWF the DJ,

odlicno si suzio izbor, mozda bi bilo preporucljivo da se skoncentrises na verziju 200 kod supermoto (odbacis 125). Tu ces imati i malo rezerve snage. Drumski motorici 125 nesto su brzi i snazniji, ali takodje i izuzetno stedljivi sa gorivom. Opseg im je od 1,6 (otvoren drum u stedljivom rezimu), do 2,3 litre na 100 km po gradu. Od Kule do NS ima da dodjes sa 120 do 130 dinara, ako ti ruka i misli budu mirni.

Vazdusno hladjenje i zastarela koncepcija motora ne samo da nisu problemi, nego su u nasim uslovima prednosti. Procesljaj samo ovaj forum i naci ces gomilu kuknjave vlasnika svih mogucih motora sa vodenim hladjenjem, puklo crevo, smrzao, ode rotor pumpe, svirnuo semering pumpe,... pa u kombi ili prikolicu. To kod vazdusara nema, a cesca zamena ulja koju ja licno vrlo striktno postujem samo jos opere motor cesce.Ako kupujes polovan ostaje ti jos lutrija u kakvom je stanju, i sta je prikriveno u njemu. Srecno!!! :zdravo:

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Hyosung GT650R

QQ QM125 2D sve preporuke za isti! vidim da ovde svi psuju te njegove Duro gume, pa i ja cu! kupe proklete eksere neverovatno! na put bez onog kita za krpljenje nigde! :D sto se tice prijanjanja, sta znam dobre su mi bile dok sam ga vozio... a to je bilo 3 sezone... i po kisi ja nisam imao problema sa klizanjem i tim stvarima... kilometara u cugu ja presao 450km. Dupe mi je otpalo! ali sve vreme sam ga cepao 100, dobro mozda je i 95 ako kilometar sat laze! :) kisa je taj dan padala, kolovoz mokar, patike i pantalone isto tako (tu bi plastike dobro dosle) od jos nekih mana koje je imao je luda obrtaljka, koja kad se zagreje skace par K obrtaja, skroz nejasna stvar, i sajla kvacila, koju bi na tvom mestu odma promenio i to za neku koju ti mogu napraviti, ni slucajno original, a te pravljene su par stotina dinara, smesna para za mnogo nerviranja sa originalom. masina je od Suze DR125 i perfekcija je, ja sam presao dobar broj kilometara sa njim (oko 15k) da nije zastucala! a djiro sam ga muski, do ispadanja ventila. :)) potrosnja smesna, meni je oko 2.3-2.5 litara trosio a uvek sam isao njegov max. ciklistika odlicna, jako zabavan u krivinama... A kocnice, za kocnice nemam reci! Sto bi rekli staje u mestu! :) dupli napred disk, zadnji isto disk (na vecini je dobos) menjac odlican, zbog cestog problema sa vec pomenutom sajlom (dok nisam popi... pa je zamenio) brzine su dosta puta menjane bez kvacila, i to je dosta lepo radio... Ulje polusintetika motulova mi je odradjivala posao (menjao je zajedno sa filterima na pocetku sezone a to je na oko 5k km) put sa saputnicom/saputnikom moze da podnese mozda se izgubi nekih 10km/h ali ide! ja sam cesto vozao i drugara 2 metra, sto kila... Znaci moze! sta jos? Meni je sivi najlepsi. dobije se na velicini, narandzasti mi malo cistacki, a crni je bas ruzan kao ker...:) i da, jako, jako je stabilan, jako! lepo stoji i visokim i niskim vozacima (niski mogu dohvatiti patos celim stopalom, za razliku od supermotoa) iiiii to je to! ako te nesto zanima, pitaj... :)

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja